Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.05.2023 00:15

Semnal dâmbovițean din Ministerul Educației: În acest an,


A A

Examenele naționale, corectate doar digital?

Examenele naționale, corectate doar digital?

„Sunt 90% sigur că examenele naționale din 2023 vor fi corectate doar digitalizat”. Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, fost inspector școlar general al județului Dâmbovița, anunță că este foarte posibil ca lucrările elevilor de la examenele naționale din acest an să fie corectate exclusiv în mod digital în toată țara.

Anul trecut, acest proiect al lucrărilor corectate digitalizat a debutat în județul Dâmbovița și în județul Călărași.

„Dacă vreau să fac un pariu, la vară vom avea evaluarea lucrărilor la examenele naționale în exclusivitate așa cum am pilotat în două județe. Suntem destul de avansați în acest proiect. Adică, mai plastic vorbind, să nu mai plimbăm saci cu lucrări prin țară, la miezul nopții, în mașini care oricând sunt expuse unor riscuri, dar asta e cea mai mică problemă rezolvată. Sunt multe probleme rezolvate prin corectarea digitală”

În 2022, lucrările scrise ale absolvenților de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița au fost evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră. Pentru examenul de bacalaureat, pilotarea corectării digitalizate s-a desfășurat în județul Călărași.

„Nu vrem să schimbăm, deocamdată, nimic din ceea ce înseamnă activitatea elevului la un examen. Elevul va da, în continuare, examenul pe hârtie și previziunea mea este că vor mai trece câțiva ani până când schimbăm acest sistem, dar, din momentul în care elevul predă lucrarea, lucrurile se vor schimba radical, zicem noi în bine. În proporție de 90% sunt convins că se va întâmpla așa. Îmi păstrez 10% un grad de incertitudine pentru că se poate întâmpla orice”, a adăugat secretarul de stat.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Locuințele sociale și Spitalul Județean, în vizorul Consiliului Județean
Lumea între ciocniri de valuri (II)
Parada Copilului, eveniment de amploare la Târgoviște
Campania „Donează sânge, salvează o viață!”
Măsurile afirmative pentru elevi, discutate de Grupul Mixt de Lucru pentru Romi
Lumea între ciocniri de valuri (I)
Greva profesorilor, punct fierbinte în Colegiului Prefectural Dâmbovița
Mitropolitul Nifon a premiat Corul Excelsior al Seminarului Teologic
Asistența socială pentru vârstnici, în vizorul pensionarilor
Muzeul Național al Poliției Române are nevoie de lucrări de conservarePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea între ciocniri de valuri (II)

GEORGE COANDĂ


Fascinant, nu? Oare, însă umanitatea, estabilishment-ele și leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbării care se auzea încă de acum patru decenii și mai bine? Se pare că nu. Că interesele imediate și meschine, și egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au făcut ca „șocul viitorului”, teoretizat de același... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale