Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.11.2015 00:20

Pe 29 noiembrie, la Potlogi


A A

Evenimentul anului: inaugurarea Palatului Brâncovenesc

Evenimentul anului: inaugurarea Palatului Brâncovenesc
De duminică, Potlogiul intră oficial pe harta localităților cu obiective turistice de mare interes

❚ Marele proiect european de reabilitare, consolidare și restaurare a monumentului istoric, ctitorie a domnitorului martir Constantin Brâncoveanu, a ajuns la momentul inaugural ❚ Conducerea CJD a invitat la eveniment atât pe președintele Klaus Iohannis, cât și pe membri ai actualului guvern, în frunte cu premierul Dacian Cioloș, dar și pe fostul premier Victor Ponta și foști miniștri în guvernul acestuia

ANA MARIA POPESCU


Duminică, 29 noiembrie a.c., la Potlogi, va avea loc evenimentul de inaugurare a celui mai important proiect cu finanțare europeană implementat în județul Dâmbovița. Este vorba despre proiectul de reabilitare, consolidare și restaurare a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, investiție care de-a lungul anilor a trecut prin multe încercări, dar care, în urma implicării conducerii forului administrativ județean, a ajuns la momentul inaugural, eveniment care va fi sărbătorit duminică, 29 noiembrie, cu mare fast de autoritățile județene, locale, de locuitorii de la Potlogi și nu numai, dar și de invitați importanți atât de pe eșichierul politic și guvernamental, cât și din domeniul cultural.

 

Oaspeți de seamă, întâmpinați cu covor roșu și Gardă de Onoare

Potrivit șefului Consiliului Județean Dâmbovița, invitați la eveniment au fost atât membrii Cabinetului Ponta, în frunte cu fostul premier, cât și membri ai actualului Guvern Cioloș, inclusiv actualul prim-ministru al României.

De asemenea, la inaugurarea Palatului Brâncovenesc a fost invitat oficial și președintele țării, Klaus Iohannis, care va fi întâmpinat la Potlogi, la fel ca și ceilalți demnitari, cu covor roșu și Gardă de Onoare.

„Ne pregătim de marea inaugurare a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi. Lucrările sunt finalizate, acum se execută lucrări de remediere, de curățenie, acțiuni la care participă inclusiv salariații de la Muzeul Județean. Am invitat la inaugurare reprezentanți și din fostul și din actualul Guvern. Am invitat tot vechiul Guvern pentru că eu cu foștii miniștri am lucrat pentru a ajunge la acest moment inaugural, am invitat ministrul Dezvoltării pentru că este în «parohia» dânsului Programul Operațional Regional, l-am invitat și pe primul ministru și l-am invitat și pe președintele României când a fost la Liceul Economic, dar am trimis și o invitație oficială. Va fi și gardă de onoare și covor roșu, deci poate primi onorul președintele, primul ministru în funcție, dacă nu prefectul Ioan Marinescu. L-am invitat și pe ministrul Culturii, dar și pe Ionuț Vulpescu și Academia Română. Bineînțeles că l-am invitat la inaugurare și pe fostul prim ministru, Victor Ponta. Am invitat pe toată lumea...”, a declarat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Vă reamintim că pe 9 iunie 2014, la Potlogi, a avut loc și evenimentul de resfințire a bisericii Parohiei Potlogi, restaurată, ctitorie a Domnitorului. În acea zi, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, racla cu moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu a fost adusă în procesiune solemnă la Potlogi de la Biserica „Sf. Gheorghe Nou” din București.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale