Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.11.2015 00:19

Editorial


A A

Evenimente sub pânza ceții

Evenimente sub pânza ceții

GEORGE COANDĂ


Cum românii sunt ușor de băgat în ceață, nu văd uneori exact ce este mai important și cu reverberație în viața lor de fiecare zi. Luați de valul unor evenimente cu uriaș impact emoțional sau senzațional, cum a fost rugul asasin de la Clubul Colectiv, căderea unui guvern patriotic și performant, cel al lui Victor Ponta, atentatele islamice criminale de la Paris, fericiții locuitori ai patriei abia dacă au avut curiozitatea să bage de seamă peste umăr – unii n-au avut șansa să vadă nici atât – două evenimente politice cu implicații imediate și viclene în destinul lor: legiferarea sărbătorii limbii maghiare pe pământul României; vizita inopinată – rețineți data: 14 noiembrie a.c. -, cu escală pe aeroportul internațional „Henri Coandă”, a sultanului și marelui vizir al Înaltei Porți de la Bruxelles, o ocolire, de fapt, pe după colț, a tuturor uzanțelor diplomatice în vigoare.

● Pe furiș, domnul președinte Klaus Werner Iohannis a promulgat legea sărbătoririi zilei limbii maghiare, după ce a refuzat să semneze legea privind acordarea, in memoriam, a titlului de Erou Național lui Avram Iancu. Ca atare, actualul chiriaș de la Palatul Cotroceni s-a deconspirat ca inamic al poporului român care, într-o veselie de neînțeles, l-a urcat în triumf în tronul prezidențial. I s-a dat cu tifla-n nas. Și, surprinzător, românii n-au avut nicio reacție. Oare n-au priceput ce s-a întâmplat prin această alba-neagra învârtită la Cotroceni? La înțelegere pe sub masă – o măsluire, deci – cu politicienii, Klaus Werner Iohannis a dat astfel un bobârnac Constituției României și a oficializat, ca a doua limbă-n stat, maghiara. Uite și nu-ți vine a crede neamțul s-a dovedit mai șmecher decât românii! Adevărată iuțeală de mână și nebăgare de seamă. Pe când Parlamentul din Casa Poporului (român) a dormit în cizme și cu căciula pe ochi. Mi-e teamă că herr Klaus o să le ofere pe tavă extremiștilor urmași ai lui Horthy invenția aia fantasmagorică zisă „ținutul secuiesc”. Halt, herr prezident! Țineți morțiș ca românii să vă riposteze în față așa cum au făcut-o, acum aproape un veac, cu consângenii dumneavoastră: „PE AICI NU SE TRECE!”

● Stupoare! Cu o zi înainte ca dumnealui Dacian Julien Cioloș să-și anunțe alcătuirea guvernului de tehnocrați („guvernul meu”, al lui Klaus Werner Iohannis, dictat de la Bruxelles), pe neașteptate, în drum spre Istambul, pe aeroportul internațional „Henri Conadă”, au pus de-o escală cu tâlc sultanul Donald Tusk și marele vizir Jean-Claude Junker. Care în salonul oficial al aeroportului, au stat la un taifas, în bătaia camerelor de luat vederi ale televiziunilor, cu premierul Cioloș. Au venit pe calea aerului, nu-i așa, ca să-l susțină pe omul lor de încredere în văzul națiunii române și al partidelor parlamentare, cu mesajul ferm: alo!, fără reacții stradale (asta pentru popor) și, băi, corupților din Parlament, să dați unanim cu votul ca să treacă guvernul nostru. Altminteri, vă lăsăm fără țară! Și așa v-am lăsat, că doar sunteți deja pașalâc și dacă mișcați în front vă alocăm și un transport uriaș de migranți islamici. Și voi, românilor, marș, luați-vă lumea-n cap! Apoi, salt în aeroplan și p’aci le-a fost drumul.

Poporul, cum am avut impresia, n-a prea băgat de seamă, dar parlamentarii (e clar, ăsta a fost target- ul) cu siguranță au stat cu ochii cât ceapa. Iar Klaus Werner Iohannis și-a frecat cu imensă satisfacție palmele. Cică a început năpârlirea clasei politice valahe. Eine, zwei... (Breaking news: Guvernul prezidențial tehnocratic e-o înjghebare-n la plezneală și prin care – așa zic unele surse din umbră – stau la pândă și foști ofițeri acoperiți. Achtung!)



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale