Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.01.2021 00:21

În Arhiepiscopia Târgoviștei,


A A

Evenimente eparhiale de bilanț

Evenimente eparhiale de bilanț

A) ASOCIAȚIA CENTRUL DIACONAL „CASA CREȘTINĂ“

Sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, s-a întrunit, luni, 25 ianuarie 2021, Adunarea Generală anuală a Asociației Centrul Diaconal „Casa Creștină“. Ea a fost deschisă de către Mitropolitul Nifon, care a evocat rolul ei deosebit de important, mai cu seamă astăzi, în contextul noii pandemii și a nevoilor concrete și numeroase de ajutorare a aproapelui. De asemenea, Înaltul Ierarh a subliniat implicarea concretă a Asociației în numeroase programe și proiecte ce au avut ca obiectiv sprijinirea misiunii pastorale a Eparhiei noastre în cadrul comunității locale. După aceea, în calitate de Președinte executiv, Pc. Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial, precum și Pc. Pr. Adrian Rada, Directorul executiv, au prezentat Raportul general de activitate pe anul 2020, Raportul financiar-contabil și Raportul de certificare al cenzorului. La final, au fost abordate câteva probleme curente, administrative, ale instituției, ce au vizat optimizarea activității ei. Din rapoartele prezentate, menționăm că în cadrul Centrului Social Creștin, au fost realizate numeroase activități cu caracter social-filantropic, de consiliere, susținere și suport pentru copii și familii aflate în dificultate, deși evoluția pandemiei Covid 19 a redus posibilitatea de interacționare cu aceștia. De asemenea, amintim de: oferirea de pachete cu alimente familiilor aflate în situație de risc social sau distribuirea către centrele sociale din județ a unor articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Cu sprijinul Federației Filantropia și a I.O.C.C. Romania au fost acordate ajutoare, constând în 600 kituri educaționale, ce au fost distribuite copiilor defavorizați din Eparhie. Reținem că Asociația Centrul Diaconal „Casa Creștină“ a fost constituită în anul 2004, la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, fiind o instituție a Eparhiei noastre, membră a Federației „Filantropia“ din Patriarhia Română și are ca scop exprimarea iubirii solidare față de aproapele, prin intermediul unor proiecte și programe care mediază lumina milostivirii dumnezeie ști în societatea noastră contemporană.

B) ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAȚIEI CASA DE AJUTOR RECIPROC A CLERULUI ȘI SALARIAȚILOR BISERICEȘTI DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI (C.A.R.)

Tot în acea zi, s-a desfășurat, la Centrul Eparhial, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon și Adunarea Generală a Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Clerului și Salariaților Bisericești din Arhiepiscopia Târgoviștei (C.A.R.), al cărei obiectiv a fost prezentarea dării de seamă cu privire la activitatea desfășurată în anul 2021. Aceasta a fost prezentată rezumativ de Pc. Pr. Valeriu Gheorghe, președintele C.A.R, iar apoi au fost prezentate: Contul de execuție bugetară, Bugetul de venituri și cheltuieli, precum și Raportul Comisiei de Cenzori, la final fiind abordate diferite probleme legate de așteptările instituționale. Menționăm că această instituție eparhială are 1.102 membri, iar, în anul 2020, a acordat 104 împrumuturi, în valoare de 1.513.400 lei. De altfel, în cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a accentuat importanța pastoral-misionară a acestei deosebit de importante instituții eparhiale financiare, mai cu seamă rolul ei social-filantropic, fiindcă susține nevoi concrete ale membrilor ei atunci când sunt confruntați cu încercări și obstacole, dând mărturie de solidaritate concretă și comuniune, în societatea de astăzi.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale