Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.09.2014 00:19

Editorial


A A

Evenimente copy-paste la Târgoviște

Evenimente copy-paste la Târgoviște

ALINA MAVRODIN VASILIU


Zilele Cetății Târgoviște din acest an or fi și frumoase, și bănoase, de organizarea lor nici nu vreau să mai vorbesc, de impecabilă ce-o fi fost, doar că nu mi-au stârnit cu nimic interesul, astfel încât să zic „Iată în sfârșit un eveniment cum altul n-a mai fost în Târgoviște”. Dimpotrivă! Ce scriu aici am spus-o și tinerilor edili târgovișteni, anume că mă așteptam, la cât îi văd de zglobii și de inventivi în alte domenii, să scoată și aceste evenimente din rutina și frăția cu care consumă mari bugete din banii publici.

Faptul că între patru ochi mi-au dat dreptate nu arată doar că o am, și nici că le place de ochii mei. Mai degrabă cred că, în sinea lor, au devenit conștienți că mai trebuie schimbat pe ici pe colo, prin părțile esențiale, nu doar „meniul” evenimentelor, ci și echipele de „catering”, al căror apetit pentru banii publici a intrat în criză de idei. „Evenimente copypaste” m-am gândit să le botez, asta ca să fiu prietenoasă cu nivelul de „cooltură” al cetății și în ton cu englezismele din programul manifestărilor. Ca să nu ziceți că sunt răutăcioasă și pricinoasă, spun că am remarcat și vreo două-trei noutăți în pliantul celor șase zile dedicate Cetății Târgoviște, despre care primarul interimar Ciprian Prisăcaru mi-a mărturisit că au fost introduse în program la inițiativa sa.

Dacă pe celelalte le-am buchisi jurnalistic și le-am lua la bani mărunți, am constata că fac parte dintr-un fel de ritual istoric de cheltuit miliardele publice pe evenimente „diferite”, care seamănă izbitor între ele. Mai concret, ca să nu bat câmpii cu grație, am observat că și marele festival „Dracula”, încă de la prima sa ediție, nu s-a deosebit cu mult de obișnuitele zile ale cetății Târgoviște, în care avem parte de mereu aceleași târguri de meșteri populari, aceleași parade denumite generic medievale, cu tineri îmbrăcați în costume de epocă sau pe-aproape, dar încălțați neapărat în adidași și teniși, cu aceleași „bătălii” organizate la Curtea Domnească, botezate „workshop-uri medievale” și cu zgomotoasele concerte din care până acum a lipsit doar trupa „The Naticii” ca să-i coolturalizeze pe plătitorii de taxe și impozite.

Și ca să vedeți că nu greșesc dacă vorbesc despre evenimente copy-paste, adică izbitor de asemănătoare, vă rog să observați că Zilele Cetății Târgoviște - ediția 2014 se încheie istoric și apoteotic cu piesa Hamlet, prezentă și în festivalul „Dracula” și în festivalul „Babel” din acest an. Semn că nu doar în Danemarca e ceva putred, ci și în cultura dâmbovițeană.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale