Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.07.2018 00:20

Rezultate excepționale la sesiunea de comunicări a cercurilor științifice studențești


A A

Eveniment universitar național la Târgoviște

Eveniment universitar național la Târgoviște

GEORGE COANDĂ

 


 

La Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației a găzduit, în postura de organizatoare, cea de-a V-a ediție a Sesiunii de comunicări a cercurilor științifice studențești, faza națională. O sesiune care a reunit participanți (studenți, doctoranzi) din cinci universități din țară (Universitatea din Pitești, Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia), partenere în prestigiosul Consorțiu Academica Plus. Acești participanți competitori au venit din facultățile de profil electric, electronic, control și calculatoare. Este de precizat că sesiunea s-a desfășurat sub auspiciile Ministerului Educației Naționale între 12 și 13 iunie a.c.

● Deschiderea acestei competiții universitare, la care au fost invitați să participe și concurenți elevi din colegii și licee din Ploiești și Târgoviște, a avut loc în amfiteatrul Institutului de Cercetare Științifică, Tehnologică și Multidisciplinară din modernul campus al Universității „Valahia” din Târgoviște, moderator amfitrion fiind conf.univ.dr. Henri-George Coandă, decanul Facultății de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației.

● Comitetele științific și de organizare au avut în componența lor cadre didactice și studențești din Consorțiul Academica Plus.

● De asemenea, din cele trei jurii la secțiunile avansați, începători și liceeni au făcut parte cadre didactice și studențești din aceleași universități participante, iar președințiile au fost încredințate unor reprezentanți de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște (șef de lucrări dr. Dan Constantin Pucheanu, conf.dr.ing. Ana Suduc, conf.dr.ing. Nicoleta Angelescu).

● Criteriile de evaluare a lucrărilor au vizat: relevanța și noutatea temei; conținutul științific; aplicabilitatea; originalitatea concepției; calitatea exprimării și argumentării; forma de prezentare orală; contribuții originale ale studentului.

● Lucrările intrate în această competiție tehnico-științifică, de fapt cercetării de vârf, unele cu caracter inedit, ținând de sfera invenției și inovației, au produs uimirea juriilor, mai ales unele ale liceenilor. Să amintim câteva, sintetic: transmiterea securizată a datelor; realizarea unui robot autonom; manipularea obiectelor în realitatea mixtă; aplicație Android; sistem robotic autonom; casa inteligentă ș.a. și care au beneficiat de îndrumarea unor cadre didactice fie universitare, fie preuniversitare, de cert profesionalism și implicare.

● La momentul premiilor, în mod deosebit s-au adus mulțumiri Universității „Valahia”, pecum și decanului facultății gazdă și organizatoare a acestei ediții a sesiunii, conf.univ.dr. Henri-George Coandă, fiind felicitat de prof.univ.dr. Nicolae Paraschiv – Președintele Senatului Universității Petrol și Gaze din Ploiești, prof.univ.dr.habil. Mihai Aurel țîțu de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, conf.univ.dr. Laurențiu Ionescu – prodecan la Universitatea din Pitești, conf.univ.dr.ing. Ovidiu Constantin Novac de la Universitatea din Oradea, și relevându-se că, pentru Universitate, este un noroc să aibă un astfel de profesor atât de implicat în evoluția și afirmarea ei. De asemenea, în concluzie, decanul de vârstă, prof.univ.dr. Nicolae Paraschiv, a adus elogii binemeritate calității de excepție a lucrărilor înscrise în concurs, îndrumătorilor, considerând ediția din 2018, referindu-se la desfășurare, un succes național.

● Premiile sesiunii:

Secțiunea AVANSAȚI

Locul I - Radu ION, „Manipulare obiecte în realitate mixtă”, îndrumător: Conf. dr. ing. Henri-George COANDă, (Universitatea Valahia din Targoviste – Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, Electronică Aplicată, anul IV); Locul II - Costin BELDICA, „Realizarea unui sistem automat pentru monitorizarea alimentarii cu energie electrica a unei locuinte, folosind surse alternative”, îndrumător: prof.dr.ing. Nicolae PARASCHIV (Universitatea Petrol- Gaze din Ploiești – Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, Automatică și Informatică Aplicată, anul IV); Locul III – Ana-Maria DELIȘOR, „Studiul separării electrostatice cu aplicație la materialele granulare izolante provenite din deșeuri”, îndrumători: S.l. dr. ing. Luminița CONSTANTINESCU, (Universitatea din Pitești – Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare, Electromecanică, anul IV); Mențiune - Christofer STOICA, Ilie CSABA, „Sisteme de recomandări muzicale”, îndrumător: Prof.dr.ing. Daniel VOLOVICI (Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – Facultatea de Inginerie, Calculatoare, anul IV); Premiul special (de creativitate) - Mihai CăRăMIDă, „Controlul neuronal al robotilor mobili”, îndrumător: conf.dr.ing. Otilia DRAGOMIR, conf.dr.ing. Florin DRAGOMIR (Universitatea Valahia din Targoviste – Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, Automatică Avansată, Productică și Informatică Industrială (MS), anul II);

Secțiunea ÎNCEPĂTORI

Locul I - Eveline ECSEDI, Eduard MIHOK, „Proiectarea si realizarea unui robot destinat parcurgerii labirinturilor”, îndrumător: conf. univ. dr. ing. Ovidiu Constantin Novac (Universitatea din Oradea – Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei, Automatică și Informatică Aplicată, anul II); Locul II - Daniel SAVCA, Pavel NEDELCEV, „Proiectarea si realizarea unui dispozitiv de comanda la distanta a unui vehicul cu ajutorul unui accelerometru”, îndrumător: Conf.dr.ing. Gabriela BUCUR Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești – Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, Automatică și Informatică Aplicată, anul III); Locul III - Marius STOENESCU, Valentin PăUNESCU, „Sistem robotic autonom pentru deservirea unei linii de fabricatie”, îndrumător: Prof.dr.ing. Eugenia MINCă, Conf.dr.ing. Florin DRAGOMIR (Universitatea Valahia din Targoviste – Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, Automatică și Informatică Aplicată, anul III); Mențiune - Claudiu Florin IUONAȘ, „Procesul de evoluție al unui produs in domeniul Automotiv”, îndrumător: Prof. dr. ing. si ec.mg., dr. Habil.Mihai Aurel țÎțU, (Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – Facultatea de Inginerie, TCM, anul III); Premiul special (de creativitate) - Marius MARICA, Gheorghe ANGHEL, Constantin GRăDINARU, „Sistem de afișaj pe matrici LED comandat cu Arduino și conexiune Bluetooth”, îndrumători: prof.univ.dr.ing. Gheorghe ȘERBAN (Universitatea din Pitești – Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare, Electromecanică, Electronică Aplicată, anul III);

Secțiunea LICEENI

Locul I - Emanuel-Valentin BUICă, „Bec LED inteligent controlat prin WiFi”, (Colegiul Economic “Ion Ghica”, Târgoviște, clasa a XIIa); Locul II - David-Gabriel ION, „DecAI”, îndrumător: Prof. Nicoleta ENACHE (Colegiul Național “Ion C. Brătianu”, Pitesti, clasa a XII-a); Locul III - Mihai țENEA, „Mini sumo si Maze”, îndrumător: Prof. Monica RIZA (Colegiul Național “Constantin Carabella”, Targoviste, clasa a XII-a); Mențiune - Alexandru BALA, Victor BERTALAN, Cătălin DINU, Teodor VIRGHILEAN, „Proiectarea și realizarea unui electrocardioscop cu diagnoză primară automată”, îndrumător: Ș.l.dr.ing. Ștefan Radu BALA (Colegiul Național “Mihai Viteazul” Ploiești, clasa a X-a); Premiul special (de creativitate) - Cristian DINU, Laurențiu CIOBANU, David HALIP, „Robot competitie TOM III”, îndrumător: Prof. Haralambie RIZA, prof. Monica RIZA (Colegiul Național “Constantin Carabella”, Targoviste, clasa a X-a, a XII-a și Liceul “Voievodul Mircea”, clasa a XI-a).



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale