Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.06.2020 00:14


A A

Eveniment cultural la Pucioasa: poezie și culoare

Eveniment cultural la Pucioasa: poezie și culoare

❚ Evenimentul a avut loc în cadrul clubului „Discuții interesante”, inedită manifestare lansată exact în urmă cu un an de Biblioteca „Gheorghe N. Costescu”

 

G.C.


În sala de consiliu a Primăriei orașului Pucioasa, joi, 26 iunie a.c., un eveniment cultural trivalent a reunit, precizăm, cu respectarea prevederilor legale impuse de pandemia de Covod-19, luarea aminte a unor împătimiți de euritmii lirice și picturale. Organizat de Biblioteca Orășenească „Gheorghe N. Costescu” – inițiator fiindu-i managerul acesteia, omul de cultură Luminița Gogioiu Pântea, care a făcut și oficiul de moderator al evenimentului – sub auspiciile Primăriei acestei pitorești stațiuni balneo-climaterice (primar, ing. Constantin Ana), acest moment a debutat cu lansarea volumului de versuri „100% inimă” al tinerei poete Alina Stoian, care și-a găsit în magia versului alinarea și depășirea de sine, aplicând cu pasiune adagiul latin „per aspera ad astra”. Poezia sa este emoționant mărturisitoare, de o frapantă modernitate, eludând eschibiționismul postmodernist asemenea unei spovedanii în lumina speranței. A doua secvență a constituit-o vernisajul expoziției de pictură și acuarelă al profesoarei pensionare Florentina Mihăilă care, de asemenea, depășindu-se pe sine, a reușit o remarcabilă performanță, picturile și acuarelele sale degajând, mai ales peisajele și florile, o muzicală luminozite. Pictorița a ținut să-și facă știute și modelele susținând un paradigmatic eseu despre evoluția artei plastice din antichitatea greacă până astăzi. În încheierea evenimentului, etnologul Ion Bratu a făcut un sugestiv istoric al sărbătorii de sânziene și al iei românești. Omul de cultură George Coandă invitat al evenimentului, a făcut și la lansarea de carte și la vernisaj unele pertinente aprecieri critice. Evenimentul a avut loc în cadrul clubului „Discuții interesante”, inedită manifestare lansată exact în urmă cu un an de Biblioteca „Gheorghe N. Costescu”.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Hramul bisericii Sf. Voievod Neagoe Basarab
Toate școlile se vor închide pentru alegerile locale
Lacrimarium descoperit la Mănăstirea Viforâta!
Recunoașterea Meritului
Scenariile bagă în "boală" unitățile de învățământ din Dâmbovița
Doamne ale artei românești
SFÂNTA CRUCE – LUMINĂ ȘI BINECUVÂNTARE PENTRU OMENIRE
Auxiliare didactice dăruite școlilor din județ
Unitate de învățământ, aproape de inaugurare
Colegiul "Nicolae Titulescu" va funcționa sub forma unor containere-școală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La alegerile locale s-a echilibrat jocul

În ciuda unor previziuni pesimiste, românii au ieșit duminică, 27 septembrie 2020, masiv și hotărât la vot. Dar și cu o firească disperare a cărei rațiune s-a revendicat din dorința de a se produce o schimbare în bine a traiului lor în județele și localitățile patriei.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale