Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.07.2022 00:15


A A

Evaluarea și exploatarea masei lemnoase, două obiective ale DS Dâmbovița

Evaluarea și exploatarea masei lemnoase, două obiective ale DS Dâmbovița

Unele dintre operațiunile necesare în activitatea de silvicultură este evaluarea masei lemnoase și exploatarea acesteia. Directorul general al Direcției Silvice (DS) Dâmbovița, Petre Marin, a abordat aceste două subiecte în cadrul unei conferințe de presă. În ceea ce privește evaluarea masei lemnoase, Direcția Silvică Dâmbovița are un program de 49.000 de metri cubi, iar în primul semestru al anului au fost realizați 56,500, potrivit conducerii instituției.

„Noi, conform prevederilor amenajamentului silvic, facem evaluare de masă lemnoasă, reconstituim în parchete de exploatare, bineînțeles respectând prevederile amenajamentelor silvice. În funcție de cât crește pădurea anual, avem stabilită o cotă de tăiere. Această cotă de tăiere nu este stabilită de noi, este stabilită de Institutul de Cercetare și Amenajări Silvice, iar noi nu avem voie să o depășim. Tăiem sub nivelul acestei cote. Am avut un program de inventariere a arborilor, transformat după aceea în volume. Astfel, în ceea ce privește evaluarea masei lemnoase, am avut un program de 49.000 de metri cubi și am realizat 56,5000 metri cubi. Fără lipsă de modestie, pot să vă spun că avem depășiți toți indicatorii la nivel de semestru”, a transmis directorul Petre Marin.

Totodată, acesta a vorbit și despre exploatarea masei lemnoase, unde a precizat că instituția pe care o reprezintă a avut un program de 47.000 de metri cubi și a realizat 65.000.

„În ceea ce înseamnă exploatarea masei lemnoase, la fel, este reglementată prin amenajamentele silvice și suntem obligați să respectăm prevederile. Am avut un program de 47.000 de metri cubi și am realizat 65.000 de metri cubi. Aici intră și exploatarea masei lemnoase pe care o facem pe picior, pe care o facem prin licitații silvice cu firmele și plus ce exploatăm noi în regie proprie, cu formațiile noastre de exploatare. La exploatările din regie proprie rezultă și lemn de lucru și lemn de foc. Lemnul de foc și lemnul mai mic îl valorificăm către populație”, a mai declarat Pere Marin.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Programul poate fi un sprijin pentru femeile antreprenor"
Turismul, pe o direcție ascendentă!
Primăria Runcu pregătește alte două mari proiecte
Parcare cu 115 locuri pe locația unui fost punct termic!
462 de locuri de muncă disponibile
DJS Dâmbovița, în cercetare statistică postrecensământ
Pregătiri pentru realizarea Topului Firmelor!
Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști
Ajutoare de Urgență de la Guvern
Mici victorii sindicale la Automecanica


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cui îi aparține România?

George Coandă


Vreți un răspuns pe bune? Iată-l: în nici un caz ăstora care sunt români. De-a lungul atâtor ani de când tot dau cu subsemnatul pe editoriale, am mai spus câte ceva pe această temă, dar, de data asta, întrebarea am pus-o oablă pentru că, așa cum arată România, simțeam o amarnică nevoie s-o spun.

Vedeți, după zavera aia din... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale