Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.12.2019 00:19

Editorial


A A

Eterna trădare la români

Eterna trădare la români

GEORGE COANDĂ


Ei, bine, din vremi strămoșești, neamul românesc n-a dus lipsă de trădători de tot felul. Parcă mai mulți decât la alte neamuri. Aș vrea să mă înșel. Să trecem peste asta și să remarc că, în viața politică românească, trădările sunt la ordinea zilei, ca și cum ar fi a doua natură a oamenilor politici. Ce dovedește această stare moral psihică? Faptul că, în funcție de interesele personale, și mai ales de cele de un afacerism veros, n-au credințe ideologice – de fapt, și nu este o noutate, nici partidele n-au – ca atare, după cum bate vântul politic, sar din ograda unui partid în ograda altuia, cerând, la schimb, un loc favorabil pe listele electorale, o funcție care să le aducă avantaje mănoase, fie în guvern, fie în instituții guvernamentale, fie prin diplomație, fie pe oriunde au ceva de câștigat din plin. Nu-i interesează nici cât negru sub unghie să-i respecte pe cei ce i-au votat. Trădătorii de partid și ai electoratului sunt – dar asta nu le neliniștește somnul – trădători ai propriei lor condiții de a fi. Căci, trădarea este adânc încrustată în ADN-ul lor. Și cel mai bine și mai odios se vede spectacolul grotesc al trădării – pentru că este un spectacol al imoralității cât timp românii stau cu ochii lipiți de televizor ca să vadă ce se petrece la un vot cu bile, de pildă la moțiunile de cenzură – sub cupola Casei Poporului. Cum, pe mizerabile trădări din interes, se schimbă majoritățile și, nu întotdeauna în favoarea INTERESULUI NAȚIONAL românesc. Astfel că, românii văd uluiți și revoltați cum le este înșelată, călcată în copite de pachidermi, batjocorită, deci, încrederea pe care au învestit-o în cel ales. Cert, este înșelată, batjocorită o întreagă națiune. Când vom scăpa de acest blestem? Greu de prevăzut. Am crezut că tinerii politicieni vor fi mai breji, mai curați și mai responsabili. Dar se dovedesc a fi o imensă dezamăgire. Cei mai mulți exersează atitudini bolșevice și trădarea. Vai de țara căreia trădătorii îi determină soarta!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale