Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.03.2023 00:18

În Arhiepiscopia Târgoviștei a avut loc...


A A

Etapa județeană a Olimpiadei de Religie

Etapa județeană a Olimpiadei de Religie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur" din Târgoviște s-a desfășurat sâmbătă, 18 martie 2023, etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie, clasele V-XII, la care au participat 115 de elevi dâmbovițeni.

În deschiderea evenimentului, Pr. dr. Ionuț Ileana, Consilier eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul, a transmis elevilor un mesaj de binecuvântare din partea Chiriarhului, evidențiind aprecierea Înaltpreasfinției Sale pentru tinerii capabili de performanțe, preocupați cu studiul Religiei și al celorlalte discipline școlare prin care aceștia își dezvoltă orizontul cultural și spiritual. În semn de încurajare, toți participanții la olimpiadă au primit din partea Ierarhului iconițe și broșuri din colecția misionar-educativă eparhială dedicată tinerilor. 

 Elevii clasați pe primele locuri, la fiecare clasă, vor participa la faza națională a Olimpiadei, care se va desfășura în perioada 19-23 aprilie 2023, la Deva, pentru clasele V-VIII, și la Arad, pentru clasele IX-XII, urmând a li se oferi o tabără de vară la Centrul Cultural-Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei de la Mănăstirea Peștera Ialomiței, și a fi premiați, alături de profesorii lor îndrumători, în cadrul evenimentelor dedicate Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, din zilele de 10 și 11 august, când cinstim în mod solemn ocrotitorul spiritual al Eparhiei noastre.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale