Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.07.2015 00:07

Cristi Duță refuză orice colaborare cu Ciprian Stăncescu


A A

"Este posibil să plec de la Pucioasa"


❚ „Am fost lăsați de izbeliște de conducerea clubului, n-am fost sprijiniți suficient. Nu am avut mulți jucători la dispoziție. De multe ori, nu avem decât o rezervă, maxim două la meci” ❚ „Jucătorii nu aveau salarii, doar prime de joc. Acum am înțeles că se poate, jucătorii care vor fi transferați vor avea salarii. Mi se pare dubios acest lucru” ❚ „Îmi mai reproșez că nu am insistat să facem antrenamente. Chiar dacă costa naveta mai mult, trebuia să îi chem la pregătire”

COSTINEL NEAGU


În ultimii zece ani, fotbalul de la Pucioasa s-a confundat cu Cristi Duță. În tot acest timp, nu a fost doar antrenor la echipa de pe Patrana, le-a făcut pe toate. A fost magaziner, antrenor la juniori, administrator, chiar și îngrijitor la teren. De astăzi, Duță nu va mai conduce antrenamentele echipei, conducerea înlocuindu-l cu Ciprian Stăncescu. Fostul antrenor al formației din Pucioasa nu duce lipsă de oferte, fiind posibil să părăsească PAS-ul după zece ani.

„Nu mă așteptam să fiu înlocuit”

Rep.: Cristi, după zece ani neîntrerupți ca antrenor la Pucioasa, ai fost înlocuit cu Ciprian Stăncescu. Te așteptai să fii demis?

- Nu mă așteptam să fiu înlocuit. Era inevitabil la un moment dat, dar nu trebuia să vină așa. Dacă eram schimbat cu un antrenor mai bun decât mine, nu era nicio problemă. Eu consider că am făcut treabă bună în acești zece ani la Pucioasa. În ultimii doi ani, am avut un lot redus numeric și valoric, acest lucru contribuind la retrogradarea echipei.

Rep.: Ce ți-a transmis conducerea? Președintele Barbu își reproșa faptul că nu a fost mai dur cu banca tehnică.

- Nu știu la ce se referă domnul Barbu. Când a fost cazul, i-am certat pe băieți, dar i-am și lăudat, atunci când au meritat. Tot ei au scos-o la capăt și anul trecut, am mers pe unitatea grupului. Eu zic că noi am fost lăsați de izbeliște de conducerea clubului, n-am fost sprijiniți suficient. Nu am avut mulți jucători la dispoziție. De multe ori, nu aveam decât o rezervă, maxim două la meci. De fapt, m-am confruntat cu această problemă la jumătate dintre partidele campionatului trecut. Am plecat la drum cu 17 fotbaliști, dar pe parcurs au intervenit diferite probleme. Fie au plecat în străinătate, fie s-au angajat, lotul fiind redus astfel numeric. Jucătorii nu aveau salarii, doar prime de joc. Acum am înțeles că se poate, jucătorii care vor fi transferați vor avea salarii. Mie mi se pare dubios acest lucru. Până acum nu s-a putut, acum de ce se poate?

„Nu se pune problema să lucrez cu Ciprian Stăncescu”

Rep.: Pucioasa a rămas în Liga a IV-a datorită promovării campioanei Aninoasa eșalonul trei. Îți reproșezi ceva?

- Cea mai mare problemă a noastră a fost aducerea unui atacant la echipă. În iarnă, am vorbit cu conducerea să aducem doi jucători de atac, dar mi s-a spus că nu sunt bani pentru a-i transfera. Îmi reproșez că nu am insistat mai mult pe acest aspect. Noi am jucat cu Pencea și Barbu în față, care nu sunt atacanți de meserie. Sunt echipe cu atacanți care marchează câte 15 goluri într-un campionat, la noi nu a fost cazul. Îmi mai reproșez că nu am insistat să facem antrenamente. Chiar dacă costa naveta mai mult, trebuia să îi chem la pregătire. Și dacă veneau cinci-șase, trebuia să fac antrenament doar cu acei jucători.

Rep.: Antrenor al echipei a fost numit Ciprian Stăncescu. Am înțeles că nu vei accepta să lucrezi cu el.

- Nu se pune problema să lucrez cu el. Eu am de gând să înființez două grupe de juniori la Pucioasa. O să fac o selecție în școli, pentru a găsi fotbaliști talentați. Acum câțiva ani, am mai făcut acest lucru, Pencea și Vasile ajungând în lotul echipei mari, în urma acelor selecții. Eu zic că am făcut lucruri bune la Pucioasa. Dumnezeu va hotărî cine a avut dreptate. Aș vrea să înființez chiar și o grupă de cadeți. După cum am mai spus, copiii nu te trădează, dacă ști să vorbești cu ei,.

„Am primit oferte să plec la alte echipe”

Rep.: Situația la echipă este destul de tensionată, mai mulți jucători importanți anunțând că nu vor să lucreze cu Ciprian Stăncescu.

- Nu pot să decid eu în locul lor. Eu mă simt flatat că jucătorii sunt alături de mine. Depinde de ei și de conducere dacă vor mai evolua pentru echipă în continuare. Nu știu dacă pot să mai rămân în aceleași condiții ca până acum. Eu am propus conducerii să facem un plafon de salarii rezonabil, în care să existe un echilibru. Nu poți, de exemplu, să îi dai același salariu lui Pencea, la fel ca al lui Neacșu.

Rep.: Vei părăsi Pucioasa dacă va apărea o ofertă avantajoasă?

- Deja am primit oferte să plec la alte echipe. Să vedem ce se va întâmpla în zilele următoare. M-ar durea să plec de la Pucioasa. Pe de altă parte, la cum arată stadionul acum, am și eu un mic merit. De la plecarea lui nea Gică Stanciu, eu am rămas și în locul lui.

Rep.: Crezi că se mai poate vorbi de o promovare în Liga a III-a la Pucioasa în viitorul apropiat?

- Se poate. Dacă se pleacă de la zero și se joacă cu cărțile pe față, eu zic că se poate. Depinde de bugetul pe care îl va avea echipa la dispoziție. Dacă se aduc șapte-opt jucători pe lângă ce este acum, se poate promova în Liga a III-a. De asemenea, vor trebui aduși juniori de valoare și vor trebui respectați anumiți pași pentru a se realiza obiectivul.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița
Urban Titu și Roberto Ziduri, un duel spectaculos
Chindia, comedie sau tragedie?
Voința Bezdead preia șefia în Seria Nord
Aninoasa pregătește sărbătoarea promovării
Chindia, o nouă dezamăgire


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Vot european la 16 ani

Lucruri noi se întâmplă în inima Europei. Belgia a decis oficial să invite și tinerii între 16 și 18 ani să voteze pentru alegerile europene din 9 iunie 2024. Este o mișcare interesantă și potențial încurajatoare pentru implicarea reală a tinerilor în procesul democratic. Prin încurajarea participării lor în alegeri încă de la o vârstă fragedă, Belgia promovează educația... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale