Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.09.2020 00:09

,,Nu vreau să mai trec prin așa ceva!”


A A

Emil Săndoi se destănuie pentru site-ul LPF

Emil Săndoi se destănuie pentru site-ul LPF

❚ ,,Stau într-un apartament și mă plimb între dormitor și bucătărie. Serios, mă uit la toate meciurile de la televizor, fac analize, citesc, vorbesc mult la telefon cu staff-ul, cu conducerea clubului, cu jucătorii” ❚ ,,Am împrumutat de la Viitorul trei jucători, Căpușă, Dulca și Iacob, trei tineri extrem de disciplinați și intuitivi. Se vede profesionalismul celor care i-au educat, format fotbalistic! Și le mulțumesc încă o dată pentru ce fac acolo” ❚ „Am fost în legătură permanentă cu staff-ul nostru la meciul cu Dinamo, dar tensiunea a fost mult mai mare decât atunci când sunt pe bancă. Îmi doream un rezultat pozitiv pentru că echipa este într-un real progres și a fost frustrată de marile greșeli de arbitraj din finalul sezonului trecut” ❚ „Din păcate, ne-am trezit cu două cazuri de COVID-19 și lucrurile s-au complicat, mai ales că suntem printre puținele cluburi care nu ne confruntasem cu această situație în sezonul trecut”

 

COSTIN MIHAI

 


 

Afectat de COVID-19, Emil Săndoi a rămas izolat în apartamentul închiriat de club, la Târgoviște, de unde a oferit un interviu pentru site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal. Antrenorul Chindiei a vorbit în stilul caracteristic, deschis, punctând multe lucruri interesante. Săndoi așteaptă să iasă din izolare, pentru a pregăti meciul de sâmbătă, cu Academica Clinceni.

,,Zilele de izolare trec foarte, foarte greu”

Rep.: Ați evoluat la cel mai înalt nivel, ați antrenat atât echipe de top din România cât și echipa națională U-21, dar nu ați fost niciodată într-o asemenea situație. Cum trec zilele de izolare pentru un om recunoscut drept extrem de activ?

Trec greu, foarte, foarte greu, chiar nu mă așteptam să fie așa. Vedeți dumneavoastră, în perioada pandemiei eram acasă, la Craiova, cele două luni au trecut mai repede, ieșeam în curte, făceam mișcare. Aici stau într-un apartament și mă plimb între dormitor și bucătărie (Râde). Serios, mă uit la toate meciurile de la televizor, fac analize, citesc, vorbesc mult la telefon cu staff-ul, cu conducerea clubului, cu jucătorii.

Rep.: Cum a decurs pregătirea meciului cu Dinamo în condițiile în care nu ați putut participa direct la acest proces?

- A fost o presiune mare, nu vreau să mai trec prin așa ceva. Jucătorii noștri nu s-au antrenat două zile după apariția cazurilor de COVID-19. În plus, la echipă au venit jucători noi și a trebuit să dialogăm suplimentar cu ei. Cu cei vechi a fost mai simplu, pentru că știau organizarea de joc, principiile pe care noi le-am stabilit. La ultimele jocuri, s-a observat o creștere și aceasta este dovada că ei au înțeles ce le cerem. Cu cei noi am vorbit mult pentru a înțelege care sunt pretențiile noastre de la ei și unde vrem să ajungem împreună. Observați, vă rog, că în toate interviurile pe care le-am dat am spus NOI și nu EU, pentru că acesta este un principiu după care îmi conduc activitatea fotbalistică. Noi, staff-ul tehnic și administrativ, formăm o echipă, nimeni nu lucrează singur. Îi avem în echipă pe Vali Năstase, pe Hotoboc, colaboratori vechi, pe preparatorul fizic Sandu Cristian. Revenind la pregătirea meciului, am discutat mult la video conferințe, eu de acasă, iar Vali Năstase din mijlocul lor, le explicam împreună pe tablă ce așteptăm de la ei. Vreau să-i mulțumesc public lui Gică Hagi pentru munca extraordinară de la Academia pe care a creat-o. Am împrumutat de la Viitorul trei jucători, Căpușă, Dulca și Iacob, trei tineri extrem de disciplinați și intuitivi. Se vede profesionalismul celor care i-au educat, format fotbalistic! Și le mulțumesc încă o dată pentru ce fac acolo!

,,Lanțul nesfârșit de ghinioane trebuie să se rupă”

Rep.: Cum se trăiește în fața televizorului un meci important al echipei pe care o pregătești și ce ați simțit în momentul în care arbitrul a fluierat finalul jocului cu Dinamo?

- Mult mai greu ca pe bancă! Când eram fotbalist intram pe teren, făceam încălzirea și emoțiile dispăreau până să fluiere arbitrul prima oară. Așa simt și ca antrenor. Am fost în legătură permanentă cu staff-ul nostru la meciul cu Dinamo, dar tensiunea a fost mult mai mare decât atunci când sunt pe bancă. Îmi doream un rezultat pozitiv pentru că echipa este într-un real progres și a fost frustrată de marile greșeli de arbitraj din finalul sezonului trecut. Am trecut peste ce s-a întâmplat cu Hermannstadt, cu Iași și am reușit victorii importante spre final. Îmi doream enorm ca acest progres să continue deci, da, a fost o tensiune enormă!

Rep.: Ați preluat Chindia într-o perioadă grea. Nu v-ați temut că vă stricați cartea de vizită?

- M-am gândit doar că lanțul nesfârșit de ghinioane – accidentări, suspendări, greșelile de arbitraj despre care am pomenit – trebuie să se rupă! Am crezut în șansele noastre chiar dacă au fost mici. A trebuit să gestionăm cu mare atenție fiecare detaliu și munca împreună ne-a fost răsplătită. ,,Am fost cea mai dezavantajată echipă”

Rep.: Chindia și-a recâștigat dreptul de a juca în prima ligă după două meciuri de baraj cu CS Mioveni, dar momentele de bucurie au fost la fel de scurte ca și vacanța. Cum ați pregătit noul sezon și ce planuri de viitor aveți?

- Noi am fost cea mai dezavantajată echipă, pentru că ne-am continuat activitatea încă o săptămână. Am avut doar două-trei zile de pauză, a trebuit să le acordăm această mini-vacanță, nu aveam cum să-i ținem în activitate continuă! Din păcate, ne-am trezit cu două cazuri de COVID-19 și lucrurile s-au complicat, mai ales că suntem printre puținele cluburi care nu ne confruntasem cu această situație în sezonul trecut. În plus, am pierdut jucători importanți, Ivancic, Diallo, Bic fiind doar câteva exemple. Important este că am luat cei trei tineri talentați de la Viitorul. În plus, Pițian, Cornel Dinu și Florea, ultimul revenit după o accidentare, au crescut foarte mult, i-am reintrodus în circuit. Ne gândim să mai aducem trei-patru jucători cu experiență pe compartimente. Această pauză competițională ne va ajuta să mai facem câteva reglaje.

Rep.: Chiar dacă stadionul clubului este în reconstrucție, echipa a avut tot timpul suporteri pătimași aproape. Cum resimte în aceste vremuri lipsa lor sau cât de greu este fotbalul fără spectatori?

- O echipă care nu este de top, dacă-și pierde și spectatorii, își irosește un procent important în exprimare. Chindia nu se compară cu Universitatea, CFR, Dinamo, FCSB sau Botoșani la numărul constant de spectatori, dar are publicul ei fidel, mult mai numeros decât alte competitoare. E greu fără suporteri, sper să se regleze problema accesului acestora la jocuri. Mai mult, am văzut o declarație a domnului primar al orașului, care ne asigură că stadionul Chindiei va fi gata până la finalul sezonului. Acest lucru ne va ajuta foarte mult în activitatea viitoare.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Adi Bogoi acuză că i-a fost falsificată semnătura
Octavian Popescu a debutat în Liga 1, la FCSB
Chindia a semnat cu Neicuțescu și Fomba
Chindia joacă în deplasare la campioana CFR Cluj
Un meci cu Învățăminte
Calificare pentru echipa lui Nicu Croitoru
Chindia nu scapă de complexul Hermannstadt
Drumeție în inima pădurii
Mi-e dor de sportul de altădată!
Situația delicată a localnicilor de la Chindia


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Compatrioți, fiți cu mintea trează!

Poimâine, românii vor merge, câți vor merge, la urne. Că, de, coronavirusul le aține calea și, voba aia, frica păzește pepenii. Câți se vor încumeta să ia calea secțiilor de votare, vor avea de ales gospodarii județelor, orașelor și satelor patriei.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale