Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.04.2014 08:17

Turneul final al Cupei României se joacă lângă Turnul Chindiei


A A

Elita handbalului feminin românesc, la Târgoviște

Elita handbalului feminin românesc, la Târgoviște
La conferința de presă organizată ieri de primarul Gabriel Boriga a participat spuma handbalului românesc

❚ Alexandru Dedu (președintele FRH), Narcisa Lecușanu (vicepreședintele FRH), Aurelia Brădeanu (căpitanul echipei naționale), Gabriela Perianu (căpitanul echipei naționale de tineret) și Florentin Pera (antrenorul secund al echipei naționale) au participat ieri la o conferință de presă organizată de primarul municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga

 

COSTIN MIHAI


 

Sala Florentină a Primăriei Târgoviște a adunat ieri o parte din elita handbalului românesc, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Alexandru Dedu (președintele FRH), Narcisa Lecușanu (vicepreședintele FRH), Aurelia Brădeanu (căpitanul echipei naționale), Gabriela Perianu (căpitanul echipei naționale de tineret) și Florentin Pera (antrenorul secund al echipei naționale). Gazda evenimentului a fost primarul Gabriel Boriga, pentru că municipiul Târgoviște găzduie ște zilele acestea turneul final al Cupei României la handbal feminin.


„Târgoviștenii care sunt iubitori de sport pot vedea în Sala Polivalentă cele mai bune jucătoare ale României, personalități ale handbalului românesc, european și mondial. Jucătoare care au fost la Europene, la Campionate Mondiale și la Olimpiade, care ne-au făcut pe toți să ne simțim mândri că suntem români, și nu de puține ori”, și-a început discursul primarul Boriga.


„Veți putea vedea la Târgoviște toată echipa națională,

mai puțin pe Cristina Neagu”

Alexandru Dedu, noul președinte al Federației Române de Handbal, a explicat motivele pentru care a ales Târgoviștea ca gazdă a evenimentului, care a debutat ieri cu meciuri extrem de spectaculoase.

„Sunt foarte puține colectivități în România care au două săli propice pentru o competiție de acest nivel, în care putem în prima zi să desfășurăm toate partidele. În campania mea cu care am participat la alegerile pentru președinția federației am spus foarte clar că vreau să promovez handbalul în țară și că va merge peste tot. Târgoviște este un loc în care mi-am dorit să ajung, am întâlnit în domnul primar Boriga un partener foarte bun și din cauza asta ne aflăm aici”.

Greutatea acestui turneu final poate fi cântărită și din evaluarea vicepreședintelui FRH, Narcisa Lecușanu, un simbol al handbalului feminin românesc.

„Veți putea vedea la Târgoviște toată echipa națională, mai puțin pe Cristina Neagu. Tot ce are mai de valoare handbalul românesc va fi prezent aici. Sunt destule echipe care produc surprize, joacă handbal și pot câștiga în orice moment. Această competiție va da un loc în cupele europene, așa că interesul este foarte mare”.

 

Victorie la debut pentru Corona Brașov, echipa Narcisei Lecușanu

Narcisa Lecușanu a debutat fericit în turneu, Corona Brașov trecând ieri cu 30-25 de CSM București, însă căpitanul echipei naționale spune că nu există o favorită clară la câștigarea competiției.

„Consider că fiecare echipă își dorește acest trofeu, pentru că este Cupa României, o competiție foarte importantă și o să vedeți că vor exista surprize, sperăm pentru noi plăcute. Oricine își dorește să câștige, oricine își dorește un loc cât mai sus, se va juca pe teren și vom vedea la final cine e mai bun”.

Un parcurs bun țintește și Gabriela Perianu, de la Dunărea Brăila, căpitanul echipei naționale de tineret.

„Mi-aș dori să urcăm cât mai sus și să nu plecăm devreme acasă. Am încredere în fete și zic că am putea ajunge și în finală. Nu e diferență mare între echipa noastră și celelalte”.

 

Astăzi se joacă sferturile de finală

Din păcate, până ieri nu au fost postate afișe prin oraș sau la Sala Sporturilor, astfel că mai mulți iubitori de handbal din județ au cerut să transmitem acest semnal către organizatori.

„Abia ieri (n.r. marți) ne-a venit macheta afișului, azi noapte s-a tipărit și de astăzi (n.r. miercuri) s-au pus în toate școlile și în toate locurile publice. Din păcate, Paștele a încurcat puțin machetarea și abia ieri au venit machetele și a trebuit să le facem într-un regim de urgență”, a motivat întârzierea primarul Gabriel Boriga.

Iată rezultatele înregistrate ieri, până la închiderea ediției: Jolidon Cluj – Neptun Constanța 33-23, CSM București – Corona Brașov 25-30, SC Tg. Mureș - CSM Ploiești 34-37 (d.a.), HCM Roman – Dunărea Brăila 26-19 (d.a.), Știința București – Cetate Devatrans 23-22 (d.a.).

 

Astăzi sunt programate sferturile de finală, după următorul program: HC Zalău – HCM Baia Mare (ora 13.00), CSM Ploiești – Corona Brașov (ora 15.00), HCM Roman - Știința București (ora 17.00), SCM Craiova – Jolidon Cluj (ora 19.00).

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale