Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.08.2017 00:16

În Dâmbovița, deși șomajul e în floare


A A

Elevii nu sunt interesați de învățământul profesional

Elevii nu sunt interesați de învățământul profesional
Învățământul profesional nu mai este agreat de tinerii elevi

❚ Pentru prima oară în anul școlar 2017-2018 va funcționa o clasă de învățământ profesional dual la Liceul Tehnologic «Nicolae Ciorănescu» în parteneriat cu SC Arctic din Găești

VIRGIL VOINESCU


Planul de școlarizare la învățământul profesional și dual de stat pentru anul școlar viitor (2017-2018), în județul Dâmbovița, după prima etapă de repartizare a elevilor nu este realizat. Potrivit inspectorului școlar general adj. prof. Gabriela Istrate, la nivelul județului, pentru anul școlar 2017-2018, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a propus prin planul de școlarizare pentru învățământ profesional, 842 de locuri. După prima etapă de repartizare, în clasele de învățământ profesional sunt înscriși și admiși numai 345 de elevi, astfel că, pentru următoarea etapă de repartizare, mai sunt disponibile 466 de locuri.

„Pentru locurile rămase neocupate sunt așteptate înscrieri în etapa următoare”, ne-a spus inspectorul gen . adj. Gabriela Istrate, care a precizat că înscrierile vor veni din rândul elevilor care își vor definitiva situația școlară în luna august. „Avem o bază de date cu acești copii, am realizat și o întâlnire în săptămâna trecută cu directorii școlilor gimnaziale care au elevi ce urmează să-și definitiveze situația în august și există optimism în aducerea lor la școală, dar și privind realizarea cifrei de școlarizare la forma de învățământ profesional și dual. La nivelul județului, pentru prima oară în anul școlar 2017-2018 va funcționa o clasă de învățământ profesional dual la Liceul Tehnologic «Nicolae Ciorănescu» în parteneriat cu SC Arctic din Găești”, ne-a declarat inspectorul școlar gen. adj. prof. Gabriela Istrate.

„Învățământ profesional clasic, tradițional mai există la: Liceul Voievodul Mircea, Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu, Liceul Tehnologic Spiru Haret, Liceul Tehnologic Transporturi Auto, și Colegiul Economic Ion Ghica, toate din Târgoviște, dar și în localitățile județului: Găești, Titu, Tărtășești, Pucioasa, Voinești și Băleni”, a adăugat prof. Gabriela Istrate, inspector gen. adj. și a precizat că statistica IȘJ Dâmbovița, relevă pentru anul școlar aflat în pregătire, o ușoară descreștere a numărului de candidați pentru învățământul liceal și profesional și, în acest context a avansat ideea regândirii viitorului învățământului profesional și tehnic în județul Dâmbovița. „Voi propune o dezbatere pentru luna octombrie la care să fie invitați reprezentanți ai autorităților județene și locale, agenți economici, reprezentanți ai sindicatelor, ai părinților și ai Consiliului elevilor, prilej cu care va trebui analizat viitorul învățământului profesional și tehnic din județ, pentru a gândi o reorganizare și o așezare pe un suport mai realist”, a precizat inspectorul general adj. Gabriela Istrate.

După etapa întâia de repartizare în licee și școli profesionale au fost admiși în total 2673 de elevi.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Învățământul profesional, resuscitat pas cu pas”
Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței "Crizantema de Aur", ediția a 50-a, jubiliară, 2017
Inspecții periodice în școlile dâmbovițene
Elevi târgovișteni, cadeți pentru o zi
62 de proiecte europene pentru școala dâmbovițeană
Simpozion Internațional UNESCO despre icoană în misiunea bisericii
Toamna literară pietroșițeană "Mircea Horia Simionescu" - un eveniment cu dublă semnificație aniversară
Scădere dramatică de absolvenți la Bac
Ministrul Educației, în videoconferință cu județele
Preluarea liceelor agricole de Minister, comentată de dâmbovițeni

Editorial

Un imn înveșmântat în marama Dorului

GEORGE COANDĂ


Haideți, stimați cititori, să uităm pentru câteva zile absurdul zbucium politic din plaiul mioritic, să uităm de acei politicieni năuci al căror război, uneori halucinant, a distrus și continuă să distrugă România, care ar fi cu siguranță mai fericită fără acei pierde-vară, de fapt, pierde-țară. 

[citește tot...]Follow artpress_tgv on Twitter

Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale