Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.09.2022 00:15

Semnalul Inspectoratului Școlar General Dâmbovița


A A

Elevii nu mai pot fi exmatriculați!

Elevii nu mai pot fi exmatriculați!

*Inspectorul școlar general al IȘJ Dâmbovița, Ileana Nicolăescu, a vorbit despre acest subiect, afirmând că odată cu aprobarea Ordinului de Ministru, elevii riscă alte sancțiuni decât exmatricularea

 

Potrivit noului regulament de funcționare a școlilor, elevii nu mai pot fi exmatriculați. Această măsură a intrat în vigoare de la 1 septembrie 2022, anul școlar în curs fiind primul în care se aplică noua regulă. Inspectorul școlar general al IȘJ Dâmbovița, Ileana Nicolăescu, a vorbit despre acest subiect, afirmând că odată cu aprobarea Ordinului de Ministru, elevii riscă alte sancțiuni decât exmatricularea, atunci când încalcă regulamentul.

De exemplu, la fiecare 10 absențe nemotivate li se va scădea un punct la purtare. Media cea mai mică pe care elevii trebuie să o aibă la final de an la purtare  este 6 ca să poată promova în anul școlar următor. De asemenea, Ileana Nicolăescu a transmis că Inspectoratul Școlar Dâmbovița vine în sprijinul elevilor prin consiliere psihologică care se va face alături de consilierul fiecărei unități de învățământ, aceasta fiind prima măsură atunci când un elev se abate de la regulamentul școlar.

„Statutul elevului este stipulat printr-un Ordin de Ministru, iar sancțiunile  pot fi aplicate elevilor, în funcție de gravitatea faptei și  abaterilor disciplinare. Exmatricularea se realizează în funcție de abaterea disciplinară. Abatere disciplinară înseamnă inclusiv un număr de absențe nemotivate de la cursuri. Începând din acest an școlar, elevii nu mai sunt exmatriculați, însă elevului nu i se poate încheia situația școlară și rămâne repetent. De asemenea, un număr de absențe, a 10 absențe nemotivate, elevului îi se scade un punct la purtare. Promovarea în anul școlar următor înseamnă obținerea notei 6 la purtare. Ceea ce înseamnă că dacă un elev absentează mai mult de 40 de ori nemotivat, nu va putea să treacă anul. Problema cu care ne confruntăm mai mult la acest capitol este cea a elevilor de liceu. Altfel de abateri disciplinare să știți că nu prea am avut în Dâmbovița, absențele nemotivate sunt cam problema principală. Atunci când elevii se abat de la regulamentul școlar, noi, propunem măsuri de consiliere și de sprijin pentru acești elevi prin cabinetele de asistență psihopedagogică. Consilierea psihologică este foarte importantă și este prima noastră măsură, apoi recurgem la sancțiuni, dacă este cazul”, a transmis inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ziua Sfinxului
Vernisajul și premierea câștigătorilor Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”
A.S.C.O.R. are un nou consiliu director
Despre bogăție și mântuire
Combaterea traficului de persoane, în vizorul polițiștilor
Eveniment special pentru Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”
Vernisajul expoziției „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”
Marș de protest împotriva violenței în familie
„Starea de bine ca politică de management”
Un gând pios și plin de recunoștință pentru Maica Domnului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale