Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.03.2014 07:19

Pamflet


A A

"Eba a silăbăsit"


ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

Zicerea asta am auzit-o ieri din gura bogată în poante vesele a lui Rache, la televiziunea tizului său. Corect. Felix a rezumat într-un cuvânt pocit „evenimentul zilei” de la popularii lu’ nea Traian, în care fata lu’ tata și-a silabisit, pardon, și-a silăbăsit abandonul din cursa electorală. Pentru așa o veste, merită, cred eu, să-i mai iertăm din poticnelile în propria-i limbă, care-i e mai dușmănoasă decât a altora.

 

Adică vreau să zic că nici un politician și nici un ziarist n-au cacarisit-o pe Eba mai dihai decât a făcut-o ea însăși. De exemplu, alaltăieri a luat națiunea martoră la testamentul său politic, transmis pe cale orală, prin care își lasă toată zestrea „personală” de voturi pruncului botezat de tac-su’ PMP. Și nimic, dar absolut nimic pentru vlăjganul PDL, care-a dus-o în brațe și-n cârcă atâta amar de ani.

 

Acu’, dacă Eba și-a luat adio de la PDL, o fi vreo supărare sau mai degrabă o ușurare pentru foștii săi colegi? Eu aș merge pe-a doua variantă. La ce-am văzut și-am auzit în ultimii cinci ani, s-or fi săturat și pedeliștii să mai bage bani cu nemiluita în fata lu’ tata doar ca să silăbăsească ea în Parlamentul European pe 10 mii de euroi lună de lună.

 

N-au scăpat de limba ascuțită a fetei lu’ tata (veninoase limbi au ăștia-n neam!) nici „nevestele disperate” ale adversarilor politici aflate la locuri de cinste pe listele electorale. A silăbăsit Eba și la adresa lor câteva teste, ăăă, tecste, ăăă, texte despre cum vede ea moralitatea în politică. Și mai ales în „partidul înființat de tata”. Nu l-a uitat nici pe „dragă Stolo”, pretenul pe care-l jelea cu lacrimi de crocodil tac-su’ după ce-i luase locul la prezidențiale.

 

Pe „dragă Stolo” l-a umplut de „respect” Eba, acuzându-l ba că a depășit demult vârsta de pensionare, ba că ar fi un crai seducător de colege platinate. Păi ori mai poate, ori nu mai poate! I-or fi dat pedeliștii și chiar pedelistele pastile de putut, vorba aia, și uite-l pe „dragă Stolo”, târgoviștean de-al nostru, pus în capu’ listei. Oftică mare pe unii!

 

Era să uit că a silăbăsit Eba și despre actorul Mircea Diaconu, pe care l-a ironizat pentru „rolul de independent” pe care-l joacă la europarlamentarele din anu’ ăsta. A vrut să fie… „suptilă”! Apoi ne-a băgat și-n aritmetica votării. Mi-a stat inima-n loc auzind-o cum silăbăsea „1, 2, 3 și chiar procente…” pe care n-ar vrea să le piardă PMP-ul din cauza ei. Sau datorită ei, mai știi?

 

Și totuși… cred că Eba mai avea și alte supărări, nu doar alea veninoase la adresa foștilor săi colegi din PDL, ori a adversarilor politici. Apropos, no roc cu gura păcătosului care adevăr grăiește, ca să aflăm și noi de la Eba că și-a strâns repede cele 130.000 de semnături cu ajutorul „prietenilor din toate partidele”.

 

Silăbăseala asta mi-a plăcut cel mai mult la ea, mai ales că-i sclipeau ochii într-un mare fel sub breton. Câtă morală politică!Vasăzică a strâns 130.000 de semnături cu prietenii ei din toate partidele, dar le-a promis ca zestre doar „partidului înființat de tata”. Zi soro așa, ca să știm și noi de ce trebuie să stăm acasă în ziua votării!

 

Pe final am lăsat o bănuială cum că Eba ar mai putea avea o mare supărare despre care, însă, n-a silăbăsit nimic. Deocamdată! Cred că a fost ceva viermănos în mărul pe care i l-au oferit prietenii din PMP, ademenind-o să accepte tocmai locul al II-lea pe liste. Păi cum să fie Eba a doua în „partidul înființat de tata”? Așa că s-a cărăbănit. Pardon, s-a cărăbăsit!

 

 

 www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale