Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.02.2016 23:09

Editorial sportiv:: Lovitura de la colț


A A

E lene mare, tovarăși!

E lene mare, tovarăși!

COSTIN MIHAI

 


 

Mai trece o iarnă fără ca Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița să organizeze vreo acțiune. Costă, iar banii nu trebuie risipiți în asemenea vremuri, cu toate că echipele ar merita să fie incluse într-o competiție amicală susținută din propriile cotizații. Nici măcar personalul AJF nu a mai fost premiat la finalul de an 2015, spre nemulțumirea mocnită a celor care activează aici.

Încă nu mi-am dat seama dacă președintele Tudor Emil nu se implică în asemenea proiecte simple din comoditate sau din zgârcenie. Unii spun că ambele variante stau în picioare. Ca idee, inițiativa unei Supercupe a județului între FC Aninoasa și Flacăra Moreni a aparținut vara trecută ziarului nostru. Acum a apărut Campionatul de Vest, o competiție de lungă durată organizată la Petrești de oameni inimoși și pasionați. O interesantă competiție amicală se mai desfășoară în sezonul primăvară-vară la Pucioasa, sub coordonarea lui Romică Ciobanu, antrenorul liderului din Teleorman, FCM Alexandria.

Cu premii, statistici, stație de amplificare și alte detalii care dau o notă cât mai serioasă evenimentului. Sunt și alte locuri în județ unde se desfășoară diferite întreceri fotbalistice, iar oamenii se simt foarte bine. Mă așteptam ca cei de la AJF Dâmbovița să organizeze un memorial în amintirea regretatului Severin Anghelinu, dar mai sunt foarte mulți cei care au avut realizări importante la nivel de asociație și apoi dați uitării foarte repede. Bun, nu-i mai arde lui Tudor Emil, aflat în prag de pensionare, dar mai sunt acolo destui oameni care ar trebui să miște ceva, spre exemplu tânărul secretar Cristi Catană. Cât costă să achiziționezi câteva mingi și diplome? O nimica toată pentru bugetul AJF, care încasează bani din foarte multe surse: înscrieri, legitimări, transferuri, cartona șe, contestații etc.

Nimeni nu știe unde se duc și cum sunt ei cheltuiți. Cei care vor să lase ceva în urma lor mai fac și sacrificii, inclusiv financiare. Chiar dacă Tudor Emil s-a plictisit și nu mai are chef de activități suplimentare, ceilalți pot organiza ceva în numele AJF Dâmbovița. Obișnuiți doar să câștige din fotbalul județean și să se implice cât mai puțin, conducătorii asociației nu realizează probabil că lucrurile evoluează și la acest nivel. E așa o blazare acolo, să nu-i spun nepăsare, încât până și mulți dintre reprezentanții cluburilor au impresia că așa e normal să se întâmple. Unii chiar nu- și doresc o schimbare, au ajuns să se teamă de ea, pentru că le place să trăiască în această promiscuitate. Am observat că șefii Comisiei Județene de Arbitri mai încearcă să schimbe câte ceva, iar ideea unui corp al observatorilor de arbitri, numai cu foști arbitri, era una bună. Acum am văzut că va mai fi introdus un arbitru la Liga a IV-a, al patrulea, pentru a oficia meciurile de juniori. Nu pot să-mi dau seama dacă e bine sau rău, părerile sunt împărțite, însă cel puțin se experimentează ceva. Din păcate, s-a renunțat la anumite proiecte interesante, pentru a se merge pe altele ineficiente. Dacă pe membrii asociați nu-i deranjează acest mod de lucru, atunci chiar că nu merită mai mult.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale