Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.04.2014 08:18

La Găești


A A

După doi ani: un nou contract pentru rețeaua de apă-canal

După doi ani: un nou contract pentru rețeaua de apă-canal
Toți cei implicați în proiect au speranța că lucrările vor fi finalizate la timp și nu vor exista consecințe financiare negative pentru Compania de Apă

❚ Acesta vizează lucrări la rețelele de canalizare în intravilanul și extravilanul orașului și are o valoare totală de 29.930.997,88 lei: 76,8% fonduri europene, 23,2% cofinanțarea națională, din care doar 1,8% de la bugetul local, și 9,7% contribuția Companiei de Apă ❚ Constructorul CONIZ ROMARG SRL mai are la dispoziție 20 de luni, aceasta fiind a doua licitație, după ce asocierea CONFORT Timișoara - VEL SERVICE a încasat un avans de 95 miliarde lei și a săpat doar 126 metri de șanț


ANA MARIA POPESCU


 

După doi ani de probleme, săptămâna trecută, la Găești, s-a semnat, din nou, contractul de lucrări pentru proiectul de „reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare” din oraș.

 

Contractul de începere a lucrărilor a fost semnat și parafat de directorul interimar al Companiei de Apă, Ninel Cimpoacă, și directorul general al SC CONIZ ROMARG SRL, Gheorghe Griguță, iar la eveniment au participat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, vicepreședinții Ioan Marinescu și Gabriel Grozavu, administratorul public al județului, Alexandru Oprea, primarul orașului Găești, Dan Eugen Iacobuță, precum și managerul de proiect și managerul financiar din cadrul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița (CATD).

 

Contractul semnat la sfârșitul săptămânii trecute face parte din proiectul derulat de Compania de Apă „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița”, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu.

 

Contractul de la Găești vizează lucrări la rețelele de canalizare în intravilanul și în extravilanul orașului și are o valoare totală de 29.930.997,88 lei, din care 76,8% fonduri europene, 23,2% cofinanțarea națională, respectiv 11,7% de la bugetul de stat, 1,8% de la bugetul local și 9,7% contribuție proprie a Companiei de Apă.

 

Pentru a executa și definitiva lucrările de la Găești, constructorul mai are la dispoziție 20 de luni, adică până la sfârșitul anului 2015. Toți cei implicați, într-un fel sau altul, în proiect au speranța că lucrările vor fi finalizate la timp și nu vor exista consecințe financiare negative care să dea bătăi de cap Companiei de Apă.

 

În urmă cu doi ani, o „asociere nefericită”

Adrian Țuțuianu a declarat la eveniment: „Avem șansa să semnăm un proiect de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare. Finanțarea lucrărilor de reabilitare și extindere va fi asigurată 76,8% din fonduri europene, pe POS Mediu, Axa 1. Proiectul are în vedere următoarele: reabilitarea rețelei de canalizare menajeră, în lungime de 4,310 km, cu toate lucrările conexe; extinderea rețelei de canalizare menajeră cu o lungime de 25,267 km; construirea de 8 stații noi de pompare apă uzată; reabilitarea conductei de refulare de la stația de pompare existentă pe o lungime de 3,9 km. Valoarea contractului, în urma adjudecării, este de 24.137.901,52 lei, fără TVA, din care cheltuieli diverse și neprevăzute în sumă de 1.993.037,74 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 5.793.096,36 lei. Valoarea totală a contractului, inclusiv TVA, este de 29.930.997,88 lei. Termenul de finalizare este 21.12.2015. Ne aflăm practic la a doua licitație pentru acest proiect. În urmă cu vreo 2 ani, s-a semnat un contract cu o asociere de firme, o asociere nefericită din perspectiva Companiei de Apă, CONFORT Timișoara și VEL SERVICE. Am avut atunci cu toții deziluzia constatând că firmele nu și-au făcut datoria, au încasat un avans de circa 95 miliarde lei și au reușit «performanța» de a săpa 126 metri liniari de șanț. Să sperăm că nu vom avea nici un fel de probleme în implementarea acestui proiect, care necesită o implicare deosebită din partea constructorului, pentru că 31 decembrie 2015 este termenul maxim și, dacă nu-l finalizăm, sigur consecințele financiare negative vor fi preluate în integralitate de Compania de Apă. Ne rămân 20 de luni, dar ideea ar fi ca în 16-18 luni compania CONIZ să-și facă treaba și să putem finaliza lucrările și să facem toate decontările în cadrul POS-ului 1 de Mediu”.


Proiectul, vital pentru Găești

„Semnarea acestui contract este o mândrie a Companiei de Apă deoarece prin implementarea acestui proiect noi aducem o îmbunătățire a calității vieții în Găești. Avem convingerea că lucrările vor fi finalizate în termenele și în condițiile stabilite”, a declarat și directorul interimar al Companiei de Apă, Ninel Cimpoacă.

 

De asemenea, primarul orașului a precizat: „Este o zi deosebită, ne bucurăm să mai facem un pas spre crearea unor condiții cât de cât europene cetățenilor din Găești. Orașul nu prea a accesat proiecte în ultima vreme și avea mare nevoie de astfel de proiecte. Contractul pe care îl semnăm acoperă aproape jumătate din necesarul de canalizare a orașului. Cam 40% există și, dacă reușim să prindem și acest proiect, cu mici excepții, orașul va avea rezolvată problema cu canalizarea. Primul semn de civilizație îl reprezintă apa și canalizarea, iar orașul rămăsese sub jumătate cu canalizare, și aceea foarte veche”, a declarat Dan Iacobuță.

 

„Promit că nu o să dezamăgesc în realizarea acestor lucrări. Ne vom încadra în termen, o să facem o lucrare de bună calitate și vom avea satisfacții și noi, ca firmă, și dvs, ca beneficiari. Promit că vom fi serioși și vom face treabă foarte bună”, a menționat Gheorghe Griguță, director general SC CONIZ ROMARG SRL.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale