Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.10.2014 00:10

Nordul județului își ia adio de la vechiul obiectiv construit în anii ‘70


A A

După 40 de ani, stație de epurare modernă la Fieni

După 40 de ani, stație de epurare modernă la Fieni
Fieni - "un nou punct verde pe harta ecologică a României" // Stația de epurare Fieni a fost realizată în timp record de o asociere de patru firme

❚ Noua stație, la care au început de ieri probele tehnologice, face parte din amplul proiect pe apă-canal derulat la nivelul județului de Compania de Apă cu fonduri de la Uniunea Europeană ❚ Stația de epurare Fieni are o valoare de aproape 4 milioane de euro și a fost proiectată și construită pentru a deservi 12.000 de locuitori, dar în curând va răspunde nevoilor tuturor cetățenilor din nordul județului ❚ În cadrul evenimentului de ieri o veste bună a adus președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, care a precizat că până la sfârșitul anului vor fi finalizate și cele două stații de epurare aflate încă în construcție de la Pucioasa și Titu

ANA MARIA POPESCU


 

După un an de la demararea lucrărilor, ieri, în prezența președintelui CJD, a reprezentanților firmelor care s-au ocupat de executarea lucrărilor, a salariaților Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița (CATD) și a numeroși locuitori, conducerea Companiei de Apă a dat startul oficial pentru începerea testelor tehnologice de punere în funcțiune a instalațiilor Stației de epurare Fieni.

Stația de epurare Fieni are o valoare de aproape 4 milioane de euro și a fost proiectată și construită pentru a deservi 12.000 de locuitori, urmând ca în viitorul apropiat obiectivul de investiții să răspundă nevoilor tuturor cetățenilor din nordul județului. Investiția a fost realizată de asocierea de firme SC STULZ – PLANAQUA GmbH, SC MOTRIS COMPANY SRL, SC CONSANDUAR SRL și SC CAZAN IMPEX ’93 SRL, ai căror reprezentanți dau asigurări că stația de epurare de la Fieni corespunde tuturor standardelor europene și românești și, grație tehnologiei de ultimă generație, este extrem de „prietenoasă” cu mediul înconjurător.

 

Toate localitățile din amonte de Fieni

vor fi legate de această stație de epurare

Mircea Constantin, directorul general al CATD, a declarat ieri la eveniment:

„Astăzi (n.n. ieri) începem testele și programul de pornire a stației de epurare Fieni, obiectiv care face parte dintr-un program de investiții mai larg, la nivel național și la nivel județean. Face parte din Programul Operațional Sectorial Mediu 1, valoarea acestui obiectiv de investiții fiind de aproximativ 4 milioane euro. Este început anul trecut și este construit pentru a deservi inițial 12.000 de cetățeni ai acestei zone, ajungând la sfârșitul perioadei de implementare a POS Mediu 2 la circa 24.000 de cetățeni, însemnând toate localitățile care sunt în amonte de Fieni. Această lucrare începută anul trecut a fost adusă în acest stadiu prin efortul grupului de firme STULZ – CONSANDUAR – MOTRIS și CAZAN IMPEX”.

 

„Această stație de epurare pune orașul Fieni

și cetățenii acestuia în rândul societăților civilizate”

Din partea firmelor constructoare a vorbit Ioan Țigler, reprezentant al SC MOTRIS COMPANY SRL Bacău:

„Realizarea stației a fost posibilă numai cu ajutorul unor oameni care au considerat necesare anumite proiecte în ceea ce privește epurarea apei uzate și redarea acesteia mediului înconjurător, în conformitate cu normativele și standardele românești în vigoare. Aceste investiții s-au făcut din plin respect pentru oameni, pentru natură, dar mai ales pentru generațiile viitoare cărora trebuie să le lăsăm un mediu înconjurător mai sănătos. Locuitorii din orașul Fieni trebuie să știe că apa folosită va ajunge în această stație de epurare modernă, unde vor fi specialiști în domeniul chimiei și biologiei și vor transforma această apă uzată într-o apă curată care nu va afecta în nici un fel mediul înconjurător. Această stație de epurare pune orașul Fieni și cetățenii acestuia în rândul societăților civilizate, cu respect față de natură și resursele de apă de care dispun. Realizarea unor asemenea obiective care sunt costisitoare s-au făcut cu sacrificiile din partea statului român, guvernului, Consiliului Județean Dâmbovița, Companiei de Apă. O contribuție majoră în finanțarea acestui proiect au fost fondurile europene puse la dispoziția statului român ca stat membru al Comunității Europene. Odată cu inaugurarea acestui obiectiv, a mai apărut un punct verde pe harta ecologică a României. Fieni are în momentul de față o stație de epurare care a fost concepută și construită în anii ’70, dar care nu mai corespunde standardelor actuale, pentru că tehnologia folosită este uzată, iar principiile de funcționare sunt depășite. Stația de epurare Fieni este realizată din 21 de obiective construite cu diverse destinații și specificații tehnice. Fiecare obiectiv găzduiește echipamente moderne, de ultimă generație, care asigură funcționalitatea la cele mai înalte standarde”.

 

Comparație între mai 2013 și octombrie 2014

La momentul inaugural de la Fieni, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a dezvăluit că până la sfârșitul anului vor fi finalizate și cele două stații de epurare aflate încă în construcție, respectiv obiectivele de la Pucioasa și Titu.

„Am finalizat un obiectiv de investiții, este foarte important. Îmi aduc aminte foarte bine cum am preluat POS Mediu și în ce stadiu eram în luna mai 2013 și putem face o comparație. Astăzi, POS-ul de Mediu este implementat aproape 75-80% sub aspect al stadiului fizic al lucrărilor. S-au finalizat aproape trei contracte din cele zece, iar astăzi punem în funcțiune în parte unul dintre cele trei obiective pe CL6. Este foarte important că am reușit să recuperăm întârzierile. Anunț că vom pune în funcțiune stația de epurare de la Titu, ceea ce înseamnă din nou că mai facem niște pași în implementarea acestor proiecte. Îi felicit pe toți cei care au lucrat la acest proiect. Să dea Dumnezeu să ne ținem de cuvânt și într-un termen cât mai scurt să inaugurăm toate obiectivele pe care le avem!”, a declarat ieri Adrian Țuțuianu.

Obiectivul de investiții căruia i s-a tăiat ieri panglica inaugurală se înscrie în cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune POS Mediu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale