Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.05.2015 00:10

La Târgoviște


A A

După 40 de ani: asfaltări în cartierul Matei Voievod

După 40 de ani: asfaltări în cartierul Matei Voievod
În prima etapă, vor fi asfaltați 12.000 metri pătrați / Echipa administrativă urmărește pe teren ritmul și calitatea lucrărilor

❚ Prin programul de reparații și intervenții al Primăriei Târgoviște, au demarat în forță lucrările pe Calea Ploiești, iar printr-o procedură de achiziție publică, va veni rândul la asfaltări străzilor Grădinari, Sârbilor și Legumelor ❚ În anul 1994 în acest cartier s-a turnat un strat de beton, însă locuitorii de aici nu au mai avut parte de covor asfaltic de patru decenii ❚ Primăria derulează în această perioadă un program de reabilitare și modernizare de străzi în mai multe zone ale municipiului, însă primarul interimar Cristian Stan este nemulțumit de faptul că la fiecare asfaltare este nevoie să se închirieze utilajele, primăria neavând nici măcar unul

ANA MARIA POPESCU


Se asfaltează în cartierul Matei Voievod din municipiul Târgoviște! În anul 1994, în cartierul sârbilor din municipiul reședință de județ, s-a turnat un strat de beton pe arterele rutiere, însă această zonă a Târgoviștei nu a mai văzut covor asfaltic de aproape 40 de ani. Lucrările de asfaltare au început pe Calea Ploiești, însă în următoarele luni vor fi reabilitate și celelalte străzi din acest cartier.

Echipa administrativă a Primăriei Târgoviște promite că se va lucra la standarde înalte de calitate pe toate drumurile. Pentru a se convinge la fața locului că muncitorii nu se abat de la regulile de calitate și că se lucrează în ritm alert, primarul și viceprimarul municipiului Târgoviște au ieșit ieri pe teren, pe șantierul din cartierul Matei Voievod, dând asigurări că nu va fi ultima „inspecție”.

 

Asfaltările în cartierul Matei Voievod sunt abia la început

„Calea Ploiești este prima arteră care este abordată. Avem 12.000 mp care vor fi asfaltați. Am avut lucrări de frezare, de egalizare și suntem la faza de asfaltare. Am împărțit în două această stradă, va fi definitivată prima jumătate și după aceea și restul, pentru a nu crea disconfort foarte mare cetățenilor. În ședința de Consiliu Local de luna trecută, au fost aprobați indicatorii tehnicoeconomici, astfel încât, sper eu, după jumătatea acestui an, să putem să avem lucrurile destul de înaintate și pe străzile Grădinari, Sârbilor, Legumelor. Această investiție face parte din programul de reparații și intervenții pe Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat, urmând ca noua investiție să facă obiectul unui contract de achiziție publică”, a explicat pe larg primarul interimar Cristian Stan.

 

Pariul primarului interimar Cristian Stan

Primăria Târgoviște derulează în această perioadă un program de reabilitare și modernizare de străzi în mai multe zone ale municipiului, însă primarul interimar este nemulțumit de faptul că la fiecare asfaltare este nevoie să se închirieze utilajele, pentru că primăria nu are în dotare nici măcar un singur utilaj specific acestui domeniu. Edilul este însă hotărât să rezolve această problemă cu ajutorul fondurilor europene.

„Ne-am hotărât să schimbăm puțin modalitatea de intervenție pe ceea ce înseamnă străzi, pentru că este inadmisibil ca primăria să nu aibă la dispoziție niciun utilaj specific pentru asfaltări. E inadmisibil ca în momentul ăsta să nu avem un concasor, un greder, să nu avem un cilindru compactor sau un utilaj de întins asfaltul, să nu avem o stație de asfalt! Nu cred că este normal și de aceea vrem să inițiem câteva proiecte cu finanțare europeană pentru dotarea primăriei cu asemenea utilaje. Cred că putem găsi, pe zonele de finanțare cu bani europeni, contribuție 2% pentru primărie, soluții pentru a rezolva această problemă. E un pariu pe care eu îl fac și sper ca în 2-3 ani să rezolvăm această situație”, a promis edilul Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale