Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.11.2019 00:19

Editorial


A A

Dumnezeu să binecuvânteze România

Dumnezeu să binecuvânteze România

GEORGE COANDĂ


În clepsidra timpului istoric, s-au împlinit 101 ani de când, în cetatea antică de la Alba Iulia, a fost hotărâtă, prin voința fermă a românilor, reunirea Transilvaniei cu Patria Mamă România la trei veacuri și optsprezece văleaturi de la unirea cea mare ctitorită de Mihai Viteazul, gândită strategic de voievodul martir în Cetatea de Scaun de la Târgoviște. În cei 100 ani, România Mare, validată ca atare în fruntariile ei firești istorice, într-un rotund de medalion mărginit de Marea Neagră, Nistru, Tisa superioară, câmpiile Crișurilorși Banatului, Carpațiși Dunăre, validată, deci, în această configurație geograficpolitică prin Tratatul de pace de la Versailles din 4 iunie 1921, urmare-efect a Primului Război Mondial de Reîntregire Națională pentru români, așadar în cei 101 ani, ceea ce însemnase Dacia Felix rediviva, s-a confruntat cu tragedii care au însângerat-o, fiind tranșată ca la abator de vecini tâlhăritori, Uniunea Sovietică fiind cel mai odios, dar, din păcate, vândută acestui monstru bolșevic, încă de la începutul celui de-al doilea Război Mondial, de doi briganzi geopolitici, Winston Churchill, premier al Imperiului Britanic, și Franklin Delano Roosevelt, președinteleabulic, în acel moment, al Statelor Unite ale Americii. Și, astfel, ciuntită, umilită, comunizată, România a urcat Golgota Istoriei, și o urcă și astăzi, după reîntoarcerea ei, la finalul anului 1989, în societatea democratic capitalistă, stându-i și astăzi – ca să-l parafrazez pe Nicolae Iorga –lupi hulpavi în cale. Din nenorocire, sunt destui și în lăuntrul ei, vânzând-o pe bucăți hainei străinătăți, românii nemaiștiind care le va fi soarta navigând spre zările viitorului cu busola pierdută. Și încă ceva de neînțeles. La anul, la 4 iunie, va trebui, nui așa, să celebrăm centenarul recunoașterii universale a României Mari. Budapesta deja.... comemorează decesul „Ungariei Mari”, iar în 2020 va aplica lovituri după lovituri sub centură României, cerșind Bruxelles-ului, Washington-ului, Parisului, Londrei, Moscovei, poate șimarțienilor, ajutor pentru a i se ceda, fără proces de predare-primire, Transilvania. Mi-e teamă de un nou „diktat de la Viena”. Mi-e teamă, pentru că acum, ca și în urmă cu opt decenii, „clasa politică”, Parlamentul, Președinția, Guvernul își consumă energiile în lupte intestine schizofrenice, distrugătoare de țară, iar lupii care-i stau în cale sunt gata s-o sfâșie. Chiar dacă suntem astăzi umbrela UE și NATO, „Deșteaptă-te române din somnul cel de moarte!”. Nădăjduiesc, însă, că, acea forță lăuntrică din Ființa neamului românesc, mistică, și care l-a salvat în mari momente de cumpănă, va fi să-l salveze și la începutul celui de-al treilea deceniu al mileniului al treilea după Hristos. Dumnezeu să binecuvânteze România! La Mulți Ani, România!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale