Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.04.2023 00:12

Cuvântul care zidește


A A

Duminica Mironosițelor

Duminica Mironosițelor

Duminica a doua după Paști se numește ,,Duminica Mironosițelor”. Această numire vine de la faptul că în Evanghelia liturghiei de astăzi, Biserica reamintește întâmplarea când un grup de femei evlavioase a venit cu miruri la mormântul Domnului ca să ungă trupul lui Iisus. Este impresionantă fapta Mironosițelor și vrednică de toată lauda.

În vreme ce în Ierusalim încă nu se potolise ura împotriva Nazarineanului, în vreme ce apostolii stăteau ascunși de frica Iudeilor, femeile acestea au avut curajul să înfrunte primejdia de a fi prinse, să iasă noaptea din cetate și să meargă singure să dea cea din urmă cinstire trupului celui ce fusese bunul și blândul lor învățător. Cinste purtătoarelor de mir!

Fapta lor dovedește dragoste și devotament, dar mai mult decât atât recunoștință. Mironosițele au mers la mormânt ca să aducă prinos de recunoștință și mulțumire Celui mai mare binefăcător al lor, Celui căruia femeile datorează demnitatea, înălțarea și eliberarea lor.

Dintr-un început Dumnezeu a făcut bărbatul și femeia, din această pereche s-a înmulțit întregul neam omenesc. A venit Hristos în lume și între altele El a adus și această binefacere înalțând femeia la rangul care i se cuvine. Fiul lui Dumnezeu s-a născut dintr-o femeie și prin aceasta El a redat onoarea tuturor femeilor. Iisus a fost purtat de brațele unei mame și de atunci fruntea tuturor mamelor din lume strălucesc împodobite cu un nimb de raze cerești. În clipa în care îngerul a rostit cel dintâi „Bucură-te Marie!”, lanțurile robiei s-au smuls de pe mâinile femeilor.

Trăim vremuri care cer o înnoire a vieții creștine. Cine ne poate ajuta cel mai bine î acest demers? Răspunsul este: femeia la înălțimea chemării ei. Femeia care să își împlinească îndatoririle. Ne trebuie, femei cinstite și credincioase. Ne trebuie femei care să privească nașterea de prunci ca pe cea mai mare binecuvântare a vieții. Ne trebuie femei a căror mândrie să fie căldura, pacea și mângâierea casei lor.

De aceea, Duminica a Mironosițelor este un îndemn și o încurajare, pentru formarea femeii creștine în duhul adevărat, o chemare a femeilor la împlinirea vocației lor! Să ne dăruiască Domnul nostru Iisus Hristos femei credincioase menirii lor pentru a înnoi comunitățile și credința noastră!

 

Pr. Vasile Stroe, Parohia Diaconești Pucioasa

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Eroica”, la o lansare patriotică
„Pictură plus pictură egal pictură”
ÎPS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București
CJD, în Programul pentru școli al României
Evenimente educaționale importante la ISJ Dâmbovița
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Grevă de avertisment și în învățământul dâmbovițean
Începe Evaluarea Națională la clasa a IV-a
Peste 15.000 de vizitatori la Noaptea Muzeelor
Imnografia creștină, izvor al Sfintei TradițiiPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea între ciocniri de valuri (II)

GEORGE COANDĂ


Fascinant, nu? Oare, însă umanitatea, estabilishment-ele și leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbării care se auzea încă de acum patru decenii și mai bine? Se pare că nu. Că interesele imediate și meschine, și egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au făcut ca „șocul viitorului”, teoretizat de același... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale