Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.04.2015 00:10

❚ Baschet (f) – Finala mare ❚ Meciul 1. Sepsi Sf. Gheorghe – CSM Târgoviște 66–65 (15-17, 19-14, 15-8, 17-26) ❚ Meciul 2. Sepsi Sf. Gheorghe – CSM Târgoviș


A A

Dubla victorie devine obligatorie

Dubla victorie devine obligatorie
CSM Târgoviște nu a scos nimic din dubla de la Sf. Gheorghe și e nevoită să câștige trei meciuri la rând pentru a mai cuceri titlul

❚ Cu toate că înfrângerile au survenit la puține puncte diferențe, ele vor conta enorm de-acum încolo în economia generală a ultimului act. Este clar faptul că acum Sepsi a devenit favorită, având prima șansă la trofeu ❚ Primul joc de la Sf. Gheorghe, jucat în Vinerea Mare, a fost și cel mai echilibrat al finalei. Ambele echipe s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj și au avut șansa loviturii decisive ❚ După prima partidă, pierdută la un singur punct diferență (65-66), baschetbalistele lui Dan Fleșeriu aveau moralul serios zdruncinat. Având o bancă destul de scurtă, oboseala din jocul doi s-a resimțit din plin ❚ Săptămâna trecută s-au jucat și meciurile care au contat pentru finala mică a campionatului. BC ICIM Arad nu a avut nevoie decât de două confruntări cu CSU Alba Iulia pentru a-și asigura ultima treaptă a podiumului

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

CSM Târgoviște a jucat weekend- ul trecut primele două jocuri din finala mare a Ligii Naționale la baschet feminin la Sf. Gheorghe. Meciurile nu au fost deloc de bun augur pentru actuala campioană, care a fost învinsă de două ori. Cu toate că înfrângerile au survenit la puține puncte diferențe, ele vor conta enorm de-acum încolo în economia generală a ultimului act. Este clar faptul că acum Sepsi a devenit favorită, având prima șansă la trofeu. Pentru a rămâne în joc, CSM Târgoviște este obligată să învingă în următoarele partide pe care le va disputa acasă. Orice alt rezultat este echivalent cu pierderea titlului. Mai mult, Sepsi își păstrează seria de rezultate pozitive în fața Municipalului, fiind învinsă o singură dată. În rest, echipa lui Mikes a obținut nu mai puțin de cinci succese în acest sezon în jocurile directe.

Meciul 1. Balanță înclinată de un singur punct

Primul joc de la Sf. Gheorghe, jucat în Vinerea Mare, a fost și cel mai echilibrat al finalei. Ambele echipe s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj și au avut șansa loviturii decisive. Aceasta nu a venit, iar după primul sfert, târgovi ștencele aveau un avans extrem de fragil, de doar două puncte (17- 15). Totuși, până la pauza mare, covăsnencele au revenit, iar după un parțial de 19-14 conduceau la pauza mare cu trei puncte (34-31). În continuare, soarta jocului nu era pecetluită. În aceste condiții, echipa lui Zoran Mikes a revenit mult mai decisă de la cabine, încercând să repete evoluția bună din jocul de acasă, din sezonul regulat. Sepsi și-a adjudecat sfertul trei, 15-8, aceasta reprezentând cea mai mare diferență dintre cele două.

Înainte cu zece minute de final, CSM-ul avea un deficit de zece puncte (39- 49). Iar acesta o transforma pe Sf. Gheorghe în favorita primului joc. Numai că Municipalul a revenit treptat pe tabela de marcaj și a început să ofere primele emoții. La jumătatea ultimului sfert, scorul era egal (53-53), însă gazdele au revenit din nou la conducere (61-55). Cu o jumătate de minut înainte de final, scorul era 66-65. Ambele echipe și-au irosit atacurile, iar Sepsi câștiga primul act al finalei. De la CSM, principala remarcată a fost Porsche Poole (19 puncte), dar și Chrissy Givens (17 puncte). În rest, târgoviștencele au mai stat bine și la recuperări (39-32), dar și la pase decisive (9-7). De la Sepsi, cea mai bună baschetbalistă a fost coordonatorul Annemarie Pârău (16 puncte), secondată de Taneisha Harrison (15 puncte) și Dominique Marshall (14 puncte).

Meciul 2. Iluzia continuă a revenirii

După prima partidă, pierdută la un singur punct diferență (65-66), baschetbalistele lui Dan Fleșeriu aveau moralul serios zdruncinat. Având o bancă destul de scurtă, oboseala din jocul doi s-a resimțit din plin. Debutul părea să reliefeze perfect această idee, Sepsi începând cu un parțial de 8-0, iar diferența era la un moment dat și de nouă puncte (13-4). De la gazde începeau să se remarce americancele Taneisha Harrison și Janeesha Jefferey.

Prima deja ieșea la rampă cu aruncări de la distanță reușite, în timp ce a doua impresiona prin constanța și precizia afișate în orice poziție. Astfel, după primele zece minute, CSM Târgoviște avea de recuperat șapte puncte (14-21). Chiar dacă baschetbalistele lui Dan Fleșeriu au început mai bine actul secund, Sepsi a replicat printr-un incredibil parțial de 13-2, care a pus o diferență de 15 puncte între cele două combatante (36- 21). Totuși, târgoviștencele au încercat o primă revenire până la pauza mare, în special prin incursiunile lui Porchia Green și Monique Coker. La pauza mare, scorul era 36-28 în favoarea gazdelor. Partea secundă poate fi caracterizată de încercările repetate ale Municipalului de a reveni în joc.

Din păcate, Chrissy Givens nu a mai avut aceeași prospețime, iar asta s-a văzut, pentru că ajutorul pentru pivoți sub panoul advers nu a mai fost la fel ca în primul joc. Din nou Harrison și-a îmbunătățit cifrele personale, iar cu zece minute înainte de final, Sepsi conducea cu 57-44. Totuși, în ultimul sfert, CSM-ul a fost cel mai aproape de a bifa mult dorita revenire. Târgoviștencele s-au apropiat la un moment dat chiar și la patru puncte (62-58), dar calmul covăsnencelor s-a văzut, iar Pașcalău, Jefferey și Harrison au făcut uitată evoluția ștearsă a lui Murphy. Scorul final a fost 68-63 pentru Sepsi, care înseamnă o înfrângere la cinci puncte pentru CSM Târgoviște, campioana fiind obligată să câștige următoarele două jocuri din Dâmbovița pentru a egala scorul general la 2 și a împinge finala în decisiv.

Arad a câștigat finala mică

După ce a pierdut de două ori la Sf. Gheorghe (66-65 și 68-63), CSM Târgoviște va avea șansa revan șei în următoarele două jocuri, care se vor disputa în Polivalenta dâmbovițeană. Primul din această serie este programat mâine, de la 19.00. Dacă va învinge, atunci va avea loc și meciul 4, care se va juca joi. În cazul în care va câștiga ambele meciuri, atunci decisivul se va disputa duminică, la Sf. Gheorghe. Toate partidele vor fi transmise în direct de Dolce Sport. În altă ordine de idei, săptămâna trecută s-au jucat și meciurile care au contat pentru finala mică a campionatului. BC ICIM Arad nu a avut nevoie decât de două confruntări cu CSU Alba Iulia pentru a-și asigura ultima treaptă a podiumului (69-49 acasă și 74-62 în deplasare).

Casete statistice

Meciul 1: Sepsi Sf. Gheorghe – CSM Târgoviște 66–65 (15-17, 19-14, 15-8, 17-26)

Sala: „Kati Szabo” Spectatori: 1.500

Arbitri: Sorin Drugău, Adrian Harbor, Alexandra Dincă

Comisar FR Baschet: Svetlana Drăgușin

Sf. Gheorghe: Janeesha Jefferey 9, Izabela Lovasz, Kincso Kelemen, Melania Kokovay, Taneisha Harrison 15 (1x3), Florin Paș- calău 7, Dominique Marshall 14 (1x3), Annemarie Pârău 16 (2x3), Iringo Debreczi, Stefanie Murphy 5, Cristian Cutaș. Antrenor: Zoran Mikes.

Târgoviște: Porchia Green 7 (1x3), Andreea Orosz, Selena Kirberg, Claudia Ușurelu, Raluca Alecu, Andreea Huțanu 2, Elena Dincă, Monique Coker 13, Ancuța Stoenescu 7 (1x3), Jasmine Watson, Porsche Poole 19 (3x3), Chrissy Givens 17. Antrenor: Dan Fleșeriu.

Meciul 2: Sepsi Sf. Gheorghe – CSM Târgoviște 68–63 (21-14, 15-14, 21-16, 11-19) Sala: „Kati Szabo”

Spectatori: 1.500

Arbitri: Monika Csender, Șerba Rașoga, Costin Bogdănescu

Comisar FR Baschet: Viorel Constantinescu

Sf. Gheorghe: Janeesha Jefferey 17 (1x3), Izabela Lovasz, Kincso Kelemen, Melania Kokovay, Taneisha Harrison 23 (5x3), Florina Pașcalău 8, Dominique Marshall 8, Annemarie Pârău 7, Iringo Debreczi, Tunde Kilin 2, Stefanie Murphy 1, Cristian Cutaș 2. Antrenor: Zoran Mikes.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale