Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.01.2018 00:19

Editorial


A A

Drepturile imprescriptibile românești nu se discută!

Drepturile imprescriptibile românești nu se discută!

GEORGE COANDĂ


Nu știu de ce unor oameni politici ai măreței noastre patrii, și mai ales ălora cu înalte răspunderi în stat, le vorbește gura fără ei. Ca de pildă deunăzi, când fostul impozant prim-ministru al României, Mihai Tudose, supărat foc și pe bună dreptate pe niște așa-zise partide politice maghiare din Transilvania, ațâțate de Budapesta, care o țin gaia mațu cu niște autonomii ungurești prin secuime și Partium și pe unde s-ar mai putea în meleagul ardelenesc, bașca oficializarea steagului secuilor, le-a zis-o de la obraz.

Cu un singur amendament: trebuia să le-o fi zis mai înțelept. Pentru că, amenințându-i pe liderii maghiarimii transilvane că, dacă tot insistă cu aninarea steagului ăluia pe instituțiile publice ale statului român, vor fâlfâi și ei alături, a sunat da, ca dracu, a condamnare la spânzurătoare. Și a lansat amenințarea asta, neinspirat scăpată, ca și cum toți maghiarii din Transilvania vor avea aceeași soartă. De aici s-a aprins pălălaia, scandalul, Budapesta fiind gata – cum de vreo sută de ani ne-o pune la cale – să-și reînsușească tâlhărește Ardealul. (Nu, pardon dom’ Tudose, nu așa trebuia să bateți obrazul Budapestei și așa-ziselor partide politice maghiare de dincolo de Carpați. Li se poate bate ferm, cu argumente, deci inteligent. Și cum Budapesta, UDMR, PCM și PPMT se bat pervers, atenție, extrem (extremist) de pervers pentru rășluirea Transilvaniei de pe harta României, acționând după tipicul fascisto-bolșevic, periculozitatea fiind evidentă și în creștere, tocmai în anul Centenarului Marii Uniri, provocările șovine pot detona oricând ura antiromânească. Parlamentul, Președinția și Guvernul de la București nu au alte replici decât pitirea după cireș, aruncarea de vorbe-n vânt, sau, ceea ce ține de perfectul absurd de situație, de frică pare-se și din lașitate și trădare, sunt în stare să cedeze pe toate fronturile. În fața Budapestei și a lumii politice întregi, Bucureștiul, repet, ferm argumentat, inteligent și convingător, cu glas clar și puternic n-are de dat decât un singur răspuns: drepturile poporului român asupra Transilvaniei sunt imprescriptibile, imanente istoric, deci nu se discută!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale