Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.09.2014 00:19

Pamflet


A A

Draghe Ludovic și draghe Klaus la Târgoviște

Draghe Ludovic și draghe Klaus la Târgoviște

ALINA MAVRODIN VASILIU


„Pedure, draghe pedure/ Frumos chintă cucu’ la tine pe crace/Eu spun la cucu se tace/ El tot în ciuda me se face/ Și chintă din crace în crace/ Și în capu’ teu se... face”. Circula poezioara asta printre bancurile anilor ’80 și nu-ș ce am în cap de-mi veni să vi-o amintesc taman acu’ când votanții dreptei au fost chemați să vibreze patriotic după ce l-au auzit pe draghe Ludovic lansându-l ca pe-o stea călăuzitoare pe draghe Klaus Werner pe orbita românească a prezidențialelor. Vaaai, ce spectacol! Ce delir fără coviltir la Târgoviște!

Ce recomandări, ce recitări belalii, ce cântări falșe, ce urale sforțate! Draghe Adolf, de-ar mai fi trăit, pe loc s-ar fi îndrăgostit și de draghe Ludovic, de-l vedea cum gesticula și vorbea, dar mai ales de draghe Klaus Werner cum tăcea și rânjea. Draghe Ludovic cânta și ecou-i răspundea: „Cine când vorbește tace? Klaus! Cine-n capul teu se face? Klaus! Cine are șase case și zboară din crace-n crace? Klaus!”. Mă rog, cam așa ceva, frumos de tot! Ca-n festivalurile brigăzilor comuniste.

Dar nu știu eu ce înseamnă emoția copleșitoare de partid a activiștilor chemați sub arme pentru a-l face președinte pe generalul Klaus Werner. Dar dac-aș fi ascultat mai cu băgare de seamă ecoul sălii, mi-e teamă că aș fi auzit și ceva crace trosnind a dizidență la întrebarea lui draghe Ludovic: „Cine-o să fie președintele României?”. Au urmat câteva clipe de derută... Ce să faci? Fiecare pedure cu uscăturile ei! Crace trădătoare, arză-le-ar focu’! Vuietul leșinat al pădurii de activiști a acoperit repede trosnetul cracelor dizidente și a răspuns oarecum stingher: „Klaus! Klaus!”. Ca-n bancul: „Vrăbiuța zboară? Zboară!/ Rândunica zboară? Zboară!/ Scândurica zboară? Zboară!”. Werner zboară? Zboară! Draghe Ludovic dansa dezlănțuit cu mâinile, fericit dea șa răspuns pentru minoritari.

Iar prezidiul fredona după cum îl dirija draghe Ludovic: „Pedure, draghe pedure/ Frumos chintă Klaus la tine pe crace”. Și pădurea de dreapta se dădea în vânt cu cracile de pământ sub vuietul schimbărilor electorale pe care le prevestea gura lui draghe Ludovic. „Klaus tace și le face/ El cântă din crace-n crace/ Și comunică când tace”. A fost înălțător! De ceva îmi pare rău: că activiștii de dreapta și-au lansat generalul în lupta electorală într-o sală târgovișteană, când puteau să-și facă treaba relaxați, în natură, cu câte-un pai în gură, fluierând a pagubă pe sub câte-o crace în păduricea de lângă Unitatea Militară, unde a sfârșit Ceaușescu la Târgoviște. Acolo să-i fi dus pe draghe Ludovic și pe draghe Klaus și nu să se-ncuie cu ei în Primăria Târgoviște, cu poliția locală la ușă. Să-i fi dus, zic, la zidurile muzeului dictaturii comuniste. În vizită, desigur! Doamne ferește, păi la ce altceva vă gândeați?

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale