Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.12.2016 00:10

Nu se câștigă un campionat de pe locul 4


A A

Dragan, ia-ți staff-ul și pleacă!

Dragan, ia-ți staff-ul și pleacă!
Staff-ul echipei de volei are vina cea mare pentru umilința servită de Blaj, chiar la Târgoviște (foto Dudea Cristian)

❚ Al doilea mandat al lui Nesic la Târgoviște s-a transformat într-un bluf. Adus să câștige primul titlu din istoria voleiului dâmbovițean, sârbul a ajuns subiect de glume și bătaia de joc a cui se nimerește ❚ Cei din familia Dianei Calotă i-au strigat în mod repetat să intervină cu schimbări și să-și dea demisia. Până și Laurențiu Popescu, noul instructor al echipei de baschet, l-a contestat în timpul meciului pe sârb, numit „măscărici” de fanii mai înfierbântați ❚ Le-am cerut jucătoarele să evolueze ca niște campioane, însă în ultimele două seturi au părut că formează un grup amețit, de locuri retrogradabile. Își justifică oare salariile de mii de euro, plătite la zi, din bani publici? ❚ Se impune o analiză lucidă. Poate cu rezilieri de contracte, cu salarii diminuate, fără cazări de lux și mese la restaurante din buricul târgului. Nu mai e loc pentru sentimente și nici pentru slăbiciuni

COSTIN MIHAI

 


 

Noul format al campionatului de volei a scos-o rapid pe CSM Târgoviște din obiectiv, după numai 11 etape jucate, în care a pierdut trei meciuri, fără să ia vreun punct. Luni seară nu s-a câștigat nici măcar un set, astfel că Alba Blaj s-a distanțat la 8 puncte de formația târgovișteană și la 7 de Bacău și de CSM București. Putem spune că echipa lui Darko Zakoc este ca și campioană, ar fi al treilea titlu consecutiv. În ultimele două sezoane a încercat să o încurce CSM-ul nostru, acum i-a devenit doar un adversar mai degrabă de antrenament. Și nu că Blajul ar fi o echipă de neatins, Târgoviștea e în picaj. Iar luni seară a pierdut clar, ba s-a mai și făcut de râs în ultimele două seturi.

Nici cei din interior nu-l mai vor pe Nesic

În ciuda unei promovări insistente a meciului, dar și a afișului propus, în tribune au fost sub 600 de oameni. Entuziaști în primul act, în care Târgoviște a condus cu 16-8 și a ratat cu seninătate multe mingi de set, cu serve greșite în serie, spectatorii s-au întors apoi împotriva echipei. Iar antrenorul Dragan Nesic a fost ținta preferată, inclusiv a apropiaților jucătoarelor. Spre exemplu, cei din familia Dianei Calotă i-au strigat în mod repetat să intervină cu schimbări și să-și dea demisia. Până și Laurențiu Popescu, noul instructor al echipei de baschet, l-a contestat în timpul meciului pe sârb, numit „măscărici” de fanii mai înfierbântați. Au fost și câțiva din grupul Commando Dracula, însă au urmărit meciul în liniște, după care și-au expus civilizat părerile.

Clubul și municipalitatea și-au făcut datoria, echipa a rămas datoare

Al doilea mandat al lui Nesic la Târgoviște s-a transformat într-un bluf. Adus să câștige primul titlu din istoria voleiului dâmbovițean, sârbul a ajuns subiect de glume și bătaia de joc a cui se nimerește. Nici vestiarul nu-l susține, care s-a rupt în două tabere: românce și străine. „Cum să batem Blajul, când facem un antrenament la două zile?”, a început să se ridice vocea nemulțumirii. Atenție mare! Blajul a adus cinci jucătoare pe pista Volero Zurich, unde a mers ca antrenor Zoran Terzic, sezonul trecut la noi. Oare de ce nu le-a direcționat către Târgoviște? Poate că Nesic știe mai bine. Cert e că Terzic și-a primit și ultimul salariu restant, 5.000 de euro, plătit pe vremea noului președinte Ciprian Prisăcaru. Care l-a scăpat pe Zoran de amenda către federație, la fel și pe Alexandra Sobo.

Clubul și municipalitatea și-au făcut datoria cu vârf și îndesat, în schimb echipa a rămas datoare: staff tehnic și jucătoare.

Cădere totală

E greu de găsit explicații pentru primul set pierdut, după ce s-a condus cu 16-8. Ce a urmat a fost de grupele juvenile, care nu prea există la CSM, cu preluări greșite, blocaje haioase, pase moi și o lipsă de concentrare supărătoare. Și de reacție, de atitudine, de orgoliu, adică o cădere totală. Le-am cerut jucătoarele să evolueze ca niște campioane, însă în ultimele două seturi au părut că formează un grup amețit, de locuri retrogradabile. Acum sunt deranjate de criticile primite, însă merită laude? Își justifică oare salariile de mii de euro, plătite la zi, din bani publici? Sunt angajați ai Primăriei Târgoviște care câștigă sub 1.000 lei net, ba chiar în același club. Tot acolo sunt campioni muritori de foame, iar sportul dâmbovițean are multe valori nerăsplătite, pentru ce să aruncăm cu sacii de bani în niște mercenare? Le-am apreciat când a fost cazul, însă acum nu merită. Iar dacă au nemulțumiri interne, să le transmită conducătorilor și chiar opiniei publice.

Unde e titlul promis la volei?

Cum în acest moment nu prea mai sunt șanse la titlu, obiectivul pentru care s-a mărit bugetul echipei și s-au făcut atâtea eforturi, se impune o analiză lucidă. Poate cu rezilieri de contracte, cu salarii diminuate, fără cazări de lux și mese la restaurante din buricul târgului. Nu mai e loc pentru sentimente și nici pentru slăbiciuni, aici vorbim despre o investiție foarte mare din bani publici. Sunt aproape 85 de miliarde lei vechi alocate anul acesta Clubului Sportiv Municipal, 65 s-au cheltuit pe vremea lui Ciprian Iugulescu, și tot nu ajung. Mai trebuie pentru a termina anul pe zero la salarii, plus că s-au adunat datorii noi, pe lângă cele vechi. Chiar se merită asemenea eforturi financiare din bugetul public? Unde e titlul promis la volei? Nu se câștigă un campionat de pe locul 4.

CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj 0-3 (28-30, 17-25, 17-25)

CSM Târgoviște: Alexandra Sobo 13, Milagros Collar 12, Ivana Djerisilo 10, Roxana Ivanof 6, Matea Ikic 5, Diana Calotă 2, Bernarda Brcic 1, Alexandra Trică (libero), Ecaterina Ghiță, Bianca Mitrănescu, Ramona Marciu, Suzana Cebic. Antrenor: Dragan Nesic.

Volei Alba Blaj: Nadja Ninkovic 16, Adina Salaoru 10, Samara Ro De Almeida 9, Ana Antonjevic 9, Tatsiana Markevich 8, Dubravka Djuric 7, Nneka Onyejekwe 2, Marina Vujovic (libero), Martina Samadan, Ana Maria Berdilă, Ana Grbac, Rebecka Lazic. Antrenor: Darko Zakoc.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale