Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.12.2016 00:17


A A

Domeniul agricol, în atenția autorităților de la Fieni

Domeniul agricol, în atenția autorităților de la Fieni
Administrația de la Fieni, în frunte cu primarul, hotărâtă să-i ajute și susțină pe fermieri în activitatea din ce în ce mai grea

❚ Specialist în domeniul agricol, primarul orașului, Iulian Tătulescu, intenționează să înființeze Asociația Crescătorilor de Animale, căreia să îi pună la dispoziție terenul, urmând să-i susțină pe membrii acesteia la primirea subvențiilor importante oferite de Uniunea Europeană ❚ Până atunci, edilul de la Fieni critică Guvernul tehnocrat, pe care îl cataloghează „cel mai ineficient guvern de până acum, pentru că nu se poate să vină subvenția după un an”, știute fiind întârzierile uriașe la acordarea acestor sume în mandatul premierului Cioloș

Interviu cu ing. Iulian Tătulescu, primarul orașului Fieni

VIOLETA STANCIU

 


Rep.: Din punct de vedere agricol, cum se prezintă situația la Fieni, asta ținând cont de faptul că dumneavoastră sunteți specialist în domeniu?

- Pe agricultură, pot să vă spun că intenționez să înființez Asociația Crescătorilor de Animale și să le pun la dispoziție terenul, pentru că e păcat să pierdem o grămadă de bani, mă refer la subvențile acestea de la Uniunea Europeană. Știm cu toții că primăria nu are dreptul să acceseze, iar cetățeanul nu e pus în posesie.

„Nu pot face în același timp și administrație și agricultură”

Rep.: Câte ferme agricole funcționează pe raza orașului?

- În Fieni sunt 2 – 3 microferme, dintre care una este a mea, dar cred că o să renunț pentru că nu le pot face pe amândouă în același timp, și administrație și agricultură. Și plus de asta, dacă nu este proprietarul prezent, lucrurile nu merg bine... Problema în agricultură este că depinzi de subvențiile de la UE și de la stat. Guvernul tehnocrat a fost cel mai ineficient guvern de până acum, pentru că nu se poate să vină subvenția după un an. Credeți-mă, anul acesta, m-a terminat... Păi subvenția trebuie să vină când ai nevoie, când îți cumperi furajele de toamnă. O altă problemă cu care se confruntă agricultura în momentul de față este lipsa forței de muncă, în condițiile în care populația este îmbătrânită.

Din punct de vedere demografic, situație tristă la Fieni

Rep.: Câți locuitori ai orașului sunt plecați în străinătate? Aveți o astfel de situație la primărie?

- În străinătate cred că sunt peste 1000 de persoane din Fieni. Nu am o situație exactă. Cert este faptul că, în fiecare an, ne pleacă din oraș circa 100 – 150 de persoane.

Rep.: Oamenii plecați la muncă în străinătate își investesc banii în orașul Fieni?

- În general ei își investesc banii în locuințele lor, în proprietățile pe care le au. În rest cum poate să investească cineva într-o zonă în care nu merge mai nimic. Nu se întâmplă nimic... Regretabil este faptul că ne pleacă tinerii, populația este îmbătrânită, mor foarte mulți și se nasc foarte puțini copii. M-am uitat pe o situație, din ultimii 6 ani, din care reiese că, într-un an, în medie, se nasc 30 și mor peste 60.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale