Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.08.2022 00:16

VOX POPULI


A A

Dolarul american, mai scump decât euro

Dolarul american, mai scump decât euro

Zilele trecute valoarea dolarului american a depășit moneda euro. Cursul afișat de banca centrală a indicat 4,9225 lei pentru un dolar și 4,8851 de lei pentru un euro. Economiștii susțin că această creștere a valorii dolarului ar putea duce la creștere facturilor la carburanți, dar și a costurilor mai mari de rambursare a datoriei publice și creșterea datoriei publice la Produsul Intern Brut. De asemenea, unii specialiști spun că scumpirea dolarului ar putea avea drept consecință depreciere leului românesc. Reporterii cotidianului nostru au luat pulsul opiniei dâmbovițene, întrebându-i dacă se tem că aceste schimbări vor îngreuna economia țării și traiul de viață al românilor?

 

*Din ce am urmărit, va fi mult mai rău, pentru că această creștere a dolarului ar putea duce la mărirea prețului la combustibil, un lucru prin care deja am trecut și vedem ce rău a fost.

*Este o situație delicată. Economiștii spun că pentru moment, România e bine, pentru că moneda națională se va întări față de moneda euro, care dictează în Europa, iar nivelul de trai ar putea să crească. Pe viitor însă, s-ar putea să fie mai rău, pentru că ne vom confrunta cu o altă creștere a prețului la carburanți. Nici nu știi cum să o dai, dacă e bine sau e rău.

*Este încă devreme să ne pronunțăm dacă va fi bine sau nu va fi bine. Eu unul, mă aștept acum să crească iar moneda euro, chiar în următoarea lună, ceea ce pe noi, cu moneda românească, clar ne dezavantajează.

*Problema este că viața a devenit tot mai grea și să știți că nu doar în România. Am copiii plecați în Anglia și scumpirile i-au lovit și mai mult pe ei decât ne-au lovit pe noi. Din ce am înțeles eu, creșterea asta mare a dolarului american nu va face decât să crească inflația, așa că da, mă tem că o să fim afectați și mai mult decât am fost până acum.

*Nici nu știm la ce să ne mai așteptăm. Am văzut că părerile sunt împărțite despre acest subiect. Eu încerc să privesc logic și văd că dacă a crescut dolarul american, înseamnă că vor fi costuri mai mari pentru importurile de materii prime, ceea ce va duce la creștere inflației. O altă problemă, prețul petrolului este exprimat în dolari, deci iar ne paște o creștere a prețurilor la pompă.

*Asta este tot o consecință a războiului din Ucraina. De foarte mulți ani, petrolul și gazele le plătim în dolari. Din cauza războiului, prețurile la ele au crescut. Acum vedem și o creștere a dolarului. Așa că vă întreb eu pe dumneavoastră, unde este câștigul nostru în toată această situație?

 

Se pare că cei mai mulți dâmbovițeni se tem că această creștere istorică a dolarului ar putea afecta economia românească. De asemenea, specialiștii din Economie spun că ar putea urma și o creștere a inflației în perioada următoare.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente
Dâmbovițenii, îngrijorați de creșterea prețurilor
Dâmbovițenii vor controale amănunțite pentru toate stațiile de carburant din țară
Plafonarea prețurilor la alimente, văzută cu ochi buni de dâmbovițeni
Târgoviștenii, tot mai nemulțumiți de lipsa locurilor de parcare
„Vom vedea instituții care își vor pune lacătul pe poartă”
O criză alimentară ar putea afecta România?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)

A se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, de pe la mijlocul lui noiembrie 2023. Ne oferă, dacă nu avem mintea năucă, ci gata să facă un minim efort de a înțelege „mersul lumii”, o perspectivă a unui orizont geopolitic de pe care s-a ridicat un colț al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale