Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.02.2017 00:19

Editorial


A A

Doar românii lui Klaus

Doar românii lui Klaus

GEORGE COANDĂ


„Marele mut” de la Cotroceni, care odată cu producerea „în piață” a răscoalei antiguvernamentale și antipesediste și-a dezlegat limba într-un mod surprinzător și vituperator, a devenit „președintele jucător” mai abitir ca Traian Băsescu. Nu-ți vine a crede, dar față de predecesor e ceva mai viclean, dar este și ghidonat – oricine este atent la ce se petrece pe scena politică românească și mai cu seamă la Cotroceni vede clar acest lucru – de forțe inamice României din afara fruntariilor. Însă, sunt convins, nu are la Cotroceni o echipă de consilieri performantă capabilă să-l învețe cum și în ce fel are de făcut ca președinte al republicii, mai ales cum să se comporte. Îmbătat de ieșirea în stradă a unor „tineri frumoși și liberi”, dar și a altor români „luați de val”, ieșire neautorizată, ilegală deci, și pe care a încurajat- o/incitat-o premeditat atunci când a dat buzna în mijlocul demonstranților din Piața Universității, convins că această revoltă „spontană” va alunga Guvernul Grindeanu și astfel își va instala „guvernul meu”, bătând câmpii prin Malta, la un summit al UE, cu „românii mei” – bineînțeles, cei din Piața Victoriei -, creând irațional un clivaj periculos în societatea românească, s-a făcut că nu-i vede și pe ceilalți cetățeni ai patriei care, la fel de revoltați, adunați la Palatul Cotroceni și bătându-i obrazul i-au cerut imperativ demisia. Iar când, sfătuit prost, s-a îndurat să dea ochii și cu cei care-l contestă, n-a făcut altceva de la înălțimea Măriei Sale decât să-i sfideze cu… prezidențială muțenie și cu niște ceai în pahare de unică folosință, refuzat cu demnitate – a fost ca și cum i l-ar fi aruncat în față -, pentru că l-au luat, pe bună dreptate, ca pe o coajă de pâine aruncată unor cerșetori. Gestul ar fi fost de apreciat dacă n-ar fi fost unul de fals curaj, un rol prost jucat pentru „imagine televizată” (de campanie electorală), și a fost cu atât mai deplorabil cu cât fie și prin acest contact… mit a demonstrat că acești demonstranți nu erau și ei „românii mei”. Le-a dat cu tifla-n nas. Și astfel i-a întărâtat și mai rău. Ce i-au strigat în față printre altele? De pildă: „Ieși afară trădător de țară!” Nu știu dacă herr Klaus a înțeles cu adevărat această stare de spirit. Căci, tot printre altele, dar e o chestie de fond, protestatarii i-au cerut să fie, pe bune, președintele tuturor românilor. O fi priceput?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale