Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.05.2015 00:08

FCM Târgoviște – Chindia, ultimul derby al sezonului


A A

Doar pentru FCM mai contează punctele

Doar pentru FCM mai contează punctele
FCM Târgoviște și Chindia se vor întâlni în cel mai interesant meci al finalului de sezon

❚ Dacă Chindia este deja promovată în liga secundă, FCM-ul se zbate să se salveze de la retrogradare pe ultima sută de metri ❚ „Pentru mine este un meci cu încărcătură mare, e foarte important. Cei de la Chindia sunt mai relaxați, și-au atins deja obiectivul. Ei vor veni să-și facă treaba”, a prefațat duelul de sâmbătă Haralambie Becheanu, antrenorul FCM-ului ❚ „Eu am activat acolo. Dar am plecat în condiții bune. Poate fi vorba de niște jucători care au trecut prin mâna mea. Dar ei sunt profesioniști și respectă disciplina clubului”, a mai spus Becheanu ❚ „Sperăm să fie un joc frumos, să câștige echipa mai bună. Vor fi ambiții, orgolii. Dar să nu credeți că vor fi orgolii din partea cluburilor. Cred că mai mult de la jucători. Sunt ambițiile lor”, a vorbit și Marcel Ghergu, președintele Chindiei ❚ „Știu că vor fi tot felul de speculații. Nu ne interesează. Ne-am ferit de acest lucru tot campionatul și am abordat întotdeauna competiția așa cum trebuie, cu profesionalism și dăruire. Am muncit foarte mult și ar fi păcat să fim asociați cu astfel de speculații”, a declarat Ghergu

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

FCM Târgoviște și Chindia se vor întâlni sâmbătă, de la 18.00, în ultimul derby al anului. Din perspectiva clasamentului, derby este mult spus, fiindcă cele două echipe dâmbovițene ocupă locuri diametral opuse. Dacă Chindia este deja promovată în liga secundă, FCM-ul se zbate să se salveze de la retrogradare pe ultima sută de metri. Însă, tocmai acest amănunt poate contribui decisiv într-o astfel de întâlnire: dorințele, orgoliile și ambițiile de pe plan local și regional pot reprezenta detalii atrăgătoare.

„Pregătesc meciul ăsta tot anul”

La FCM, situația este extrem de îngrijorătoare. Înainte cu două etape, echipa pregătită de Haralambie Becheanu ocupă locul 10 în clasament (27 de puncte), neretrogradabil, însă sub Municipal este un grup de trei formații care au un punct mai puțin: CS Podari, DG Câmpulung și Vișina Nouă, despărțite doar de golaveraj. Antrenorul FCM-ului știe că de jocul cu Chindia poate depinde soarta acestui sezon:

„Pregătesc meciul ăsta tot timpul anului. Pentru mine este un meci cu încărcătură mare, e foarte important. Cei de la Chindia sunt mai relaxați, și-au atins deja obiectivul. Ei vor veni să-și facă treaba. Noi vrem să ne salvăm, am făcut un pas mare la Pitești. Asta ne dă speranțe că și sâmbătă vom avea o evoluție bună și ne salvăm. Dar, va fi foarte greu. Ei au o echipă bună, recunoaștem asta”, ne-a declarat Puiu Becheanu, care nu cunoaște starea de spirit de la adversari după promovare.

„Nu știu ce este acolo. Se poate să fie mai relaxați. Poate fi o anumită euforie, care să ne avantajeze pe noi. Nu știu cum vor să termine”.

De ce este la FCM o atmosferă bună

Cu toate că situația este foarte grea în ceea ce privește poziția ocupată în clasament, antrenorul echipei din Șotânga, Haralambie Becheanu, consideră că sunt șanse mari în ceea ce privește salvarea de la retrogradare.

„Mai avem ocazii să ne asigurăm prezența în Liga a III-a și din sezonul viitor. Poate câștigăm la Chiajna. Poate se împiedică Podariul acasă cu Câmpulung. Mai este și Vișina. Cine mai știe ce se poate întâmpla”, a spus Becheanu, care a dezvăluit și reteța prin care există liniște în sânul lotului:

„Domnul Zotic este la București, să facă niște analize. Și dânsul este foarte conectat la jocul ăsta, pentru că îl interesează mult. Ar vrea să continue în Liga a III-a. Acum, realitatea este că am avut și multă neșansă în acest retur. Va vorbi cu băieții, trebuie să le dea o primă de la meciul cu Câmpulung. De-asta este și o atmosferă bună în lot”.

Puiu Becheanu a venit la FCM Târgoviște chiar de la Chindia, unde se ocupa de echipa Juniorilor B Republicani.

„Eu am activat acolo. Dar, am plecat în condiții bune, mi-am lăsat loc de «bună ziua». Nu am avut probleme. Poate fi vorba de niște jucători care au trecut prin mâna mea. Dar ei sunt profesioni ști și respectă disciplina clubului”, a încheiat Becheanu.

Cum abordează Chindia jocul

Chindia este promovată matematic în Liga a II-a. Grație victoriei de la Câmpulung (2-1) și al pasului greșit făcut de Afumați la Roșiori (1-2), târgoviștenii au șapte puncte avans față de locul secund, cu două meciuri rămase de jucat din acest sezon. Președintele Chindiei, Marcel Ghergu, a vorbit despre confruntarea cu FCM Târgoviște:

„Noi îl vedem ca pe un joc de campionat cu o importanță deosebită. Suntem echipa de pe primul loc. Încercăm să ne respectăm blazonul. Sperăm să fie un joc frumos, să câștige echipa mai bună. Vor fi ambiții, orgolii. Dar, să nu credeți că vor fi orgolii din partea cluburilor. Cred că mai mult de la jucători. Sunt ambițiile lor. Mulți au făcut parte din loturi. De aici, sper să nu degenereze. Vrem un joc disputat”, a transmis Marcel Ghergu, care a completat:

„Dacă FCM vrea sau nu să continue în Liga a III-a, ar trebui să se gândească conducătorii de acolo. Nu pot să gândesc în locul lor, depinde de ce vor să facă în campionatul viitor”.

„Nu vrem speculații”

Dat fiind faptul că mai mereu un duel FCM – Chindia a născut ambiții și orgolii, în acest final de campionat ar putea fi altfel, din cauza situației din clasament. Cum Chindia este deja promovată, doar Municipalul se află în postura în care are nevoie de puncte.Marcel Ghergu dorește să evite orice fel de speculație:

„Vom încerca să arătăm că suntem echipa de pe locul 1. Știu că vor fi tot felul de speculații. Nu ne interesează. Ne-am ferit de acest lucru tot campionatul și am abordat întotdeauna competiția așa cum trebuie, cu profesionalism și dăruire. Am muncit foarte mult și ar fi păcat să fim asociați cu astfel de speculații. În echipă, pot apărea jucători care nu au evoluat foarte mult, dar nu știu cum va arăta formația noastră. Niciodată nu m-a interesat. Nu știu dacă vor fi schimbări. Nu avem accidentați sau suspendați, deci din punctul ăsta de vedere stăm bine”.

În final, Marcel Ghergu a admis că nu cunoaște în amănunt situația grea a FCM-ului din subsolul clasamentului:

„Chiar nu știu, nu m-am uitat pe configurația clasamentului, să văd ce este acolo jos. Am fost implicați în problemele de la club, încât nu știu ce este acolo”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale