Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.01.2016 00:25

Pentru a se aduce un surplus de bani în fondul de dezvoltare al societății,


A A

Doar Compania de Apă va beneficia de reducerea TVA

Doar Compania de Apă va beneficia de reducerea TVA
Directorul general interimar Alexandru Oprea, alături de noua echipă de conducere

❚ În aceste condiții, dâmbovițenii trebuie să se mulțumească doar cu faptul că vor plăti, în 2016, aceleași prețuri ca și în 2015, respectiv 4,43 lei la apă și 4,45 lei la canalizare ❚ „Acea diferență care rezultă din calculul pe noua valoare a TVA să fie utilizată de Compania de Apă și dusă în acel fond de dezvoltare, absolut necesar pentru plata contribuției de 8% pe care societatea trebuie s-o dea la proiectele europene, dar și pentru investițiile din fonduri proprii ale companiei”, a precizat directorul interimar al Companiei, Alexandru Oprea, în prima conferință de presă din acest an ❚ În ceea ce privește disponibilizările, în rândul celor 630 de salariați nu vor fi mișcări majore, însă noul director interimar a promis o evaluare și a avertizat că se va renunța la cei care „taie frunză la câini”

VIOLETA STANCIU

 


 

Prima conferință de presă din anul 2016 la Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA! Aceasta a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, respectiv vineri, 8 ianuarie a.c. și a fost susținută de directorul general interimar Alexandru Oprea, alături de care s-a aflat noua echipă de conducere „reflectată în organigrama intrată în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2016”, respectiv: Ion țuțuianu - director general adjunct tehnic și de producție, Manuela Zoița - director economic și managerul financiar al Unității de Implementare, Florina Mureșan - managerul de dezvoltare al Companiei de Apă și șefa Unității de Implementare a Proiectelor, coordonatorii celor două secții cu atribuții în orașele județului - ing. Dan Predescu și ing. Emil Coață, jr. Adrian Ciocârlan - responsabil relația cu presa.

„Reducerea de TVA a fost gândită pentru a permite operatorilor obținerea unor fonduri necesare pentru dezvoltare”

Un subiect important al conferinței de presă a vizat prețul apei și al canalizării, ce va fi practicat de Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița (CATD) pentru facturarea acestor servicii, începând cu data de 1 ianuarie 2016, știut fiind faptul că TVA a înregistrat o scădere substanțială de la 24% la 9%, deci cu 15%. Cea care va beneficia de pe urma acestei reduceri generoase de TVA va fi doar Compania de Apă Târgoviște, care va duce acest surplus de bani în fondul de dezvoltare al societății. La rândul lor, dâmbovițenii trebuie să se mulțumească doar cu faptul că vor plăti, în 2016, aceleași prețuri ca și în 2015, la apă și canalizare. În acest sens, Alexandru Oprea, directorul general al Companiei de Apă Târgoviște a anunțat că, de la 1 ianuarie a.c., prețul apei potabile rămâne la valoarea de 4,33 lei (cu TVA), iar cel al canalizării la 4,45 lei (cu TVA), așa cum au fost și până la data de 31 decembrie 2015.

„S-a speculat că «hoții, nenorociții» care gestionează activitatea Companiei de Apă măresc prețurile cu 14-14,5%, aspect nereal. Vreau să prezentăm corect opiniei publice faptul că are loc o ajustare a tarifului, în sensul că acea diferență care rezultă din calculul pe noua valoare a TVA să fie utilizată de Compania de Apă și dusă în acel fond de dezvoltare, absolut necesar pentru plata contribuției de 8% pe care societatea trebuie s-o dea la proiectele europene, dar și pentru investițiile din fonduri proprii ale companiei. Deci afirm în deplină cunoștință de cauză și cu deplin respect față de consumatori și față de utilizatorii serviciilor noastre că prețul pe care un cetățean l-a plătit la factura medie de apă/canal nu va suferi modificări față de prețul plătit până în luna decembrie 2015. Dacă până la 31 decembrie 2015 prețul pentru apă potabilă era de 4,33 lei (cu TVA), același preț de 4,33 lei (cu TVA) va fi plătit și începând cu data de 1 ianuarie 2016. Cele peste 40 miliarde lei pe care Compania de Apă trebuie să le achite anual, ca și cheltuieli, legat de investițiile pe care le avem din economiile pe POS Mediu, pe care le suportăm tot din bugetul Companiei de Apă, contribuțiile la proiectele europene, trebuie asigurați de undeva. De unde se pot asigura aceste lucruri? Din tarif. Deci prețul la apa potabilă se va menține la 4,33 lei, iar prețul la canalizare, la 4,45 lei, așa cum a fost și până la data de 31 decembrie 2015. Este adevărat că va avea o influență creșterea acelui procent de la 80% la 90% din canalul facturat în factura de apă, conform calculelor făcute de noi pe o factură medie care la nivelul Companiei de Apă Târgoviște are o valoare de 52,9 lei pe lună. Va avea o influență sub 6% pe factura medie. Compania Târgoviște era printre puținii operatori care rămăsese la acel procent din totalul de apă facturat pentru factura de canal și mai ales în mediul urban, acolo unde nu sunt alte activități decât cele legate de funcționarea gospodăriei casnice. Este absolut firesc și normal să facturăm un procent care să corespundă realității existente în gospodăriile respective. Când s-a pus problema reducerii TVA, fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, a spus că a făcut acest lucru tocmai în ideea că operatorii de apă au de plătit contribuții către angajamentele asumate în contractele de finanțare pe POS 1 Mediu. Deci această reducere de TVA a fost gândită pentru a permite operatorilor obținerea unor fonduri necesare pentru dezvoltare”, a declarat directorul interimar al Companiei de Apă, Alexandru Oprea.

Totodată, acesta și-a luat angajamentul de a face tot ceea ce trebuie, împreună cu noua echipă de conducere a Companiei, pentru a finaliza cu bine investițiile pe POS 1 Mediu, dar și lucrările începute pe așa-numitele economii.

Disponibilizări colective – nu, dar individuale – s-ar putea

Cu un număr total de 630 de salariați, Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița nu va face disponibilizări colective de personal în acest an, cu o singură excepție. Alexandru Oprea îi va trimite acasă pe cei care „taie frunză la câini”.

„De la 1 ianuarie 2016, avem o nouă organigramă definită pe blocuri funcționale. Vom continua activitatea de evaluate și de reașezare a personalului pe criterii de eficiență a activității desfășurate. Nu am intenția de a face disponibilizări colective, masive, cu precizarea că evaluarea personalului o voi face. Cei care își închipuie că vor sta la companie să taie frunză la câini vă asigur că vor pleca”, a transmis Alexandru Oprea.

Vă reamintim că la începutul lunii decembrie 2015, Alexandru Oprea, fost administrator public al județului, a fost numit director general interimar la CATD, după ce, cu câteva zile înainte, Consiliul de Administrație al Companiei de Apă a demis din funcție patru dintre directorii societății, printre care și pe fostul manager general Mircea Constantin. Dezvăluirile de la finalul lunii noiembrie ale conducerii Consiliului Județean Dâmboviția și Primăriei Târgoviște, care au cerut totodată demisiile fostei echipe de conducere, au demonstrat că la Compania de Apă s-au produs uriașe probleme de management în timpul fostei conduceri.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale