Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.04.2016 00:25

Ieri - Colegiul Prefectural Dâmbovița, întrunit pentru prezentarea planurilor de măsuri vizând perioada dinainte și din timpul sărbătorilor de Paști


A A

Doar 5 centre de sacrificare a mieilor în județ

Doar 5 centre de sacrificare a mieilor în județ
Unde nu s-a putut autoriza un centru provizoriu, crescătorii de animale cu un număr mai mic de miei au fost dirijați către centrele de sacrificare supravegheate de medicii veterinari

❚ Potrivit directorului Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovița, întrucât în Dâmbovița nu există niciun abator autorizat pe sacrificare tradițională de miei, a fost aleasă varianta organizării de centre temporare, care să îndeplinească toate condițiile de igienă ❚ Au primit autorizare doar Ulmi, Potlogi, Pucioasa, Moțăieni și Aninoasa, singurele care corespund din punct de vedere al condițiilor impuse de lege ❚ Împreună cu poliția, speciali știi veterinari organizează deja și vor continua ample controale în comerțul cu produse animale și nonanimale specifice acestor sărbători

VIOLETA STANCIU

 


 

Ieri, directorii de deconcentrate din județul Dâmbovița s-au reunit pentru a participa la ședința de Colegiu Prefectural, pe a cărei ordine de zi s-au aflat trei subiecte, și anume „prezentarea planului de măsuri pentru supravegherea condițiilor de desfacere a produselor alimentare și nealimentare în perioada premergătoare și în timpul sărbătorilor pascale”, „prezentarea proiectului de hotărâre a Colegiului Prefectural privind aprobarea planului de măsuri pentru supravegherea condițiilor de desfacere a produselor alimentare și nealimentare” și „prezentarea schemelor de plăți ca mecanisme de susținere a agriculturii în anul 2016”. Înainte de a se intra în ordinea de zi propriu zisă, prefectul județului Dâmbovița, jr. Antonel Jîjîie, a profitat de moment pentru a face o mică instruire cu șefii de instituții deconcentrate privind perioada electorală, mai ales că aseară, la ora 24.00, a expirat termenul pentru depunere a candidaturilor.

„Funcționarii publici de conducere și de execuție care s-au înscris în competiție trebuie să se suspende sau să-și înceteze raportul de serviciu. Vineri, 22 aprilie 2016, s-a publicat în Monitorul Oficial o hotărâre a Autorității Electorale Permanente nr. 19/18 aprilie care cuprinde câteva prevederi importante pe care va trebui să le respectăm cu toții, iar unii dintre noi să urmărim modul în care le respectă ceilalți și să aplicăm sancțiunile contravenționale prevăzute de această hotărâre”, a explicat prefectul Antonel Jîjîie, care i-a sfătuit pe directorii de deconcentrate să-și însușească art. 26 din această hotărâre care-i privește în mod direct.

DSV: „Sperăm să trecem cu brio și aceste sărbători”

Pentru că mai sunt doar câteva zile care ne despart de Sfintele Sărbători Pascale, primul punct al ordinii de zi al Colegiului Prefectural a „căzut” în sarcina directorului Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovița, dr. Sandu Tolea. Acesta a anunțat măsurile suplimentare pe care DSV Dâmbovița le-a luat în perioada sărbătorilor pascale, când consumul de produse alimentare și non alimentare crește considerabil. Prima măsură se referă la faptul că în fiecare oraș al județului toate circumscripțiile de control al alimentelor vor avea program prelungit, până la ora 18.00, în fiecare zi.

„Datorită faptului că în Dâmbovița, nu există niciun abator pentru sacrificarea tradițională a mieilor, am luat hotărârea și am notificat toate primăriile din județ, pentru ca acolo unde sunt cereri pentru amenajarea de spații temporare de sacrificare, producătorii, respectiv crescătorii de animale să vină cu aceste cereri la noi pentru a autoriza aceste spații. Am avut un număr de nouă cereri depuse la DSV Dâmbovița de înființare a acestor centre de sacrificare temporară, din care am autorizat numai cinci: Ulmi, Potlogi, Pucioasa, Moțăieni, Aninoasa. Am considerat că doar aceste cinci centre corespund din punct de vedere al condițiilor minime de igienă și al condițiilor de asigurare a bunăstării sacrificării animalelor. Acolo unde nu au fost asigurate condițiile minime de sacrificare a mieilor am dirijat crescătorii care au avut un număr mai mic de miei (10-50) la celelalte centre de sacrificare, care sunt supravegheate de medicii veterinari, astfel încât, în perioada sărbătorilor, să ajungă pe masa oamenilor produse controlate sanitar veterinar. De asemenea, inspectorii DSV Dâmbovița și cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița efectuează acțiuni comune pentru a monitoriza desfășurarea activităților de vânzare a produselor de origine animală și nonanimală în toate locațiile autorizate de pe raza județului. Sperăm să trecem cu brio și aceste sărbători pascale”, a subliniat dr. Sandu Tolea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale