Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.05.2020 09:27

PRO România semnalează:


A A

"Doar 0,3% din capacitatea de producție a societăților din Apărare este acoperită în acest an"


Încotro industria de apărare? Fost ministru al Apărării, președintele PRO România Dâmbovița, senatorul  Adrian Țuțuianu și-a arătat, în cadrul unei conferințe de presă, îngrijorarea față de ceea ce se întâmplă în momentul de față în industria de apărare a țării, care se zbate să supraviețuiască.

 

Acesta a ținut să atragă atenția asupra faptului că banii necesari pentru plata nucleului se vor epuiza foarte curând, capacitățile de producție  sunt acoperite într-o măsură nesemnificativă, de doar 0,3%, în condițiile în care, spune Adrian Țuțuianu,  ,,Guvernul României... este la cumpărături, cumpără de pe piață și nu-i interesează să dezvolte sectorul național”. Parlamentarul dâmbovițean recunoaște că toate cele trei unități de profil din județ trec prin momente de cumpănă.      

„Partea bună este că producem măști la Dragomirești, dar partea rea este că toate aceste măști sunt produse cu materiale, componente care sunt importate, nu se fabrică nimic în România, vorbesc de  ceea ce intră în componența unei asemenea măști. Am discutat cu sindicaliștii din industria de apărare. Aveau programată o întâlnire cu d-ul Ludovic Orban să discute despre problemele grave pe care le are industria de apărare din România, nu numai din județul Dâmbovița, și vă dau o cifră, de la sindicate, doar 0,3% din capacitatea de producție a acestor societăți este acoperită în acest an.

 Nu sunt bani pentru plata nucleului (n.n. oameni care trebuie să fie în orice condiții la muncă) decât până în luna iunie 2020. Sindicaliștii din Dâmbovița aveau programată o întâlnire cu d-ul  Orban pentru că la UM Mija numărul de salariați s-a redus la jumătate față de 2016, la Uzina Automecanica Moreni au câte ceva de lucru, dar nu foarte mult, iar la UM Dragomirești se produc măști, sunt 15 locuri de muncă, dar nu există o încărcare pentru activitățile de bază ale acestei societăți. D-ul Orban i-a anunțat, după conferința de presă de la Dragomirești, că trebuie să plece rapid la București...

Problema de fond este că industria de apărare din România nu are comenzi în acest an și mai putem să ajungem la o problemă... Deși cumpărăm, facem achiziții mari de armament, chiar și în perioada aceasta de criză, industria națională nu este parte a unui proiect. Practic Guvernul României... este la cumpărături, cumpără de pe piață și nu-i interesează să dezvolte sectorul național. Din păcate nici guvernul anterior nu a dorit să facă acest lucru și a fost un motiv de conflict între mine și Liviu Dragnea”, a precizat președintele PRO România Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe
Polițiștii dâmbovițeni continuă misiunile pentru siguranța comunității
Lovituri sub centură… electorale
Modernizarea DJ 712 Târgoviște – Pucioasa
Activitate educațională la Centrul Social Cultural
„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Vot european la 16 ani

Lucruri noi se întâmplă în inima Europei. Belgia a decis oficial să invite și tinerii între 16 și 18 ani să voteze pentru alegerile europene din 9 iunie 2024. Este o mișcare interesantă și potențial încurajatoare pentru implicarea reală a tinerilor în procesul democratic. Prin încurajarea participării lor în alegeri încă de la o vârstă fragedă, Belgia promovează educația... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale