Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.05.2020 10:46

Editorial


A A

Distanțarea socială

George Coandă


De când cu nestăpânitul ăsta de coronavirus de tip nou, s-a instituit... distanțarea socială. Până să ne ia la pumni virusul cu pricina în limbajul nostru cel de toate zilele, habar n-aveam de sintagma asta care, acum, este pe toate buzele și în toate ordonanțele militare.

 

Până atunci, românii aflaseră pe propria existență de alienarea ei specifică în societatea capitalistă, adică de însingurare, de refuzul de-a trăi în comuniune cu... comunitatea. Căci, asta e, în capitalism, goana și teama de a-ți asigura supraviețuirea de azi pe mâine nu-ți mai lasă timp și pentru adevărata socializare. Așa că hai s-o spunem pe-aia dreaptă, de treizeci de ani... distanțarea socială a devenit o realitate tristă și pe termen nedefinit.

 

Sună savant, iar de când cu coronavirusul, sintagma a căpătat și al treilea sens, pe lângă cele de însingurare individuală și de clivaj politic între „clasa politică” și restul națiunii. Cel adăugat acum face distanța dintre viață și moarte. Oricâte sensuri ar avea, toate sunt triste...
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Brandul de media sau chiar mai mult?
Ni se mută pădurile din țară
Privire, la distanță, din balcon
8 săptămâni fără piața Schuman… m-am întors!
Până și Universul se reciclează
Trianonul uitat
Din ordonanță-n ordonanță...
Plan Marshall sau Pasăre Phoenix pentru UE?
Nu știe dreapta ce face... dreapta
Atenție, vine valul!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale