Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.03.2015 00:07

Ieri, în ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița,


A A

Discuții aprinse pe retragerea unei licențe de traseu a SC Grup "Atyc"

Discuții aprinse pe retragerea unei licențe de traseu a SC Grup
37 dintre proiecte au trecut cu votul favorabil al consilierilor, iar două dintre ele vor fi rediscutate într-o ședință de îndată, programată pentru luni, 30 martie a.c., la ora 7.30

❚ Măsura drastică vizează ruta Găești-Valea Mare-Ludești și este cerută de agenții de poliție dâmbovițeni care, în urma controalelor și monitorizării activității de transport persoane a societății, au constatat grave abateri de la regulament, dintre care au fost amintite: curse neefectuate, întârzieri mari și mijloace de transport necorespunzătoare tehnic ❚ Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a confirmat că aceste nereguli, sesizate în avalanșă și de călători, au ajuns și pe masa Autorității Rutiere Române ❚ Aleșii județeni au adus argumente pro și contra privind retragerea licenței de traseu, iar administratorul firmei, invitat în ședință, nu a reușit să convingă, astfel că proiectul a rămas în analiză până la ședința următoare

PETRE DRĂGUȚOIU


 

Ieri, ședință ordinară „stufoasă” la Consiliul Județean Dâmbovița, cu 39 de proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi, din care zece informări pe diverse subiecte de interes. 34 de aleși județeni au răspuns convocării președintelui CJD, Adrian Țuțuianu.

37 dintre proiecte au trecut cu votul favorabil al consilierilor, iar două dintre ele vor fi rediscutate într-o ședință de îndată, programată pentru luni, 30 martie a.c., la ora 7.30, și anume „Proiect de hotărâre privind acordul pentru închirierea unui teren în suprafață de 25 mp, situat în incinta sediului central al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște” și „Proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii între județul Dâmbovița, prin CJD, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Asociația Romanes Dâmbovița, pentru organizarea evenimentului Ziua Internațională a Rromilor de pretutindeni în data de 5 aprilie 2015”.

 

Grup „Atyc”, la un pas să fie... tras pe dreapta?

Revenind la ședința de ieri, de departe, cele mai aprinse discuții, cu argumente pro și contra venite din partea consilierilor județeni, le-a generat proiectul privind propunerea de retragere a licenței de traseu pentru transport persoane pe traseul Găești-Valea Mare- Ludești. Referatul comisiei de specialitate a fost prezentat de directorul adjunct Jean Cârstoiu. Retragerea licenței este cerută de agenții de poliție dâmbovițeni care, în urma controalelor și monitorizării activității de transport persoane a societății Grup „Atyc”, au constatat grave abateri de la regulament, dintre care au fost amintite: curse neefectuate, întârzieri mari și mijloace de transport necorespunzătoare tehnic.

Aceste aspecte au fost sesizate în avalanșă și de călători, iar președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a confirmat că aceste nereguli au ajuns pe masa Autorității Rutiere Române (ARR) din cadrul Ministerului Transporturilor. S-a specificat că societatea face deja obiectul unor cercetări ale autorităților statului, existând suspiciunea unor ilegalități fiscale. Consilier Georgeta Dincă a precizat totuși că retragerea licenței ar aduce mari prejudicii transportului călătorilor navetiști și a elevilor, solicitând să nu se ia încă o hotărâre în acest sens, cu atât mai mult cu cât Grup „Atyc” a contestat în instanță controalele și se așteaptă verdictul.

Invitat în ședința CJD, administratorul firmei, Cătălin Grigore, a încercat să-i convingă pe aleșii județeni că, de la 1 ianuarie 2014, de când a avut ca sarcină de la conducerea CJD redresarea activității, a întocmit un nou program, îmbunătățit, conform caietului de sarcini, iar călătorii și-au schimbat opiniile. Consilierii județeni Jean Popescu, Sache Neculaescu și vicepreședintele CJD Marin Antonescu au precizat că este absolut obligatoriu să se țină cont de controalele organelor statului, dar totuși să se acorde un termen de redresare de 2-3 luni. Propunerile au rămas în analiza președintelui CJD până la ședința următoare.

Amintim și Informarea referitoare la solicitarea PNL Dâmbovița privind constatarea încetării mandatelor pentru următorii consilieri județeni: Popescu Claudiu Cezar, Ivan Gheorghe, Moise Vasile, Ferariu Ioan și Trifan Mihai, informare prezentată de secretarul județului Ivan Vasile Ivanoff. Domnia sa a precizat că la mapă există răspunsul tehnic la acest punct al ordinii de zi, dar este necesar să se pronunțe mai întâi Parlamentul, aprobarea în Consiliul Județean fiind prematură.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale