Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.09.2016 00:20

Ieri dimineață, în ședință extraordinară...


A A

"Discordia" apartamentelor, rezolvată de consilierii județeni PSD


În lipsa consilierilor liberali, social democrații au deblocat pentru moment problema apartamentelor pentru Poliție și Jandarmerie

❚ Juriștii Consiliului Județean și avocații din PSD au analizat problema și și-au dat în cele din urmă seama că apartamentele cu pricina trebuia să fie inventariate, iar pentru această procedură nu este necesar cvorumul de două treimi, adică proiectul de hotărâre poate fi aprobat fără votul liberalilor ❚ În cadrul ședinței au fost prezentate prețurile de achiziție a apartamentelor, care au fost în medie de 68.103 euro, precum și două documente venite de la Ministerul Afacerilor Interne, Direcția Generală Juridică și de la ADR Sud Muntenia, pentru a sublinia încă o dată necesitatea aprobării hotărârilor care privesc aceste apartamente ❚ După ce au ascultat toate punctele de vedere, cei 21 de consilieri județeni prezenți la ședința extraordinară au aprobat proiectul de hotărâre cu pricina și astfel, pentru moment, problema și discordia a fost rezolvată

ANA MARIA POPESCU

 


 

Ieri dimineață, consilierii județeni ai Partidului Social Democrat, pentru că legea le permite, au convocat o ședință extraordinară de Consiliu Județean pentru a rezolva problema celor 7 apartamente cumpărate de forul administrativ județean pentru a fi date la schimb Ministerului Administrației și Internelor, respectiv Poliției și Jandarmeriei, pentru primirea în administrare a terenului de la Unitatea Militară de la Gară, acolo unde Consiliul Județean a pregătit implementarea unor proiecte îndrăznețe cu finanțare europeană. Deși au fost de acord cu cumpărarea acestor apartamente, ulterior, după ce au fost achiziționate, consilierii liberali au ajuns la concluzia că sunt prea scumpe și pe marginea acestui lucru au creat un adevărat scandal, care a culminat cu absența de la ședința extraordinară de ieri a Consiliului Județean. Numai că de această dată, absența liberalilor nu a încurcat cu nimic desfășurarea ședinței și adoptarea proiectelor de pe ordinea de zi. Se pare că juriștii Consiliului Județean și avocații din PSD au analizat în ultimele zile mai bine problema și și-au dat în cele din urmă seama că s-a produs o greșeală, apartamentele cu pricina trebuia de fapt să fie inventariate și nu trebuia trecute, încă, în patrimoniul public al județului, iar pentru procedura de inventariere nu este necesar cvorumul de două treimi, adică, în concluzie, proiectul de hotărâre poate fi aprobat fără votul consilierilor liberali.

„Această Hotărâre nu este una care privește patrimoniul”

Directorul Direcției Juridice din cadrul Consiliului Județean, Dorina Stoica, a explicat în ședința extraordinară de ieri dimineață cum stau lucrurile în realitate și care sunt măsurile legale care se impun pentru rezolvarea acestei probleme care a stârnit un imens scandal între PNL și CJD.

„Punctul de vedere al Direcției Juridice a fost solicitat după ce în ședința de luni, 26 septembrie, s-a pus problema existenței cvorumului de două treimi, fiind considerată o Hotărâre de patrimoniu. Din punctul nostru de vedere această Hotărâre nu este una care privește patrimoniul și care trebuie adoptată cu votul a două treimi din numărul consilierilor în funcție, având în vedere faptul că achiziția locuințelor a fost făcută printr-o Hotărâre adoptată în mod legal cu cvorumul de două treimi, că a primit girul de legalitate din partea Instituției Prefectului, ce facem noi prin această nouă Hotărâre este doar să inventariem aceste bunuri, pentru că Legea contabilității ne obligă ca orice bun să fie inventariat, fie în domeniul public, fie în domeniul privat al unității administrativ teritoriale și, în aceste condiții, noi apreciem că pentru această operațiune, care privește obiectul Hotărârii CJ de astăzi, nu este necesar cvorumul de două treimi, acest cvorum fiind ulterior necesar în momentul în care se va dispune cu privire la transmiterea acestor locuințe din domeniul public al județului în domeniul public al statului. Deci, la acest moment, punctul nostru de vedere este că pentru această Hotărâre, doar de includere în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al județului, nu este necesar cvorumul de două treimi”, a susținut în plenul ședinței Dorina Stoica, directorul Direcției Juridice din CJD.

La ședința extraordinară convocată la solicitarea consilierilor PSD a participat și prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie, care nu a contrazis în niciun fel spusele directorului Direcției Juridice a Consiliului Județean Dâmbovița.

„Fie ne facem treaba (…), fie nu putem finanța acest proiect”

Acestea fiind zise și stabilite s-a trecut, din nou, la prezentarea proiectului de hotărâre, s-a subliniat importanța adoptării acestuia și, pentru a se „stinge” scandalul dintre puterea și opoziția locală, chiar dacă liberalii nu au fost prezenți la ședință, s-au adus și o serie de clarificări legate de prețul acestor apartamente. Se pare că prețul mediu de achiziție a fost de 68.103 euro, din care 55.950 euro au revenit vânzătorului, 11.350 euro a reprezentat TVA-ul, iar restul de 724 euro reprezintă valoarea taxelor notariale și a Certificatului energetic. Tot în plenul ședinței extraordinare de ieri, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a prezentat și două documente venite de la Ministerul Afacerilor Interne, Direcția Generală Juridică și de la ADR Sud Muntenia, pentru a mai sublinia încă o dată necesitatea aprobării hotărârilor care privesc aceste apartamente cu destinația locuințe de serviciu pentru jandarmii și polițiștii dâmbovițeni.

„Vreau să luăm act de două documente pe care le-am primit în această perioadă, respectiv de la Ministerul Afacerilor Interne și Direcția Generală Juridică, în care se spune că pentru a atesta apartenența bunurilor la domeniul public al județului Dâmbovița Consiliul Județean trebuie să elaboreze un proiect de hotărâre a Guvernului în considerarea dispozițiilor Articolului 21, aliniatul 3, din Legea 213/1998. Proiectul menționat, se va promova la Ministerul Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice. Pentru punerea în aplicare a prevederilor Articolului 3, aliniatele 2 și 3 din HG 180/2013, Consiliul Județean Dâmbovița trebuie să emită o Hotărâre privind trecerea imobilelor din domeniul public al unității administrativ teritoriale în domeniul public al statului, potrivit Articolului 9, aliniatul 2 din Legea 213/1998, urmând ca prin Hotărârea Guvernului să fie constituit dreptul de administrare în favoarea Ministerului Administrației și Internelor, IPJ Dâmbovița, respectiv în favoarea Ministerului Administrației și Internelor, Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița. Al doilea document este o solicitare de clarificări de la Agenția de Dezvoltare Sud Muntenia legat de cererea noastră de finanțare a proiectului «Conservarea, restaurarea și valorificarea clădirii Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița », cerere de finanțare care a fost depusă în luna august. Printre alte lucruri cu privire la care ni se solicită clarificări, ni se spune că există neconcordanță între documente ce atestă proprietatea și dreptul de administrare asupra obiectivului proiectului. (...) Ce rezultă de aici?! Că fie ne facem treaba și dăm în termen cele 10 apartamente, fie nu putem finanța acest proiect pentru că nu avem proprietatea, iar proprietatea asupra întregului imobil, teren și clădiri de la Unitatea Militară de la Gară trece de drept, fără niciun fel de alte condiții, înapoi în domeniul public al statului. Vă mai precizez că orice om de bună credință poate să facă un calcul simplu, cheltuim 700.000 euro pe apartamente și 1,3 milioane de euro pe un Centru de Intervenții ISU, adică în jur de 2 milioane de euro și primim 26,5 de hectare la un preț mediu de 20 euro pe metru pătrat și veți vedea că CJD suferă un prejudiciu numai prin pierderea acestui teren de 60 milioane de euro, la care se adaugă cele 60 de milioane de euro care sunt aferente proiectelor pentru care avem o finanțare sigură”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu.

După ce au ascultat toate punctele de vedere, cei 21 de consilieri județeni prezenți la ședința extraordinară au aprobat proiectul de hotărâre care privea includerea în domeniul public a celor 7 apartamente cu pricina și astfel, pentru moment, problema și discordia a fost rezolvată. La finalul ședinței, președintele Consiliului Județean a anunțat că pentru neprezentarea la întâlnirea extraordinară consilierii PNL vor fi taxați financiar prin neacordarea indemnizației de ședință.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale