Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.11.2015 00:09

Editorial sportiv :: Lovitura de la colț


A A

Disciplină și Apel

Disciplină și Apel

COSTIN MIHAI


În opinia mea, arbitrul Marian Mălău ar fi trebuit să fluiere finalul meciului dintre Bradul Moroeni și Unirea Ungureni, după ce a fost lovit violent cu piciorul de Alexandru Vartolomei, portarul echipei gazdă. Mălău s-a prăbușit pe gazon, de unde s-a ridicat cu greu, după cum o confirmă toți cei prezenți, inclusiv el.

„Într-adevăr, am fost lovit, a fost ceva intens”. Nu-i mai amintesc aici pe oficialii echipei din Ungureni, cu proteste vehemente, punctez doar reacția președintelui formației din Moroeni, Sorin Moiceanu, care a solicitat public ca bătăușul să fie exclus din viața sportivă. Oricâte argumente mi se aduc în favoarea deciziei arbitrului Mălău, rămân la convingerea că se impunea oprirea jocului, mai ales dacă și-a luxat și mâna, așa cum s-a declarat. Nu pledez pentru echipa din Ungureni, chiar dacă cineva îmi reproșa printr-un comentariu că l-aș susține pe finanțatorul Ciprian Honciu, doar îmi spun o părere.

Cât îl privește pe Ciprian, nu am absolut nicio legătură cu el. Poate că alții i-or fi datori în vreun fel, vorbesc de cei care activează în fotbalul județean, însă nu și eu. Chiar dacă investește foarte mulți bani în echipa locală, susține el că peste 10.000 lei lunar, Honciu junior se consideră vânat de arbitri, explicând și motivul. „Nu i-am mai băgat în seamă pe unii de la AJF”. Că așa merg treburile prin fotbalul județean, o spun și alții, în schimb nu-s de acord cu bătăile aplicate etapă de etapă arbitrilor. Iar aici, Ciprian Honciu a rămas cam singur împotriva tuturor. Arbitrii și observatorul meciului cu PAS Pucioasa au vorbit la unison despre incidente grave, confirmate și de antrenorul echipei de pe Patrana, Ciprian Stăncescu.

Eu nu comentez deciziile Comisiei de Competiții și Disciplină, spun doar că verdictele din ultima perioadă au părut mai corecte decât cele ale Comisiei de Apel. Până și Federația Română de Fotbal a mers pe mâna comisiei prezidată de Vasile Stroe, în speța Pucioasa – Mătăsaru, iar asta a picat rău de tot pentru ceilalți. Am urmărit cu atenția evoluțiile comisiilor AJF-iste, iar cea de Disciplină a câștigat mult prin cooptarea fostului nostru coleg Tinel Aldea. A picat până și mitul că echipei din Gura Șuții nu va pierde vreo speță la comisia condusă de Stroe, mai mereu observator la meciurile de pe teren propriu ale formației controlată de primarul Titel Dinu. Am făcut această precizare, pentru a pricepe și președintele Tudor Emil că trebuie întărită și Comisia de Apel.

Eu nu solicit schimbarea celor care activează aici, așa cum au făcut-o unii de prin AJF, după verdictul federal pe cazul Pucioasa – Mătăsaru, dar nici nu pot fi de acord să se ia decizii într-un singur membru, fără președintele de comisie. De fapt, Apelul e nestatutar, pentru că nu există cel puțin trei membri cu drept de vot, excluzând secretarul. Va veni un alt caz greu peste comisia prezidată de Ionel Dănciulescu, Ungureni – Pucioasa, și foarte mulți din AJF abia așteaptă o nouă greșeală a celor de aici.

Mingea e din nou la Tudor Emil, el decide pe cine va sacrifica. Vorbesc de echipe, dar și de colaboratori. Ultimii se dușmănesc așa de tare între ei, încât ar face orice pentru a se elimina unii pe alții. Dușmănie care există și între arbitri, încât mulți se bucură când aud despre colegi loviți pe stadioane. Peste toată această babilonie domnește un ins ascuns, care tace și adună: Tudor Emil.

P.S. Am așa o impresie că Bradul Moroeni va ieși în câștig la CCD în duelul cu Unirea Ungureni. Din informațiile mele, echipa din nordul județului ar fi condusă din umbră de Gigi Iordache, membru la Disciplină.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale