Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.08.2016 00:18

Odată cu reunificarea celor trei instituții


A A

Direcția Agricolă Dâmbovița, la un pas de reorganizare

Direcția Agricolă Dâmbovița, la un pas de reorganizare

❚ Se așteptă, din clipă în clipă, hotărârea de guvern care să consfințească reunificarea celor trei instituții agricole din Dâmbovița, respectiv Camera Agricolă, Inspecțiile și Direcția Agricolă

Interviu cu ing. Ion Oprea, directorul Direcției Agricole Dâmbovița

VIOLETA STANCIU


Rep.: Ce ne puteți spune despre mult discutata reorganizare a Direcției Agricole Dâmbovița?

- La acest moment se așteaptă să iasă hotărârea de guvern. Este posibil să iasă chiar astăzi (n.n. ieri), pentru că săptămâna trecută Guvernul a fost în concediu. După ce va ieși hotărârea de guvern, organigrama, funcțiile și toate celelalte se stabilesc de către ministrul Agriculturii, deci prin ordin al ministrului. Asta înseamnă că după ce iese hotărârea de guvern trebuie să mai așteptăm o săptămână, poate chiar două, și de-abia după aceea putem vorbi de adevărata reorganizare.

Rep.: Concret, în ce constă reorganizarea Direcției Agricole Dâmbovița?

- În unificarea Camerei Agricole, a Inspecțiilor și a Direcției Agricole Dâmbovița.

Rep.: Deci, la momentul actual, sunteți în vechea formulă, nu s-a produs nici o schimbare?

- Nu! Nu se poate face protocol de predare primire până nu apare hotărârea de guvern, pe care noi o așteptăm de o lună de zile. Dacă ar fi după lege, astăzi (n.n. ieri, 23 august a.c.) este termenul limită până la care trebuie să apară legea.

Rep.: Câți salariați sunt în momentul de față la Direcția Agricolă Dâmbovița și câți vor fii după finalizarea reorganizării?

- În momentul de față, la Direcție suntem 11 persoane, iar după unificare vom fi peste 45 de salariați.

Rep.: Dumneavoastră, ca specialist în agricultură, ce așteptați de la această reorganizare?

- În primul rând, mă aștept la o altfel de compartimentare. La momentul acesta, fiind foarte puțini nu avem specialiști suficienți. Eu văd prin această preluare de personal de la celelalte structuri agricole posibilitatea de a completa schema de personal, astfel încât să poți muta specialiștii după un post pe altul, acolo unde ai nevoie. Dacă va ieși „stat în stat”, adică Inspecțiile să rămână tot ca Inspecții, iar Camera Agricolă să rămână consultanță și să nu se atingă nimeni de ele, atunci se face cam degeaba reunificarea acestor instituții în cadrul Direcției Agricole Dâmbovița. Dar să sperăm că nu iese așa și că, într-adevăr, îți va da voie să te organizezi astfel încât lucrurile să meargă bine. După aceea, eu mă gândesc la un alt lucru, la speciali știi de la centrele locale (de la Consultanță), pentru că ei își mai pierd din atribuții, să facem o nouă reorganizare astfel încât să le lărgim aria de activitate. Nu știu, mă gândesc la 4-5 localități, pentru că avem nevoie și noi, în cadrul Direcției, de anumite date pe care le cerem de la primării și care la acest moment vin sau nu vin. Deci, neavând specialist direct al Direcției, căruia să-i ceri anumite situații, cei din primării, deși au obligația legală, le transmit sau nu, sau le transmit cum vor ei. La momentul acesta eu am dubii serioase că informațiile care se centralizează sunt în concordanță cu ce este în teren.

Rep.: În privința modificărilor care vor avea loc, dumneavoastră, oamenii din teritoriu, ați fost consultați de către cei din minister?

- Noi ne-am spus punctul de vedere. Au fost discuții în cadrul ministerului, fiecare parte și-a spus punctul de vedere. Acum decizia este la ministru.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale