Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.08.2022 00:16

Direcția Agricolă Dâmbovița evaluează calamitățile produse de secetă


A A

Direcția Agricolă Dâmbovița evaluează calamitățile produse de secetă

Direcția Agricolă Dâmbovița evaluează calamitățile produse de secetă

*Primăriile Morteni, Vișina, Răscăieți, Corbii Mari, Uliești, Petrești și Răzvad au reclamat pagube provocate de secetă

 

Nici județul Dâmbovița nu a fost ocolit de seceta pedologică și de urmările nefaste ale acesteia care au afectat suprafețe întinse de culturi agricole. Este foarte adevărat că, spre deosebire de alte județe din țară, Dâmbovița stă ceva mai bine la acest capitol. Localitățile dâmbovițene care s-au confruntat cu astfel de probleme și care au solicitat despăgubiri până la acest moment sunt... Morteni, Vișina, Răscăieți, Corbii Mari, Uliești, Petrești și Răzvad

„Din fericire, comparativ cu alte zone din țară, județul nostru nu este la fel de grav afectat de seceta pedologică. Agenția Națională de Meteorologie a făcut o hartă  în care sunt prezentate toate stocurile de apă la nivelul solului. Din harta respectivă se poate observa că județul Dâmbovița deține o cantitate suficientă de apă în partea de nord, iar în partea de sud o cantitate insuficientă. Conform OG 97 pentru seceta pedologică am primit din partea primăriilor rapoarte operative pentru mai multe localități, respectiv de la Morteni, Vișina, Răscăieți, Corbii Mari, Uliești, Petrești și Răzvad. Toate aceste localități au depus solicitări de inspecție la fața locului pentru că anumiți fermieri s-au considerat afectați de secetă și aceștia pot primi anumite despăgubiri. Suprafața totală cultivată este de 5152 ha, dintre care sunt considerate calamitate 3387 ha. Am spus că sunt considerate pentru că așa sunt considerate de către beneficiari. În acest moment suntem în curs de evaluare, la fața locului, pentru fiecare parcelă, pentru fiecare beneficiar,  împreună cu APIA, iar la sfârșitul perioadei de verificare vom prezenta un raport complet a situației din județul Dâmbovița. Deci momentan avem declarate 3387 ha ca fiind calamitate”, a declarat directorul adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Valorile în care credem
Bază sportivă modernă la Hulubești
Pasajul rutier de la Pavcom, aproape de finalizare
Nu va exista plafon la consumul de gaze în această iarnă!
Amplu proces de reabilitare la Grădinița „Prichindel”
O amintire cu Regina Marii Britanii
S-a stins din viață Nicolae Catrina, primarul comunei Potlogi
Sute de polițiști, sute de amenzi în Dâmbovița
Criza energetică și răspunsul european
Târgoviștea, în prefacere urbană


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Valorile în care credem

Desigur, a discuta despre valori pare ceva banal, într-o lume în care sursele de informare ne invadează parcă prea mult viața. De multe ori, cuvintele seci ocupă spațiu public, iar fără să ne dăm seama preluăm automat expresii pompoase, fără a le trece suficient prin filtrul gândirii personale.

Teoretic, într-o lume utopică, avem anumite valori care ne veghează existența. Astfel, putem să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale