Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.01.2015 00:16

Poliția Dâmbovița reamintește...


A A

Din februarie intră în vigoare noile reglementări rutiere pentru protecția copiilor

În luna februarie a.c., vor intra în vigoare noi reglementări rutiere ce privesc siguranța copiilor care sunt transportați în autovehicule, pe drumurile publice. În conformitate cu noile prevederi, copiii cu o înălțime de până la 135 de cm pot fi transportați în autovehicule, doar dacă sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii.

De asemenea, copiii cu o înălțime de peste 135 de cm pot fi transportați în autovehicule doar dacă poartă centuri de siguranță pentru adulți, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feței, sau dacă sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii. Există și excepții. Astfel, dispozitivul de fixare în scaun pentru copii nu este obligatoriu dacă acesta se află într-un autovehicul destinat transportului public de persoane, precum și în taxi, dacă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din față.

Totodată, se exceptează de la obligația de a fi fixat sau prins cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii ori de a purta centura de siguranță pe timpul transportului copilul pentru care este eliberat un certificat medical de scutire pe motiv medical grav, în care să fie menționată afecțiunea care contraindică purtarea acestor sisteme de siguranță. Conducătorul de autovehicul are obligația să aibă asupra sa certificatul medical, în conținutul căruia trebuie să fie menționată durata de valabilitate a acestuia.

În aceste cazuri, transportul copilului se realizează pe locurile din spate ale autovehiculului, iar în cazul copilului în vârstă de până la 3 ani, transportul se realizează sub supravegherea unei persoane, alta decât conducătorul de autovehicul. Menționăm că dispozitivul de fixare în scaun pentru copii trebuie să fie omologat și adecvat pentru caracteristicile fizice ale copiilor și se instalează pe locurile din spate ale autovehiculului, în conformitate cu instrucțiunile de montare furnizate de către producătorul acestuia, care indică în ce mod și în care tipuri de autovehicule poate fi folosit sistemul în condiții de siguranță.

Prin excepție, dispozitivele de fixare în scaun pentru copii pot fi montate inclusiv pe locul din față, prin orientarea cu fața spre direcția opusă direcției normale de deplasare a autovehiculului, numai după dezactivarea airbag-ului frontal corespunzător locului. Atragem atenția că, potrivit normelor legale în vigoare, conducătorul autovehiculului este sancționat cu 4 - 5 puncte-amendă (390 - 487,5 de lei) și 3 puncte de penalizare în cazul: nerespectării obligației de a se asigura că minorii poartă centuri de siguranță sau sunt transportați în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condițiile prevăzute de regulament, nerespectării dispozițiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță.

 

Compartimentul relații publice al IJP Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale