Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.09.2014 00:15

Social


A A

Din Dâmbovița se cere revizuirea legislației pensiilor

Din Dâmbovița se cere revizuirea legislației pensiilor
Potrivit vârstnicilor dâmbovițeni, un mod de calcul mai exact și mai transparent al pensiilor ar reduce numărul contestațiilor

❚ Pensionarii din județ cer de fapt o clarificare a algoritmului de calcul a pensiei, pentru că, susțin ei, există dubii privind corectitudinea calculelor și de aici apar contestațiile ❚ În acest sens, Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice a trimis deja propunerea de revizuire conducerii centrale, pentru a deschide discuțiile cu reprezentanții Ministerului Muncii

VIRGIL VOINESCU


Pensionarii dâmbovițeni, membri ai Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Dâmbovița, vor revizuirea legislației din domeniul pensiilor publice pentru a nu mai lăsa loc de dubii privind corectitudinea calculelor la momentul ie- șirii la pensie.

Potrivit președintelui CJPV – Dâmbovița, Gheorghe Popa, din județ a fost trimisă Consiliului Național al Vârstnicilor propunerea de revizuire cu toată motivația, pentru ca reprezentanții de la nivel central să o discute în cadrul întâlnirilor cu ministrul Muncii și ceilalți reprezentanți guvernamentali.

 

 

„Este nevoie de o îmbunătățire a legislației pensiilor pentru a deveni mai clară privind modul de calcul și corectitudinea calculelor”, ne-a precizat Gheorghe Popa.

Acesta susține că este nevoie de o limpezire a ceea ce înseamnă calculul pentru a fi înțeles de la început de pensionari.

„Trebuie, spunem noi, că este nevoie să se facă în așa fel ca prin decizia de pensionare să fie arătate toate etapele prin care s-a calculat și s-a ajuns la rezultatul final. Trebuie să se vadă ce s-a luat în calcul, ce nu s-a luat, pentru ca omul să fie lămurit. În felul acesta, având în față întreaga lucrare, nu s-ar mai ajunge la cereri de contestație și alte discuții. De multe ori se ajunge la contestație și pentru că nu se știe modul de calcul și au dubii că lucrarea ar fi corect întocmită”, a mai spus Gheorghe Popa.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale