Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.09.2015 00:19

Editorial


A A

Diktatul de la Bruxelles

Diktatul de la Bruxelles

GEORGE COANDĂ


Cineva, cândva, dar nu cu prea multă vreme în urmă, nu de pe la noi, ci de prin democraticul Occident euroatlantic, prinzându-se cum devine chestia, a emis o părere, credem noi foarte veridică. Cică Uniunea Europeană n-ar fi altceva decât o altă Uniune Sovietică. Vorba unui personaj de-al lui Caragiale, că bine mai combate, monșer.

Adică, ar veni cam așa: după al Doilea Război Mondial, URSS, mare învingătoare a Germaniei naziste, și-a tras un imperiu comunist în care Moscova dicta după bunul ei plac. (N.B.: Dar în care se mai putea face și disidență, a se vedea România după aprilie 1964.) Apoi, URSS s-a prăbușit în neființă. Deh, soarta tuturor imperiilor! Acum, UE, un imperiu federativ, în care și România a intrat, tropatropa, hopa-hopa, crezând că l-a apucat pe Dumnezeu de picior, dictează statelor membre ce și cum să facă, după cum îi taie capu’ pe ăia de la Bruxelles și Strasbourg și, dacă te pui împotriva, hârș, îți pune cuțitu-n beregată. Păi vine de principiu că am scăpat de dracu’ și am dat peste mumă-sa.

Și că așa stau lucrurile o văzurăm acu, când cu migrația/invazia asta islamică, impunându-ne și nouă, românilor, câți așa-ziși refugiați să luăm în gazdă, că, dacă nu, ne taie macaroana. Și asta, culmea tupeului mogulilor politici de la Bruxelles, tocmai când România a avut o tresărire de mândrie și rațiune națională și s-a opus ordinului câți refugiați să-i ia pe socoteala sa. O socoteală extrem de costisitoare. S-a văzut, deci, că vocea României în conclavul european nu contează. Cu alte cuvinte, scăparăm de URSS și dădurăm peste o uniune democrat (!?) capitalistă care te face sclav.

Iar în „criza migranților” islamici, rămâne cum am zis deunăzi. Este de văzut cine și de ce a avut interes să o declanșeze. Oricum, Europa e în pericol. Iar „spațiul Schengen” e pe cale să se destrame. România, însă, este obligată, fără să se mai împiedice în propriii ei pași și cu frica-n gât, să-și impună, cu demnitate, vocea în concertul european. Altminteri, Dumnezeu cu mila!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale