Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.03.2023 00:16

La Târgoviște,


A A

Digitalizarea la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Digitalizarea la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Una dintre activitățile cele mai importante desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița este digitalizarea documentelor aflate în patrimoniul instituției de cultură. Potrivit managerului Agnes Terezia Erich, acest proces este unul cât se poate de laborios și complex, care face parte din strategia de dezvoltare a bibliotecii. Digitalizarea este realizată cu ajutorul unui scanner performant pe care Biblioteca Județeană l-a achiziționat în urmă cu un an. Este un scaner de înaltă performanță destinat scanării cărților, ziarelor, a documentelor mari atipice.

Astfel, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița este unul dintre principalii actori ai procesului de digitalizare în mediul bibliotecilor, care se desfășoară în momentul de față la nivel național. Strategia reprezentanților Bibliotecii Județene este de a crește accesibilitatea utilizatorilor la colecțiile speciale, periodice și documentele unicat din patrimoniul instituției.

„În ultimii ani, ne axăm foarte mult pe digitizarea colecțiilor, mai ales că am achiziționat un scanner performant acum un an și am făcut un program de digitalizare a cărții bibliofile de la colecțiile speciale. Cei interesați, pot găsi lucrările noastre digitizate pe site-ul bibliotecii, la Biblioteca digitală, unde deja sunt încărcate lucrările digitizate. Evident, doritorul trebuie să aibă un permis de bibliotecă valid”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Agnes Terezia Erich.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni a fost redeschis
Răsucire iohannistă cu... sticlă spartă
Undă verde pentru construcția rețelei de gaze naturale
Uniunea Sanitas Dâmbovița, alături de colegii de la nivel național
Activitate dedicată Zilei Internaționale a Copilului
Parada Copiilor, bucuria a peste 4000 de copii, părinți și bunici la Târgoviște
Ședință festivă a CJD desfășurată la Palatul Brâncovenesc
O grevă care anunță marea furtună românească
Gala de Excelență a Județului Dâmbovița
Ziua Internațională a Copiilor este sărbătorită astăzi la TârgoviștePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Răsucire iohannistă cu... sticlă spartă

Domnia sa președintele României Klaus Werner Iohannis este neamț ca obârșie etnică. Și, de la un neamț te aștepți să fie exact, nu-i așa, ca un neamț precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neamț de-al nostru, de pe malul Cibinului, așa că s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunăzi a apărut măreț, nu pentru că ar avea vreun metru și optzeci de centimetri, ci, pur... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale