Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.10.2023 00:13

Semnal tras de primarul comunei Buciumeni, Ion Pavel la conferința de presă de la PSD Dâmbovița,


A A

Dezvoltarea comunelor depinde de programele naționale

Dezvoltarea comunelor depinde de programele naționale

Prezent la conferința de presă de la PSD Dâmbovița, de la începutul acestei săptămâni, primarul comunei Buciumeni, Ion Pavel a declarat că localitatea pe care o conduce are peste 4200 de locuitori, iar ca  venituri se situează pe media localităților din România. Edilul recunoaște că dacă nu ar fi existat programele naționale de dezvoltare a localităților rurale,  gradul de dezvoltare a unităților administrativ teritoriale din mediul rural ar fi fost unul foarte scăzut... Despre agenții economici din comuna Buciumeni, primarul spune că deși sunt peste 230 de firme înregistrate la Registrul Comerțului Dâmbovița, încasările la bugetul local sunt foarte modeste.

„Programul Județean de Dezvoltare Locală, Programul Național de Dezvoltare Locală, Programul Anghel Saligny, programele care se derulează prin CNI au însemnat pentru localitățile din România dezvoltare și vor însemna și în continuare dacă finanțările vor fi pe măsura solicitărilor pe care comunitățile le depun... și au nevoie. Dacă ar fi să vorbim după cifrele din Registrului Comerțului, la Buciumeni sunt peste 234 de agenți economici. Dacă ar fi să vorbim după sumele care se colectează la bugetul local  de la agenții economici, acestea sunt destul de mici în comparație cu alte localități care sunt în zona Târgoviștei, în zona Bucureștiului, etc. Deci impozitele și taxele locale la comuna Buciumeni nu depășesc 700.000 - 800.000  lei, iar împreună cu sumele care se alocă din impozitul pe salarii ajungem undeva la 1.200.000 de lei. La această oră pot să vă spun că avem un buget de peste 7.834.000 lei și cu sumele pe care le vom atrage până la sfârșitul anului pentru investițiile (în număr de trei), pe care sunt convins că le vom recepționa în luna noiembrie, vom depăși 10.000.000 de lei”, a precizat primarul comunei Buciumeni, Ion Pavel.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ziua Națională a României, marcată simplu și frumos
Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,07%
Infracțiuni... de weekend
Mesaj de solidaritate față de victimele violenței domestice
Activitate de educație pentru promovarea integrității
Peste 3800 de persoane și-au găsit un loc de muncă
A început campania de vaccinare la vulpi
Realocarea fondurilor pentru tichete CFR
Transport ilegal de deșeuri, oprit de polițiști
Ziua Porților Deschise la noul sediu al Judecătoriei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale