Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.07.2019 00:19

Editorial


A A

Dezmăț estival

Dezmăț estival

GEORGE COANDĂ


Televiziunile Românabsurdistanului, în această vară, mai abitir ca niciodată, au luat-o razna. Cel puțin cele comerciale. Ai impresia că le-a bătut rău în cap ucigătoarea caniculă. Sau poate că eu, bătrân gazetar, sunt depășit și nu sunt în stare să înțeleg ce-i PR ori marketingul de televiziune vizând vizibilitatea în piață/audiență. Dacă vreți să mă credeți pe cuvânt, vă încredințez că am habar chiar dacă s-ar putea să fiu privit ca o piesă de muzeu. Și cum am bătut ceva lume și am văzut cam ce oferă canalele TV de știri din țara tuturor libertăților, din „perfidul Albion“ sau că noi, românii, vrem cu osârdie, demnă de o cauză mai bună, să uluim lumea cu disponibilitatea noastră de a scandaliza, de a ne pune poalele-n cap, de a ne exhiba curiozitatea tembelă de a face pe voyeuriștii privind prin toate ochiurile de clanțe în intimitatea unor așa-zise vedete, unele de toată mâna. Această tembelă curiozitate are ceva maladiv și care, psihologic, smintește mintea și comportamentul tinerilor care își fac din aceste așazise vedete mituri și modele de viață. Trist, foarte trist. Dar de ce, după viziunea managerială a unor patroni de televiziuni, ar trebui ca acestea să devină niște – iartă-mise limbajul prea dur – „case de toleranță“, unde niște parașute își... desecretizează cu voluptate schizofrenică unele părți intime și luxul exorbitant în care se complac momindu-și cu parșivitate parteneri bogați, unii putred de bogați, dar dacă nu sunt obsedați sexuali, sunt proști de-a binelea. Cui îi folosește – dacă n-ar fi vorba de-o curiozitate tâmpă – se știe cum se exhibează Drăgușanca, Cruduța, Pestrița și alte alea, toate devoratoare nestăpânite de bărbați cu dare de mână și care, de altfel, sfidează cu lubricitate bunul simț și fac bani, televiziunile plătindu-le nunțile cu repetiție și divorțurile năuce. Iar CNA-ul doarme în cizme și aplică amenzi pe... criterii politice. Da, asta e, majoritatea televiziunilor naționale comerciale nu sunt altceva decât, exploatând stupida sau naiva curiozitate publică, niște virtuale „case de perdiție“, acum, un dezmăț estival.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale