Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.11.2018 00:25


A A

Dezbinare în PSD Dâmbovita

Dezbinare în PSD Dâmbovita

■ După ce a fost exclus din partid,

Adrian Țuțuianu mută în instanță războiul cu PSD

VIOLETA STANCIU

 


 

Senatorul Adrian Țuțuianu a făcut, la sfârșitul săptămânii trecute, noi declarații prin care susține că în luna martie 2018, atunci când s-au făcut modificări la Statut, profitânduse de neatenția, neștiința sau chiar nepăsarea socialdemocraților, s-au introdus mai multe texte care îi dau președintelui partidului putere maximă, iar membrilor formațiunii politice „putere” extrem de limitată. Adrian Țuțuianu a anunțat însă că, odată cu atacarea în instanță a deciziei de excludere, va invoca și nulitatea articolelor din Statut care sunt contrare Legii partidelor politice. „La ultimul Congres, cu neatenția noastră a tuturor sau cu nepăsarea noastră, dacă vreți, în Statut s-au introdus câteva texte noi… Primul text este că tot ce înseamnă conducerea partidului este aleasă de Congres, președintele a rămas ales de toți membrii de partid, de unde revocarea se poate face în aceleași condiții. Sa introdus un text conform căruia președintele poate retrage încrederea, deși nu spune Statutul ce înseamnă retragerea încrederii, pentru vicepreședinți și secretarul general al partidului. Și, s-a mai introdus un text, un aliniat nou care spune că Comitetul Executiv Național al partidului, în situații deosebit de grave, poate să excludă din partid orice membru cu două treimi din numărul total al membrilor Comitetului Executiv Central. Acest text nu exista până în luna martie 2018, de unde tragem concluzia că domnul Dragnea a urmărit, iar noi am acceptat, din nebăgare de seamă sau din lipsă de interes, modificarea Statutului într-un fel în care și-a consolidat puterea în partid. Anumite texte din acest Statut, după părerea mea, sunt contrare Legii partidelor politice și normelor constituționale. Și cu ocazia acțiunii pe care am s-o introduc la instanță am să invoc nulitatea unor texte din Statutul partidului, ca să fie mai mult decât doar un litigiu de natură personală, poate reușim să îndreptăm puțin normele statutare în sensul democratic. Toate statutele la partide sunt croite cam în același fel, ca liderii să aibă putere maximă și membrii de partid cât mai puțină”, a declarat senatorul Adrian Țuțuianu.


■ La prima întâlnire cu activul PSD Dâmbovița în calitate de președinte interimar,

Rovana Plumb: „Nu fac niciun pas înapoi”

❚ „Nu comentez atacurile, pe mine mă interesează construcția, nu ura, și nu dezbinarea”, a declarat Rovana Plumb la Aninoasa

A.V.

 


 

Ministrul Rovana Plumb, președinte interimar al PSD Dâmbovița, sa întâlnit vineri, 9 noiembrie a.c., la Aninoasa, cu unii dintre parlamentarii, primarii, viceprimarii, șefii de deconcentrate și membrii PSD Dâmbovița, ocazie cu care a spus foarte clar și răspicat că respectă hotărârile CEx, insistând pe ideea că își dorește construcție și unitate și că Dâmbovița are nevoie de dezvoltare. „Nu comentez atacuri și respect hotărârile CEx și nu fac niciun pas înapoi. Îmi doresc construcție, îmi doresc unitate, suntem în anul Centenarului, Dâmbovița are nevoie de dezvoltare. Toate comunitățile locale vor beneficia în continuare de sprijin, primarii care reprezintă comunitățile locale vor primi sprijin din partea Guvernului României. În continuare, Dâmbovița va primi sprijinul necesar pentru dezvoltare pe toate domeniile. Rolul și responsabilitatea noastră, al fiecăruia care ocupăm anumite funcții, anumite poziții și reprezentăm comunitățile noastre este acela de a merge împreună, uniți și de a construi. Sunt convinsă că aceasta este gândirea și abordarea tuturor celor care reprezintă comunitățile locale de aici, din Dâmbovița și mă refer în mod special ca membru PSD, la primarii noștri cărora le datorez respect și vreau să vă spun că sunt convinsă că împreună vom construi. Nu comentez atacurile, pe mine mă interesează construcția, nu ura, și nu dezbinarea”, a declarat Rovana Plumb la Aninoasa. Președintele interimar PSD Dâmbovița a venit împreună cu fostul președinte al CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea.


■ Liviu Dragnea a intervenit în războiul de la conducerea PSD Dâmbovița:

„E normal ca fiecare să respecte deciziile CEx”

A.V.

 


 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Parlament, în cadrul unei conferințe de presă, că a luat act de rezoluțiile PSD Ialomița și Dâmbovița dar că este „puțin probabil” ca CExN să revină asupra deciziilor de excludere a lui Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu. ”Înțeleg că se încep niște demersuri de contestare, ajung la Comisia de Etică, nimeni nu e oprit să facă ceva. Nimeni nu e oprit să se opună excluderii. Cu tot respectul pentru colegii mei, i-am rugat să nu mai amenințe celelalte organizații din țară. Le-am dat un sfat prietenesc.”, a spus Dragnea. „Nu poți să ceri ca doar deciziile tale să fie respectate” Liderul PSD a vorbit și despre faptul că Adrian Țuțuianu s-a plâns că Alexandru Oprea, fost președinte al CJ Dâmbovița, îi amenință pe primarii din județ care au semnat rezoluția de susținere a senatorului exclus din partid. ”Nu știu despre aceste demersuri. Pe domnul Oprea îl știu de la domnul Țuțuianu, despre care îmi zicea că e de mare valoare și de mare încredere, înainte de a-l pune președinte al CJ. Dacă face amenințări, cel mai bine ar fi să facă plângeri penale. Îi rog pe toți colegii mei, primari din Dâmbovița, Ialomița, membri de partid, să nu uite că am spus că sprijinim obiectivele acestui partid. Așa cum CEx a validat propunerea, mai mult sau mai puțin democratică, pentru a fi ras fostul președinte al CJ, tot la fel e normal ca fiecare să respecte și deciziile CEx. Nu poți să ceri ca doar deciziile tale să fie respectate, să jignești un întreg partid, iar apoi să ameninți cu demisia. Eu sper ca niciun primar sau parlamentar să nu părăsească acest partid. PSD nu e un partid de maimuțe, CEx nu e instrumentul lui Iohannis sau al lui Pahonțu.”, a declarat Liviu Dragnea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Allie Reyna la 23.02.2019 11:25

Buna, Numele meu este "ALLIE REYNA" Sunt din SUA. Am fost căsătorit timp de 7 ani cu Ruben. Lucrurile au început să devină urâte și am avut lupte și argumente aproape de fiecare dată. Sa înrăutățit într-un punct pe care la depus pentru divorț ... Am încercat tot ce-am putut să-l fac să se răzgândească și să rămână cu mine, dar efortul a fost inutil. Am pledat și am încercat totul, dar nimic nu a funcționat.

Descoperirea a apărut atunci când cineva ma introdus în această minunată castă de vrăjitori, care în cele din urmă mi-a ajutat ... Nu am fost niciodată un fan al unor lucruri de genul asta, ci doar am decis să încerc din nefericire pentru că eram disperată și nu aveam de ales ... El a făcut rugăciuni speciale și a folosit rădăcini și ierburi ... În 2 zile mi-a sunat și mi-a fost rău pentru toate traumele emoționale pe care mi le-a provocat, sa mutat înapoi în casă și am continuat să trăim fericit. ce minunat miracol a făcut Baba Egbe pentru mine și familia mea.

L-am prezentat multor cupluri cu probleme în întreaga lume și au avut veste bună ... Cred cu tărie că cineva acolo are nevoie de ajutorul lui. Pentru ajutor urgent de orice tip, contactați Baba Egbe acum prin e-mailul său: [email protected] sau WhatsApp pe +7 (926) 512-8701.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale
Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Vot european la 16 ani

Lucruri noi se întâmplă în inima Europei. Belgia a decis oficial să invite și tinerii între 16 și 18 ani să voteze pentru alegerile europene din 9 iunie 2024. Este o mișcare interesantă și potențial încurajatoare pentru implicarea reală a tinerilor în procesul democratic. Prin încurajarea participării lor în alegeri încă de la o vârstă fragedă, Belgia promovează educația... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale