Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.05.2018 00:09

Editorial sportiv: Lovitura de la colț


A A

Deviza pentru baraj: disciplină și curaj!

Deviza pentru baraj: disciplină și curaj!

VASILE NEAGU

 


 

Motto: "Adevărul, spus pe față, duce către performanță!"

Cu doar câteva jocuri fără cusur, în rest evoluții satisfăcătoare sau nereușite, Chindia se clasează pe locul trei în acest sezon, lucru pe care nu l-a reușit în ediția trecută, când a avut evoluții mult mai bune, și nici imediat după promovarea în Liga a 2-a, când, de asemenea, a avut un parcurs mult mai frumos decât acesta. Aparent, clasamentul actual, cu o linie de ecepție în dreptul dâmbovițenilor, vine să ne contrazică... asta (doar) dacă nu-i citim cu atenție... capul și coada! Da, pentru că locul Chindiei este atât de "izolat" încât el acunde multr taine... Golaverajul (68-28) de plus 40, se "regăsește" mai mult în liniile negative ale codașelor (exceptând abandonatele), iar numărul de puncte (71) este la o distanță uriașă de lider (18 puncte). Desigur, locul pe podium și dreptul de a juca barajul de promovare în prima ligă înseamnă (deocamdată) primul semisucces - după peste 20 de ani - care poate fi transformat în succes deplin! Dar prezentul nu prea ne oferă motive de bucurie virtuală! Ultimele jocuri ale echipei nu au arătat mare lucru, fiind mediocre. O inexplicabilă plictiseală a jucătorilor (inclusiv a celor cu "statut" de luptători), o dezorientare a lor în teren, au făcut ca la ultimul joc (2-1 cu CS Afumați) spectatorii să părăsească tribuna încă de la pauză! Coemntatorii TV au spus că iminenta ploaie este de vină, dar nu acela era adevărul - ploaia chiar ne-a lăsat în pace până la finalul jocului - ci... intemperiile din jocul Chindiei! Și, pentru că plictiseala era prea mare, a început și harța între jucători și, apoi, s-a extins și spre banca tehnică! Se vede clar lipsa unei "mâini de fier", de autoritate a antrenorilor. În aceste condiții, de letargie, începe să ne fie teamă de baraj. Dispensa de curaj și disciplină se adaugă - iată - lipsei de inspirație din multe momente ale jocului, coborând și mai mult valoarea de exprimare a echipei. Cu aceste impedimente este greu să punem probleme adversarei din Liga 1, mai ales că acolo, în play-out, este o luptă pe viață și pe moarte, echipele fiind în priză la maximum. În loc să-și intensifice eforturile pentru a prinde o formă de vârf la dubla care se apropie, echipa lui Nicu Croitoru... trage de timp să încheie competiția și să intre în vacanță!! Oare să nu știe acești jucători - care au muncit, totuși, pentru această șansă istorică - ce... aureolă s-ar așeza pe capul lor dacă ar promova? Poate le spune cineva!! La Călărași, Chindia are șansa să ne contrazică, să-și liniștească suporterii și să rămână neînvinsă în fața... promovatelor direct! De asemenea, poate reduce diferența de puncte pentru... imaginea finală a unui clasament care s-ar putea să devină istoric!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale