Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.04.2015 00:19

Editorial


A A

Despre dușmani și decoruri de iluminat sportiv

Despre dușmani și decoruri de iluminat sportiv

COSTIN MIHAI


„Ce ai de câștigat dacă scrii despre zecile de miliarde care merg anual la CSM Târgoviște din bani publici? Numai dușmani, dar foarte puternici, ținând cont de sumele vehiculate. Și dacă ei pleacă de la club, tu cu ce te alegi? Câtă vreme organele abilitate nu se implică, pentru ce o faci tu?”.

Cam așa gândesc oamenii în mileniul 3 sau în secolul 21 prin fosta Cetate de Scaun a Țării Românești. Nu deranjezi pe nimeni decât dacă ai un interes personal și privești în altă parte, atunci când banii publici curg cu nemiluita în găurile negre. Chiar așa! Cum ar fi arătat ultimii patru ani pentru mine, jurnalistul, dacă nu aș fi abordat subiectul cheltuirii banilor publici la CSM Târgoviște? În primul rând fără procese, apoi fără atacuri mediatice, deci ar fi fost patru ani foarte liniștiți. Mulți jurnali ști au o viață tihnită în presa locală, ba chiar trăiesc foarte bine din asta, tocmai pentru că nu deranjează pe nimeni și privesc în altă parte atunci când ar trebui să ia atitudine.

În toți acești ani mi-am făcut dușmani cât pentru zece vieți, dușmani din ăia răi și grei, vorba unui amic. Știu că mulți îmi poartă sâmbetele, mai cunosc că sunt destui care mă pândesc din umbră, așteptând momentul să atace, însă mai știu și că i-am apărat pe mulți, pe foarte mulți. Unii au meritat, alții nu, dar să fiu eu sănătos. Când le-am sărit în ajutor, expunându-mă unor riscuri, nu m-am gândit niciun moment ce avantaje voi avea din asta, pentru că avantajele nu m-au interesat.

Cum nu m-am temut nici că îmi voi face dușmani. Am încercat doar să-mi respect meseria și să mă respect pe mine, ajutând acolo unde am putut. Mulți mi-au rămas recunoscători, alții nu au apreciat eforturile mele. Dar am mers mai departe și nu am ignorat nicio sesizare. E foarte important să răspunzi unei solicitări și să lămurești un subiect, oricât ar părea el de mic. Chiar dacă la unele nu reacționez imediat, din lipsă de timp, tot nu le evit. Să nu credeți însă că am numai dușmani. Dimpotrivă, primesc și foarte multe mesaje de susținere, plus informații cât să scriu singur tot ziarul zilnic. Și acum să intru în subiect. Ieri, mi-a atras atenția în mod deosebit un articol din ,,Jurnalul Național”, care a descris traseul șpăgilor în dosarul „Gala Bute”.

Se vorbește în articol despre sume impresionante de bani negri cu un circuit halucinant, care au trecut și prin conturile unei firme de partid, ce a furnizat în 2012 Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat Târgoviște „DECORURI DE ILUMINAT SPORTIV”, pentru suma de 1.209.677 lei, fără TVA. Cu TVA, suma sare de 16 miliarde lei vechi! Atenție la an, era unul electoral, dar și an de Euroligă pentru echipa de baschet CSM Târgoviște. Atunci, ca și acum, directorul DAPPP Târgoviște era Dorin Maican. Omul se jură că nu știe nimic despre aceste „decoruri de iluminat sportiv”. Recunosc că nici eu nu-mi dau seama ce reprezintă. Or fi panourile luminoase care înconjurau terenul la baschet în meciurile din Euroligă? Dar chiar așa de mult să fi costat, peste 16 miliarde lei vechi?

După ce s-a mai gândit un pic, auzind între timp și de DNA, care a luat urmele filierei, directorul Maican și-a amintit de o achiziție de iluminat ornamental, dar făcută regulamentar, printr-o licitație verificată de Curtea de Conturi. „Sunt împăcat că totul s-a făcut legal”, a transmis Dorin Maican. Pentru binele lui, să sperăm că la fel va considera și DNA. Dar vedeți cum mi-am mai atras un dușman. În loc să trăiesc și eu în liniște și bunăstare, ca alții de prin presa locală, mă apucai să scriu pe aici de niște treburi...



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de GEO CORNEA la 30.04.2015 10:29

Dorin Maican stie multe despre finantarile sportive.
Are implicare si la fotbalul judetean, cu bani multi.
Ar fi interesanta o ancheta despre personaj pe tema datoriilor neplatite pe care le are la apa, curent,salubrizare, etc la H-uri unde are hogeac pentru....


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Liniște pentru Diego Longo! Nu-l mai deranjați!
Chindia trebuie să iasă din această stare
Echipa lui Miriuță a căzut din teleguță
Sportivii dâmbovițeni merită mai mult
Ieșirea din infern
Să salvăm Chindia de la retrogradare!
Mai e puțin...
E nevoie de puncte!
În linie dreaptă către noua stagiune
Proiect interesant


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale