Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.07.2014 07:19

Editorial


A A

Despre clanuri, la nesfârșit...

Despre clanuri, la nesfârșit...

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro

 


Or fi în vacanță unele subiecte, dar nu și cele despre clanuri. Astea sunt neobosite. Vorba prin marile redacții cred că e să-ți faci planu’ cu clanu’. Adică niciun plan editorial fără un clan financiar, neapărat politico-interlop. Ăsta e verificat că face audiență, la concurență cu clanurile dezbrăcate și la propriu, și la figurat, adică și de țoale, și de caracter, din șou-bâzul autohton.

 

 

Oricum, ele ajung de se încuscresc mai devreme sau mai târziu, că deh, când interlopii devin „persoane publice” și când li se rostogolesc zerourile averilor pe ecranele televizoarelor mai ceva ca la automatele din sălile cu jocuri de noroc, prind clanurile cu pricina un fel de pedigree garantat politic.

 

La așa ceva visează cei cu fițe de „high life” și cu pipițe de măritat, aflate în căutare de partide bune ca și ele. Afacerea ține loc de zestre genetică, pe care clanurile vor să și-o conserve și s-o perpetueze spre nemurirea speciei de interlopi protejați politic, care seamănă, dar demult nu mai răsar din specia umană. Nicidecum să coboare din arborele genealogic al unei familii de buni creștini, ci mai degrabă dintr-un copac cu cretini, Doamne iartă-mă!

De-atâta mediatizare, s-au ales și cu un fel de aură cât gaura dată-n vistieria publică, și-și râd în barbă că ei ne fură ca „deștepții” și noi continuăm să le dăm bani ca proștii. Pericolul foarte mare mai este și acela că, nefiind puși la locul lor, astfel de „băieți deștepți” și fătucile lor despuiate, siliconate și botoxate ajung, adică au ajuns deja, ce mai tura-vura, modele și fotomodele de urmat pentru tinerii debusolați, care vor să se umple de bani peste noapte.

 

Aceste modele de „succesuri” lasă impresia că-n România, condiția ca să trăiești bine e să faci ca ăia care fură și ca alea care dau din fund și scot prostii pe gură. Îmi pare rău c-o spun, dar asta-i opinia mea, anume că televiziunile, fără excepție, promovează masiv degradarea umană a speciei, întrecute fiind în acest „proiect de țară” doar de instituțiile statului care par să se fi încuscrit când c-un clan politico-interlop, când cu altul, după cum este „mersul făcut”, ca să-l citez pe cumătrul Mircea al lu’ Băsică.

 

De aproape un sfert de veac, românașii mei au citit prin ziare sau au văzut la televizor că-n țara asta, cel mai bine au trăit doar clanurile care și-au depășit toate planurile la înavuțirea din evaziunea fiscală. Oricât le-a criticat ba „o parte a presei”, ba alta, că și prin „părțile” astea era „mersul făcut”, clanurile și-au văzut de încurscririle lor protejate la nivel înalt, iar Justiția le-a dat și le-a tot dat binecuvântarea. Ba le-a mai declarat și... curat constituționale!

 

Cum mă vezi și cum te văd, s-a halit țara la nunțile și botezurile fără număr - fără număr, încât a ajuns subiectul „clanuri” o poveste fără sfârșit. Și cum răul a tot învins binele pe mioriticele noastre plaiuri, până și copiii au început să priceapă din povestea asta că, în România, trăiește bine cine fură și se prostituează cu mult tupeu. Cu tupeu de borfaș!

www.alinamavrodin.ro

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale