Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.11.2018 14:08

Alumnus Club UNESCO a organizat un eveniment dedicat prezentării rezultatelor celui mai recent proiect al său:


A A

"Descoperă patrimoniul multicultural al orașului tău!"


În ziua de 13 noiembrie a. c., Alumnus Club UNESCO a organizat la Muzeul de Istorie și Cultură a Evreilor din România un eveniment dedicat prezentării rezultatelor celui mai recent proiect al său - “Descoperă patrimoniul multicultural al orașului tău!”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

            Manifestarea a fost organizată cu și pentru tineri, cu sprijinul Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, alături de ceilați parteneri ai proiectului: Comisia Națională a României pentru UNESCO; Centrul pentru Tineret al Primăriei Municipiului București; Uniunea Elenă din România; Comunitatea Rușilor Lipoveni din România; Asociația Italienilor din România RO.AS.IT.; Casa de Cultură Friedrich Schiller; Fundația Calea Victoriei; Asociația Youth Voice; Editura Karta - Graphic; Federația Europeană a Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO. S-au mai alăturat acestei inițiative Uniunea Armenilor din România, Partida Romilor Pro Europa și Uniunea Ucrainenilor din România.

            Întregul proiect, dedicat Centenarului Unirii, are ca scop educarea tinerilor prin metode alternative, non-formale, în spiritul cunoașterii și punerii în valoare a moștenirii culturale a zonelor multietnice ale României. Activitățile desfășurate pe parcurs, la care au participat 26 de tineri - studenți, masteranzi sau doctoranzi la diferite facultăți din București, români și minoritari – au inclus seminarii cu privire la istoria și particularitățile patrimoniului multicultural, ateliere de utilizare practică a cunoștințelor acumulate, vizite la sedii și obiective istorice ale câtorva minorități naționale din Capitală. Rezultatele constau în realizarea de către tineri, cu sprijinul lectorilor și al echipei proiectului, a unor instrumente de informare și promovare de mare actualitate: ghidul tipărit București – oraș multicultural, de mici dimensiuni, bilingv (română – engleză), precum și aplicațiile pe aceeași temă pentru internet și telefonul mobil.

            Aceste rezultate oferă un exemplu de bună practică în privința cunoașterii patrimoniului cultural al României, conturând o imagine interesantă și inedită a Capitalei, care a fost dintotdeauna și rămâne un oraș cosmopolit, un mix de culturi, un spațiu pe care și-au pus amprenta influențe din toate punctele cardinale. Dar este doar un început, în această primă etapă fiind documentate și reflectate în cuprins numai o parte dintre minoritățile naționale, cele cu sediul național în București și cu care Alumnus a colaborat mai intens în ultimii ani. Este o inițiativă deschisă, ce poate fi continuată în anul 2019.

            Mesajul acestor produse culturale inedite și al întregului proiect este acela că patrimoniul este cea mai frumoasă carte de istorie, ce duce mai departe un set important de valori comune, apropiindu-ne, ajutându-ne să găsim cărările unui viitor comun, mai bun. Este totodată un mesaj promovat și de campania Anul european al patrimoniului cultural– 2018. Așadar, haideți cu noi prin București, prin cartiere și pe străzi de-o vârstă cu orașul, prin metropola noastră vie și cosmopolită!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale